ضرر مالی عربستان به دلیل کاهش تعداد زائران
عربستان به واسطه کاهش تعداد زائران حج در سال جاری متحمل زیان مالی فراوانی شده است.
خبرگزاری ایرنا: عربستان به واسطه کاهش تعداد زائران حج در سال جاری متحمل زیان مالی فراوانی شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مکه، دلیل این مساله، سفر تعداد کمتری از زوار حج به مکه و بضاعت مالی پایین تر زائران عنوان شده است.
به گفته مقام های عربستان، حدود یک میلیون و 860 هزار نفر در سال جاری وارد سرزمین وحی شده اند که از این تعداد تقریبا یک میلیون و 300 هزار نفر شهروندان غیر سعودی هستند.
شمار زواری که در سال های گذشته در مناسک حج شرکت می کردند، حدود سه میلیون نفر بود.
«مروان عباس شعبان» رئیس کمیته ملی حج و عمره عربستان گفت: تعداد زائران از کشورهای دیگر به میزان حدود 20 درصد کاهش یافته و تعداد زوار داخلی نیز به نصف رسیده و در نتیجه، داد و ستدهای مرتبط با حج نصف میزانی گذشته رواج داشته است.
براساس این گزارش، عربستان و بسیاری از همسایگان عرب این کشور به دلیل سقوط بهای جهانی نفت زیان دیده اند که این مساله باعث شده است این کشورها رقم بودجه های دولتی شان را کاهش دهند، دستمزدها را پایین آورند و هزینه هایاسراف آمیز داخلی را کم کنند.
تجاوزگری سعودی ها در یمن نیز هزینه گزافی را بر این کشور تحمیل کرده است.
رویترز در ادامه این گزارش آورد: دلایل متعددی برای کاهش تعداد زوار حج امسال عنوان شده که یکی از بدیهی ترین آن شرکت نداشتن حاجیان ایرانی در مراسم حج است.
مروان عباس شعبان دلیل دیگر برای کاهش تعداد زوار حج سال جاری را ساخت و ساز در شهر مکه عنوان کرد. مقام های سعودی قصد دارند با ساخت و سازهای جدید در این شهر، ظرفیت پذیرش حجاج در آینده را افزایش دهند، اما به دلیل در دست احداث بودن اقامتگاه ها، فضای مناسب کمتری برای اسکان زوار وجود دارد.
وی یادآور شد که عملیات گسترش فضای دو مسجد مقدس مسلمانان در شهر مکه و اصلاحات عظیم زیرساختی، باعث کاهش تعداد زوار حج شده است. وی همچنین شرایط سیاسی در برخی کشورهای و اوضاع اقتصادی را عامل دیگری برای این مساله برشمرد.
به علاوه، کاهش تعداد حاجیان سوری، عراقی، یمنی و لیبیایی به دلیل جنگ و درگیری در سوریه، عراق، یمن و لیبی ظرف چند سال اخیر، در سال جاری وخیم تر شده است.
این در حالی است که اسامه بن فضل البار شهردار مکه درصدد کم اهمیت جلوه دادن مساله کاهش شمار مسافران حج برآمد.
مناسک حج در سال جاری در حالی برگزار می شود که زوار ایرانی به دلیل تیره شدن روابط ایران و عربستان در آن حضور ندارند.
پ
نظر کاربران
به نظر من اگر عربستان داوطلبانه از ایران دعوت هم بکند ما نباید برویم حج چون با توجه به دعوت مسئولین برای اجرای اقتصاد مقاومتی تا زمانی که بیکاری جوان ها کشورمان حل نشده نباید برویم وحاجی ها این پولها را بریزند به یک حسابی سرمایه گذاری برای احداث کارخانهها وپس از حل مشکل بیکاری مجدد می توانیم با خیال راحت بریم زیارت خانه خدا واجرتش عندالله
از شتر ب لامبورگینی رسیدن
بواسطه پیش کشیدن دخل خرج عربستان
ناراحت باشیم یا کیف کنیم حالا