شما چقدر خوشبین هستید؟
یک کارشناس امور دینی گفت: خوشبینی ریشه بسیاری از درگیریها و تحقیرها را از بین میبرد و در جامعه و خانوادهای که میان مردم آن، فرهنگ خوشگمانی وجود داشته باشد، همه با نگاه اعتمادورزی، به یکدیگر مینگرند و کارها زودتر به سرانجام میرسد.
وی تصریح کرد: دین اسلام، خوشگمانی سادهانگارانه را نهی میکند و نام این کار را فریب خوردن فرد میداند، در جایی که هیچ دلیل واضح و روشنی برای بدگمانی وجود ندارد، فرد لازم است در این زمان به سفارش اسلام خوشبین و خوشگمان باشد.
آقایاری یادآور شد: بدگمانی نادرست و ناآگاهانه دارای پیامدهای ناگواری است که میتوان به قضاوتهای شتابزده و زودهنگام، بدگویی، درگیری و اختلاف به عنوان عواقب آن اشاره کرد. این عوامل موجب ایجاد تنش در جامعه میشود و خوشگمانی جامعه را از این تنشها رها میکند.
وی افزود: امام علی (ع) در حدیثی به موضوع خوشبینی اشاره میکند و میفرماید خوشبینی، از نیکوترین ویژگیها و برترین بهرهها است و در سخنی دیگر میفرمایند خوشبینی سبب ساز آسایش قلب و سلامتی در دین است.
آقایاری خاطرنشان کرد: خوشگمانی بهجا، از نیکوترین ویژگیها و یکی از راهکارهای مهم همزیستی مسالمتآمیز است و موجب برقراری آرامش در فرد و جامعه میشود، به خصوص در جامعه امروزی که سبک زندگی افراد متفاوت با گذشته است، انسان باید مراقب اعمال و رفتار خود باشد.
ارسال نظر