۳۸۳۶۷۴
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

مراسم رونمایی از مجموعه فیلمهای پوران درخشنده

پوران درخشنده: به هنرمندان اعتماد کنید

مراسم رونمایی از فیلم های پوران درخشنده با حضور جمعی از هنرمندان، مدیران و اصحاب رسانه شامگاه سه شنبه ۱۶ شهریور در موزه سینما برگزار شد.

خبرگزاری ایلنا: در ابتدای این مراسم مسعود جعفری جوزانی کارگردان سینما درباره پوران درخشنده گفت: من معمولا به مراسم این چنینی نمی روم زیرا در آنها باید مدام از یکدیگر تعریف کنیم اما به محض اینکه متوجه شدم این مراسم برای پوران درخشنده است قبول کردم که در آن حضور داشته باشم.

وی ادامه داد: پوران درخشنده در سینمای ایران مانند حسین علیزاده در موسیقی است زیرا از پیشتازان سینمای ایران است. در جنبشی که بعد از انقلاب بوجود آمد و در پی آن در بین همه امید ایجاد شد به طوری که همه دوست داشتند حرکت کنند و فکر می کردند می توانند کوه ها را جابجا کنند پوران درخشنده در صف اول این جنبش بود.

جوزانی همچنین گفت: درخشنده از افرادی است که از همان اول به سمت مکان های ملتهب جامعه رفت. البته او پیش از ورود به سینمای بلند داستانی در آثار مستند هم همین کار را می کرد. وقتی او درباره ناشنوایان فیلم ساخت نشانگر این بود که درد اجتماعی دارد.

وی ادامه داد: درخشنده از پیشتازان سینمای پس از انقلاب است و جریانی که پس از انقلاب بوجود آمد مدیون افرادی همچون پوران درخشنده است. او هیچگاه ادعایی نکرده و در عین حال همواره پیوند خود را با مردم حفظ کرده است. در کارنامه کاری او چند فیلم فراموش نشدنی و تاثیرگذار وجود دارد.

این کارگردان سینما افزود: در جهانی که همه چیز در حال تغییر است و این تغییر با شتاب فزاینده ای ادامه دارد ارتباطات انسانی متحول شده و این تغییر، اساس اخلاق در جهان را دگرگون کرده اما افرادی مانند پوران درخشنده هیچگاه خود را در میان این تغییر گم نکرده اند و این موضوع نمونه بارز انسانیت است.

جوزانی در پایان بیان کرد: پوران درخشنده در زمانی که مشغول مستندسازی بود به دنبال آسیب شناسی بود. او هرگز برابر کسانی که می خواستند سینما را با سلیقه خود پیش ببرند کرنش نکرد و همیشه تلاش می کرد که سهم خود را از مردم بگیرد. او هنرمندی است که با تمام بضاعت و توان خود پا به عرصه سینما گذاشت و به مردم نشان داد که زنان ایرانی چیزی از مردان ایرانی کم ندارند و در واقع مشوق زنان دیگر برای ورود به این عرصه بود.

ابوالحسن داوودی نیز طی سخنانی گفت: پوران درخشنده را از ۴۴ سال پیش می شناسم زیرا با او هم دانشکده ای بوده ام و او اولین رئیس من بود. من سال ۱۳۵۲ وارد تلویزیون ملی ایران شدم در حالی که او در سال ۱۳۵۱ وارد تلویزیون شده بود. ما دوران پرباری را برای شروع فیلمسازی با یکدیگر داشتیم.

وی ادامه داد: در آن دوران افراد صاحب نام دیگری هم در تلویزیون حضور داشتند اما با این حال وجهی در کار پوران درخشنده بود که باعث می شد پیشکسوت من باشد. در سینمای ایران افرادی که کار می کنند دوره ها و بحران های مختلفی را دیده اند، بسیاری به خاطر شهرت و پیدا کردن نام و نشان وارد این عرصه شده اند، خیلی ها بدنبال پول بوده اند و خیلی ها آمدند که حرفی را بزنند. خیلی ها حرفشان را زدند اما همین که این حرف ها باعث دردسر شد راهشان را عوض کردند اما باید بگویم سر پوران درخشنده برای برخی موضوعات درد می کرد.

