زیستگاه ۸۴ هزار هکتاری یوز و تنها ۳ محیط بان در هر نوبت کاری
یوزپلنگ آسیا، قربانی کمبود محیط بان
کوشکی از آخرین بازمانده های یوز آسیایی است که در منطقه میاندشت جاجرم نگهداری می شود.جنسیت او نر است و مدت زیادی است که از زوج خود دور مانده و اقدامی برای به هم رساندن این زوج صورت نگرفته است.تصویر این یوز ایرانی بر پیراهن تیم ملی فوتبال نقش بسته است
خبرگزاری تسنیم: جمعی از روستاییان و بومیان منطقه میاندشت جاجرم طی نامهای خطاب به محمدرضا تابش، رئِیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ضمن ابراز ناخرسندی از تلفات یوزپلنگ در این منطقه، خواستار افزایش نیروی محیط بان و پاسگاههای محیط بانی در پناهگاه حیات وحش میاندشت شدند.
امضا کنندگان این نامه، با تأکید بر عدم توجه سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به برقراری امنیت در پناهگاه حیات وحش میاندشت، با انتقاد از تعطیلی پاسگاه محیط بانی که در میان پارک واقع شده بود، کمبود نیروی محیط بان در این منطقه را از عوامل اصلی به خطر افتادن جمعیت یوز عنوان کرده و بر این باورند که سازمان حفاظت محیط زیست به جای اجرای پروژههایی بی ثمر، باید با هزینهای اندک و جذب نیرو، یکی از مهمترین زیستگاههای یوزپلنگ آسیایی را مورد حفاظت قرار دهد.
در بخشی از این نامه آمده است:
طی سالهای گذشته در خبرگزاری و رسانه ها، خبر مسرت بخش مشاهده یک یوز ماده وسه توله و پس از آن خبر مشاهده یک ماده یوز دیگر با یک توله منتشر شد که پس از آن انتظار میرفت مسئولان امر در سازمان حفاظت محیط زیست نگاهی ویژه به این منطقه داشته باشند. زیرا این اخبار نشان از پویایی و حضور جمعیت قابل توجهی از گونه بارزش و در خطر انقراض یوز در این منطقه داشت اما نه تنها اقدامی در راستای حفاظت از یوز در این منطقه معمول نشد بلکه پاسگاهی که در وسط منطقه واقع و به همه نقاط منطقه مسلط بود هم پس از انتقال کوشکی به تهران تعطیل شد.
متأسفانه همچنان شاهدیم که هیچ توجهی به این منطقه ارزشمند نمیشود و منطقهای با این ثروتهای ملی آسیبپذیر و با وسعت حدود ۸۴ هزار هتکار، تنها توسط ۶ محیط بان یعنی در هر نوبت کاری، سه محیط بان آن هم با کمترین امکانات و تجهیزات و کمبود آبشخور حفاظت میشود.
خواهشمندیم ترتیبی اتخاذ فرمایید تا به منظور برقراری امنیت در پناهگاه حیات وحش میاندشت و حفاظت از حیات وحش این منطقه جذب افراد علاقمند و دلسوز و ایجاد پاسگاه های محیط بانی با هزینه ای کمتر، جایگزین طرح هایی بی ثمر مانند پروژه یوز شوند. "
دیگر زیستگاههای یوز پلنگ نیز با کمبود محیط بان مواجهند به طوری که حفاظت از پناهگاه حیات وحش نایبندان با یک و نیم میلیون هکتار مساحت را تنها هفت محیط بان برعهده دارند. کمبود محیط بان در زیستگاهها را بیشک میتوان یکی از عمدهترین آفتهایی دانست که به جان بازماندگان یوزپلنگ افتاده و شاید با اختصاص تنها بخشی از هزینههایی که تا به امروز صرف برنامههایی تحت عنوان فرهنگسازی و تحقیقات توسط پروژه بینالمللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی شده قابل درمان باشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
با سلام
انشاا.... نسلش که منقرض شد بفکر میافتیم.
واقعاخجالت اوره درودبرشما