هواپیماربایی از طریق وای فای
کارشناسان در مورد احتمال هواپیماربایی توسط هکرها از طریق شبکه وای فای، هشدار میدهند.
وب سایت سایبربان: کارشناسان در مورد احتمال هواپیماربایی توسط هکرها از طریق شبکه وای فای، هشدار میدهند.
کارشناسان در فراهمایی امنیت ملی خاورمیانه در ابوظبی، نسبت به احتمال استفادهی تروریستها از شبکههای وای فای تلفن همراه مسافران برای ربایش هواپیماها هشدار دادند.
مسئولان این فراهمایی، مبارزه با این تهدیدات را وظیفهی شرکتهای هواپیمایی میدانند. جاسم حاج جاسم، مدیر ارشد بخش فناوری شرکت گالف ایر (Gulf Air)، در همین راستا گفت: «بسیاری از هواپیماها خدمات وای فای به مسافران ارائه میکنند و این موضوع خطر حملات سایبری به این هواپیماها را افزایش میدهند. تحقیقات نشان میدهد که درگذشته دو نفر در آزمایشگاه موفق به هک کردن سیستم هواپیما از طریق یکی از تلفنهای همراه شدهاند.»
همچنین FBI نیز سال گذشته به خطوط هوایی در مورد هکرها هشدار داده بود. این هشدار پس از انتشار توئیت کریس رابرتس (Chris Roberts)، کارشناس فناوری، در مورد هک شبکهی داخلی هواپیما منتشر شد.
طبق این توئیت، یک هکر میتواند با ورود به یکی از ابزارهای موجود در هواپیما کل شبکه را دچار اختلال کند. این در حالی است که در هواپیماهای مختلفی ازجمله بوئینگ ۷۸۷ دریملاینر و ارباس ۳۵۰ و A۳۸۰، شبکهی مورد استفادهی خلبان و مسافران مشترک است.
همچنین مسئولان گالف ایر به خبرنگاران در مورد استخدام کارکنان خلاق برای ایجاد ابزارهای اینترنت محور و هوشمند جدید و استفاده از آنها برای ارتقا امنیت پروازها خبر دادند. این در حالی است که این ابزارهای جدید میتوانند خطر حملات سایبری را ارتقا دهند.
اغلب ۹۷ درصد از مسافران با خود تلفن همراه دارند و ۸۷ درصد از این تلفنهای همراه هوشمند هستند. از سویی دیگر، سرمایهگذاری خطوط هوایی بر اپلیکیشن های تلفنهای همراه مردم را به سمت استفاده از تلفنهای هوشمند میکشاند. کارشناسان بر این باورند که مسافران نیز باید از این خطرات آگاه باشند و نکات امنیتی را رعایت کنند.
حاج جاسم همچنین تصریح کرد: «همه باید مراقب ایمیلها و پیامهای آلوده در شبکههای اجتماعی باشند. هرگز نباید به پیامهای مشکوک پاسخ داد. اغلب مسائل امنیتی جدی گرفته میشود، اما در مورد خطوط هوایی، به نظر تا فاجعهای پیش نیاید کسی مسئله را جدی نمیگیرد. برای نمونه، تا پرواز MH370 مالزی ناپدید نشد، کسی به فکر ایجاد سیستمهای پیگیر پرواز نبود.»
از سوی دیگر، امارات متحدهی عربی ادعا میکند، همیشه به دنبال افزایش ظرفیتهای سایبری خود است. عربستان سعودی نیز اعلام کرده قصد دارد استراتژی امنیت سایبری یکپارچهای برای تمام مرزهای کشور ایجاد کند.
پ
ارسال نظر