وی افزود: او مسیری را برای خود انتخاب کرد و بدون لغزش راه خود را ادامه داد. متاسفانه در بین هم نسلان خودمان فیلمسازانی را می بینیم که یک زمانی حرفی برای گفتن داشتند اما آرام آرام به دلیل عوض شدن موقعیت ها، شکل سینمای آنها هم تغییر کرد اما شکل سینمای پوران درخشنده همان چیزی است که از ابتدا دیده بودیم.

داوودی در ادامه گفت: همه ما می دانیم که سینما چه مشکلاتی دارد و کار کردن در آن چقدر سخت است اما با این وجود او در این مسیر گام برداشت. به یاد دارم اولین باری که می خواستم در سال ۶۴ در تلویزیون فیلم بسازم نزد یکی از مدیران تلویزیون رفتم و فیلمنامه ام را برای خواندن به او دادم اما او پس از خواندن فیلمنامه، فیلمنامه ای از پوران درخشنده از کمدش درآورد به من داد و گفت سینما یعنی این.

داوودی گفت: در دوره هایی باید یک سری کارها می کردیم تا از سدهایی عبور کنیم ولی پوران درخشنده هیچ گاه برای رد شدن از آن سدها راه میانبری را انتخاب نکرد. برای مثال حاضر شد یک فیلمنامه ۳۰۰ صفحه ای را بنویسد. تنها یکی، دو کارگردان هستند که من شیوه کار آنها را می پسندم و برای آنها احترام قائلم که یکی از آنها پوران درخشنده است.

وی ادامه داد: در دوره هایی برای برخی از فیلمسازان فرصتی پیش آمد تا در این عرصه بدرخشند اما آنها با استفاده از این فرصت مسیر خود را عوض کردند. تنها کسی که توجهی به این فرصت ها نکرد پوران درخشنده بود زیرا توجه او به مردم بود. سینمای اجتماعی ایران از اواسط دهه ۷۰ شکل گرفت اما پوران درخشنده با فیلم های خود از اواسط دهه ۶۰ اولین قدم ها را در سینمای اجتماعی برداشت و مسائل مختلف را بدون اینکه دچار سیاست زدگی شود به تصویر کشید. اعتراف می کنم که من در دوره هایی دچار این هیجانات شدم اما هیچگاه در آثار پوران درخشنده اثری از سیاست زدگی نمی بینیم. امیدوارم مسیر صعود او ادامه دار باشد و همچنان بتواند موضوعاتی را که دوست دارد و ما هم آرزوی دیدن آنها را در پرده سینما داریم به تصویر بکشد.

مصطفی ابحطی مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری با بیان اینکه این روزها سینمای ایران روزهای خوبی را سپری می کند گفت: خوشبختانه آرزوی های بزرگ همه سینماگران در این روزها در آستانه تحقق است زیرا مردم با سینما آشتی کرده اند ، اشتیاق برای دیدن فیلم های ایرانی بیشتر شده و شاهد صف های طولانی مقابل سینما ها هستیم که این امر رونق خوبی به این هنرصنعت داده است.

وی ادامه داد: فروش خوب سینمای ایران در سال جاری نشانگر هجوم سرمایه ها به سمت سینما است و گسل سرمایه به سمت سینما موجب تولید زیرساخت ها و سالن های سینمایی شده است.

ابطحی افزود:اتفاقات خوب و مبارک دیگری هم در سینمای کشور اتفاق افتاده که آن استفاده از تکنولوژی های نوین و تلاش های جدید در حوزه نمایش خانگی یعنی استفاده از تکنولوژی otp برای ایجاد vod است که با تلاش vod مخاطبان هزارتایی فیلم های ایرانی به میلیونی در داخل و خارج خواهند رسید و مخاطبان ایرانی و خارجی با یک حرکت کوچک خواهند توانست آثار برجسته سینمای ملی را ببینند و به میهن احساس تعلق کنند.

