۳۸۹۲۵۲
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

هشدار آژانس بین‌المللی انرژی

قیمت نفت در هفته گذشته روند نزولی داشت؛ به‌طوری‌که در پایان هفته قیمت هر دو شاخص عمده نفت بیش از سه دلار از هفته قبل کمتر بود. بهبود تولید نفت شیل، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی مبنی بر رشد کند تقاضا و تداوم فزونی عرضه از دلایل عمده این کاهش عنوان شده است.

سعید شفیعی در شرق نوشت: قیمت نفت در هفته گذشته روند نزولی داشت؛ به‌طوری‌که در پایان هفته قیمت هر دو شاخص عمده نفت بیش از سه دلار از هفته قبل کمتر بود. بهبود تولید نفت شیل، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی مبنی بر رشد کند تقاضا و تداوم فزونی عرضه از دلایل عمده این کاهش عنوان شده است.

٣ شاخص اصلی قیمت نفت
قیمت نفت «برنت دریای شمال» (Brent) در نخستین ساعات روز جمعه، شانزدهم سپتامبر، ٤٦‌دلار‌و ٥٩ سنت معامله شد که نسبت به پایان هفته قبل، سه‌دلار‌و ٤٠ سنت کاهش یافته است. شاخص «نفت وست تگزاس اینترمدیت» (WTI) نیز در همین روز ٤٣‌دلار‌و ٩١ سنت معامله شد که نسبت به پایان هفته قبل، حدود سه‌دلار‌و ٧١ سنت افت نشان می‌دهد. همچنین بنا به گزارش دبیرخانه اوپک، قیمت سبد نفتی این سازمان (OPEC Reference Basket Price) - که متشکل از میانگین قیمت نفت ١٢ کشور عضو این سازمان است- در پایان روز پنجشنبه، پانزدهم سپتامبر، به ٤١‌دلار‌و ٦٧ سنت رسید که نسبت به روز مشابه هفته گذشته، دو‌دلار‌و ٩٤ سنت پایین‌تر است.
هشدار آژانس بین‌المللی انرژی
آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) روز سه‌شنبه در گزارشی درباره افزایش اندک تقاضا و افزایش بیشتر عرضه نفت در جهان هشدار داد و بازار نفت را تا میانه سال ٢٠١٧ با مازاد عرضه پیش‌بینی کرد. این نهاد معتبر بین‌المللی انرژی، میزان افزایش تقاضای جهانی نفت در سال جاری را با ١٠٠ ‌هزار بشکه کاهش نسبت به برآورد قبلی خود یک‌میلیون‌و ٣٠٠‌ هزار بشکه در روز اعلام کرد و هشدار داد این رقم در سال آینده میلادی به یک‌میلیون‌و ٢٠٠‌ هزار بشکه می‌رسد. این سازمان همچنین درباره افزایش تولید و عرضه نفت از سوی کشورهای غیراوپک در سال آتی میلادی هشدار داد. این در حالی است که تولید این گروه از کشورها در سال جاری با ٨٤٠‌ هزار بشکه کاهش مواجه شده است؛ اما افزایش تولید کشورهای عضو اوپک این کاهش را جبران کرده است. آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش یادشده پیش‌بینی کرد، سرمایه‌گذاری در حوزه تولید و اکتشاف نفت در سال جاری با ٢٤ درصد کاهش مواجه شود.
افزایش تولید، صادرات و قیمت نفت ایران
گزارش ماهانه دبیرخانه اوپک نشان می‌دهد تولید نفت ایران در ماه آگوست سال جاری میلادی (دهم مرداد تا دهم شهریور) به سه‌میلیون‌و ٦٥٣‌ هزار بشکه رسید که در مقایسه با ماه قبل، ٢٢‌‌هزار‌و ٣٠٠ بشکه در روز افزایش نشان می‌دهد؛ همچنین براساس این گزارش، هر بشکه نفت سنگین ایران در این ماه با ٥٨ سنت افزایش نسبت به ماه قبل، در سطح ٤٢‌دلار‌و ١٧ سنت معامله شده است. متوسط قیمت سبد نفتی اوپک در ماه یادشده با ٤٢ سنت افزایش نسبت به ماه قبل از آن، ٤٣‌دلار‌و ١٠ سنت در هر بشکه بوده است. همچنین به گزارش رویترز، صادرات نفت ایران به کره ‌جنوبی در ماه آگوست سال جاری میلادی روزانه ٣٦٠‌‌هزار‌و ٧٧٠‌ هزار بشکه بوده که این رقم نسبت به ماه مشابه سال قبل بیش از دو برابر افزایش یافته است. حجم واردات نفت این کشور از ایران در هشت ماه اول سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل ١٢٠ درصد رشد نشان می‌دهد.
رقابت بر سر مقام اول تولیدکننده نفت جهان
با افت تولید نفت از دکل‌های نفتی آمریکا، این کشور با کاهش ١٦٠‌هزار‌بشکه‌ای تولید نفت مواجه شد و مقام اول تولیدکننده نفت جهان را به عربستان واگذار کرد. این کشور از آوریل سال ٢٠١٤ میلادی و همراه با افزایش تولید نفت ماسه‌ای (شیل) به بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شد؛ اما این جایگاه دو سال بیشتر به طول نینجامید و با کاهش قیمت نفت، تولید نفت گران شیل با افت مواجه شد. گفتنی است تولید نفت عربستان در ماه‌های اخیر میلادی ١٠‌‌میلیون‌و ٦٥٠‌ هزار بشکه در روز بوده است که این رقم در هشت‌ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٢٠٠‌ هزار بشکه در روز رشد نشان می‌دهد.
قیمت گاز طبیعی
به گزارش اداره اطلاعات انرژی دولت آمریکا (EIA)، قیمت شاخص اسپات هنری هاب
(Henry Hub) به‌عنوان شاخصی برای قیمت فروش لحظه‌ای گاز طبیعی در آمریکا در هفته منتهی به شانزدهم سپتامبر در سطح سه‌دلار‌و چهار سنت به ازای هر‌ میلیون بی‌تی‌یو یا واحد گرمایی انگلیسی (MMBtu) مبادله شد که نسبت به هفته گذشته، ١١ سنت افزایش یافته است. این افزایش در حالی رخ داد که قیمت‌های نفت در یک هفته گذشته روند نزولی داشتند و به صورت معمول، قیمت جهانی گاز از قیمت نفت تأثیر مثبت می‌گیرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج