آدرس غلط
محمدرضا تابش؛ نایبرئیس فراکسیون امید مجلس در روزنامه شرق نوشت: در ماههای اخیر، برخی رسانهها و محافل خاص به دنبال القای «حمایت مشروط» اصلاحطلبان از رئیسجمهور در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده هستند.
اینکه کشور در شرایط فعلی نیاز به کار و فعالیت مداوم داشته و اساسا ورود به مسئله انتخابات، به عنوان یکی از مسائل اصلی در فاصله ٩ ماه مانده تا انتخابات، به صلاح فعالیتهای جاری کشور نیست، امری کتماننشدنی است.
حال اینکه عدهای علاقهمند به ایجاد فضای روانی اطراف دولت و فشار بر آنان، با تاکتیک خبرسازی بوده و از سوی دیگر خود را افرادی معتقد به اصول و مبانی انسانی و اسلامی بدانند، سؤالات بسیاری را ایجاد میکند. درعینحال در پاسخ به این نوع فضاسازیها، باید گفت در هیچ یک از جلسات معمول که اصلاحطلبان به عنوان یک جریان سیاسی باسابقه کشور تشکیل میدهند، شرط یا شروطی برای حمایت از دکتر روحانی ذکر نشده است.
البته اصلاحطلبان از پیش از انتخابات سال ٩٢ تا امروز، بدون سهمخواهی از رئیسجمهور، نقطه نظراتی پیرامون امور اجرائی و مسائل سیاسی و... داشته و دارند که آن را به اشکال مختلف، به مسئولان کابینه منتقل کردهاند. مخالفان دولت، حتما متوجه هستند که اصلاحطلبان و مردم، فراموش نمیکنند دولت یازدهم در چه فضایی شکل گرفت و میراثدار چه مصائب و تنگناهایی بوده و از مسائل مرتبط با تحریمها گرفته تا کاهش بهای نفت و برخی کارشکنیهای غیرمنصفانه و فاصلهدار از منافع ملی، چه شرایطی را پیشروی دولت یازدهم قرار داده است.
بنابراین قضاوت ما و اکثریت ملت ایران در قبال دستاوردها و عملکرد کابینه، با درنظرداشتن این محدودیتها همراه خواهد بود. بههرحال این انتظار وجود دارد که همه مسئولان اجرائی، از ظرفیتهای موجود کشور حداکثر استفاده را برده و درعینحال ارتباط با مردم و حتی بدنه کارکنان دولت را به شکلی مثبت، پیش ببرند. درعینحال بیشتر وزرای کابینه در راستای تحقق شعارها و مطالبات مردم عمل کرده و نسبت به وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور، حرکتی هماهنگ دارند؛ اما درعینحال، تلاش و کوشش بیشتر در ماههای باقیمانده تا انتخابات، میتواند مردم را نسبت به عملکرد دولت، بیشتر آگاه کند.
بههرحال برخی مخالفان دولت و اصلاحطلبان، تلاش دارند ذهن جامعه را از هشت سال دوران حاکمیت اصولگرایان منحرف کرده و با آدرس اشتباه، دولت را در تحقق اهداف و تعهدات و شعارهای دادهشده ناتوان جلوه دهند. علاقهمندی به بیاثر نشاندادن رأی مردم، آن هم در شرایط حساس منطقهای و جهانی، هدفی را جز ایجاد بیاعتمادی در مردم نسبت به دولت یازدهم دنبال نمیکند. بههرحال دولت در حوزه سیاست داخلی، تلاشهایی را سامان داده است؛ در حوزه فرهنگی به دنبال فضای آرام برای کار معمول هنرمندان و اهالی فرهنگ بوده؛ در حوزه اقتصاد به دنبال ایجاد ثبات رویه و پرهیز از تصمیمات یکشبه بوده و بهویژه در سیاست خارجی، به نتایج درخشانی رسیده است.
لازم به تکرار نیست که اگر برجام به نتیجه نمیرسید، علاوه بر چالش امنیتی که شامل ایران میشد، هر شش ماه، فروش نفت ما کاهش مییافت و در دورهای دو، سهساله صادرات نفت به صفر میرسید. بهنتیجهنرسیدن برجام تبعات اقتصادی مشخصی داشت که اگر اتفاق نمیافتاد، معلوم نبود کشور در زمینه تبادلات تجاری، بیمه، تبادلات بانکی و کشتیرانی و... با چه مسائلی مواجه میشد. بههرحال انتظار میرود در ماههای آینده، زیرمجموعه دولت بیش از دکتر روحانی، موضعگیریهای لازم را در قبال بیان نتایج کارها در سه سال و نیم گذشته داشته باشند.
ارسال نظر