وی با بیان اینکه نهضت تولید محتوا امر مبارکی است، گفت: هفته گذشته با توصیه دکتر ایوبی رئیس سازمان سینمایی کشور صندوق حمایت را تاسیس کردیم که کاری بنیادی در این عرصه است. اجرای سینما سیار و بردن سینما به شهرهای کوچک و هزاران شهری که مردم آن تا به امروز سینما نرفته اند و با سینما بیگانه هستند از جمله اتفاقات مهم دیگر در حوزه سینما است که با این طرح آنها نیز می توانند همزمان با مردم پایتخت فیلم های روز سینما را ببینند.

مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری با بیان اینکه سینما سیار در موسسه رسانه های تصویری کلید خورد گفت: برای این طرح سرورهایی در موسسه مستقر شدند که فیلم های تولیدکنندگان بر روی حافظه آن قرار می گیرند و به طور همزمان مردم در شهرهای دورافتاده می توانند فیلم های روز سینماها را ببینند و امکان هیچ گونه سرقتی در آن وجود ندارد زیرا به محض باز شدن در آن فیلم ها از حافظه دستگاه پاک می شوند و به دست هیچ قاچاقچیان نمی افتد.

ابطحی همچنین گفت: جای خوشحالی است که امروز هنرمندان و اصحاب فکر و فرهنگ برای رونمایی از آثار پوران درخشنده جمع شده اند و به پاس زحمات این هنرمند زمانی را برای حضور در این مراسم گذاشته اند.از همه عزیزانی که برای پاسداشت زحمات این کارگردان سینمای ملی امروز حضور دارند تشکر می کنم.

وی ادامه داد: درخشنده بانویی است که ۳۰ سال آثار ماندگاری را با عشق و مانند یک گنجینه و دردانه به جامعه تحویل داده است و مخاطبان زیادی را به واسطه فیلم هایش به سینماها کشانده است تا آنجا که بسیاری از فیلم های وی را مخاطبان هیچ وقت از یاد نمی برند. در آثارایشان نقد اجتماعی وجود دارد اما هیچگاه التهابات جامعه در آن دیده نشد و واقعیت‌های جامعه را با نگاه سلامت دنبال کردند.

ابطحی ادامه داد:درخشنده به موضوعات مختلفی توجه کرده است موضوعاتی مانند سالمندان و مهاجرت که او در نظر دارد درباره آن فیلم بسازد موضوع مهمی است. امروزه سالمندان زیادی در جامعه داریم که باید یک سینماگر پیشتاز بتواند راه های عملی برای برقراری ارتباط موثر با این افراد را پیدا کند. پوران درخشنده می تواند این کار را بکند.

مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری یاداور شد: موضوع اصلی فیلم های درخشنده انسان و پاسداشت انسانی و توجه به ناتوانایی های انسان ها است. همانطور که می دانید ۱۱ درصد جامعه را انسان های ناتوان تشکیل می دهند و این درحالیست که از چشمان ما دور هستند اما درخشنده به این موضوع بسیار توجه داشته است و به خوبی آنرا به تصویر کشیده است.

وی ادامه داد: در فیلم های درخشنده راه اموزش به خانواده ها برای ارتباط مثبت و موثر با افراد ناتوان ارائه شده است. درخشنده سینماگر پیشتازی است که را ههای علمی و آموزش برای ارتباط با آدم های ناتوان را باز کرده است و سینمای اجتماعی را برگزید و واقعیت های اجتماعی را به جامعه ارائه داد.

ابطحی ادامه داد: در جامعه ما التهاب های فراوانی وجود دارد و این التهاب ها را فردی می تواند به تصویر بکشد که جامعه را به خوبی بشناسد. درخشنده فیلمسازی است که عشق خود را به جامعه منتقل کرده است به همین دلیل هم آثار او در دل ها جاودانه خواهند ماند.

وی همچنین گفت: آثاری که امروز از او رونمایی می شود آثار برجسته ای است از یک بانوی فیلمساز ایرانی که امیدواریم در داخل و خارج کشور در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

مدیر عامل موسسه رسانه های تصویری عنوان کرد: او در عین حال که به نقد اجتماعی پرداخته واقعیت های اجتماعی را به جامعه و مردم ایران ارائه کرده است. من به این بانو که توانسته با سختی در این جامعه آثار ارزشمندی بسازد تبریک می گویم. آثاری که امروز از او رونمایی می شود از برترین آثاری است که از یک بانوی خلاق ایرانی ارائه می شود.

پوران درخشنده نیز با تشکر از برگزار کندگان این مراسم گفت: خودم را لایق این همه تعریف از سوی مسعود جعفری جوزانی و ابوالحسن داوودی نمی دانم و از حجت الله ایوبی و مصطفی ابطحی برای رونمایی از آثارم تشکر می کنم.

وی ادامه داد: خداروشکر می کنم از اینکه من را در مسیری قرارداد که توانستم برای آن مبارزه کنم زیرا در دوران هایی کار کردم که افت و خیز زیاد داشتم تا انجا که ۹ سال فیلم نساختم زیرا فیلمی ساخته بودم که حرفی برای گفتن داشت و برای مسوولان خوشایند نبود.در این مدت ۹ سال تحقیق و پژوهش کردم در دانشگاه درس دادم و راهم را از نو آغاز کردم.

کارگردان «هیس دخترها فریاد نمی زنند» افزود: فیلم «رویاهای خیس» را ساختم زیرا همیشه می گفتم چرا جوان ها نباید خودشان را در سینما ببینند و در جامعه جایی نداشته باشند و همین فیلم در موسسه بسیار پرفروش شد.

درخشنده گفت : دهه هشتاد دهه بحران های جوانان بود با دغدغه های زیادی که من داشتم اما در دهه نود شاهد اتفاقات خوبی بودیم زیرا حجت الله ایوبی تلاش های زیادی کرد اما من به عنوان یک فیلمساز میخواهم حرف هایم را بزنم و فیلم هایم نمایش داده شود و تلویزیون که دانشگاه عمومی است آنها را نشان بدهد.

کارگردان بال‌های خیس با بیان اینکه خانواده بحث بسیار مهمی است ازود: اگر خانواده ای از بنیان درست باشد اتفاق های زیادی می افتد اما خانواده امروز با مشکلاتی روبرو است و نباید خودمان را سانسور کنیم.

درخشنده ادامه داد: من به عنوان یک سینماگر میخواهم خودم را در جامعه احساس کنم زیرا متاسفانه امروز ۹۰ درصد خانواده دچار طلاق عاطفی شده اند. چقدر باید خودمان را سانسور کنیم باید برای نگاهمان دستمان باز باشد و با نگاه امنیتی به آسیب های اجتماعی نگاه نکنیم زیرا بعداز این همه سال می دانیم به چه چیز ی نزدیک یا دور شویم.

وی همچنین گفت: به ما اعتماد کنید و دست ما را باز بگذارید تا آزادی اندیشه نیز وجود داشته باشد و نگرانی برای حذف سکانس های فیلم هایمان نداشته باشیم.

درخشنده ادامه داد: من هیچ وقت فیلم سفارشی نساختم زیرا همیشه سفارش فیلم هایم را از مردم می گیرم. امیدوارم جشنواره فیلم فجر امسال پربار باشد و شاهد صف های طولانی همچون دهه ۶۰ باشیم و مردم احساس کنند که این فیلم ها برای آنها ساخته شده و تنها سرگرمی نیست.

وی یادآور شد: آثار ابوالحسن داوودی و جعفری جوزانی باید همیشه باشد و دیده شود زیرا تکرارنشدنی هستند.

اجرای مراسم را محمد سلوکی بر عهده داشت و افردای همچون حجت الله ایوبی، محمد حیدری، مصطفی ابطحی، سید صادق موسوی، مهدی مسعودشاهی،ابوالحسن داوودی، مسعود جعفری جوزانی، فرهاد اصلانی، پوران درخشنده، بیتا منصوری، جمشید هاشم پور و ... حضور داشتند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج