۳۸۳۰۳۷
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

اجلاس جی ۲۰ پایان یافت

یازدهمین اجلاس سران گروه «جی ۲۰» که چین برای نخستین بار آن را میزبانی می کرد امروز دوشنبه با انتشار بیانیه ای در شهر هانگ جو مرکز استان جه جیانگ در شرق این کشور خاتمه یافت.

خبرگزاری ایرنا: یازدهمین اجلاس سران گروه «جی ۲۰» که چین برای نخستین بار آن را میزبانی می کرد امروز دوشنبه با انتشار بیانیه ای در شهر هانگ جو مرکز استان جه جیانگ در شرق این کشور خاتمه یافت.

در شرایطی که جنجال های سیاسی و اختلاف نظرها و منازعات فراوان منطقه ای و جهانی در عرصه های اقتصادی و نظامی و سیاسی اجلاس را با کشمکش های زیادی مواجه کرد اما نهایتا اعضا به یک بیانیه دست یافتند.

در این بیانیه اهداف، جهت گیری ها و ابزارها، تدابیر و برخی از برنامه ها برای توسعه پایدار اقتصادی تشریح شده است.

در بیانیه هانگ جو خاطرنشان شده است که اعضا همکاری ها را در زمینه اقتصادی و تجاری افزایش داده و به دنبال رشد اقتصادی پایدار از طریق نوآوری خواهند بود.

بیانیه همچنین تاکید می کند که نمی توان از رکود اقتصادی گریخت مگر اینکه با ابداعات ، همکاری مشترک ، مقابله با حمایت گرایی تجاری یکجانبه و رهیافت های جامع اقتصادی به این مهم دست یافت.

«شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین میزبانی کشورش را در اجلاس مهم دانست و گفت که اجلاس سران با توافقات در بسیاری از زمینه ها و در باره مسایلی مهم خاتمه یافت.

از جمله اینکه خود چین اعلام کرد ظرفیت تولید فولاد خود را تا سال ۲۰۲۰ میلادی نزدیک به ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تن کاهش خواهد داد.

اعضای گروه ۲۰، همچنین موافقت کردند که سهمیه بندی ها در سازمان های مهم بین المللی را مراعات کرده و بر همین اساس به پیشبرد اصلاحات این نهادها برای بهبود ساختارهای مالی و بانکی ادامه دهند.

در بیانیه تاکید شده است که صرف اتکا به سیاست های مالی و پولی کلان موجود راهگشا نیست و جهان به رهیافت نوین رشد اقتصادی نیاز دارد.

به نظر می رسد که اعضای گروه به این نتیجه رسیده اند که دنیا بتدریج به یک نظم نوین اقتصادی نیاز دارد که در آن فقط دیدگاه ها و سیاست ها و راهبردها از قدرت های برتر اقتصادی به دیگر کشورها و سازمان ها دیکته نشود.

مبارزه مستمر با فساد مالی، ایجاد مرکز استرداد مجرمان بین کشورها، اجرای برنامه عملیاتی مبارزه با فساد در دو سال آینده، بازگرداندن دارایی های سرقت شده در جریان فساد مالی و دستگیری مفسدان مالی در همه کشورهای عضو گروه ۲۰ از دیگر مضامین این بیانیه است.

در بیانیه آمده است که این گروه برای کاستن از مخاطرات اقتصادی دستکم در یک دوره کوتاه مدت و میان مدت باید همه ابزارهای چند جانبه مالی و بانکی و اقتصادی و برنامه های سیاسی لازم را بکار گیرد.

بیانیه همچنین خواستار افزایش سرمایه گذاری، تخصیص بسته های محرک اقتصادی ، تزریق پول در صورت لزوم به بازار، تقویت سامانه های چند جانبه تجاری و پایان دادن به بی نظمی در ساختارهای مالی و بانکی و اصلاحات در این نهادها شده است.

رییس جمهور چین در پایان اجلاس در مصاحبه مطبوعاتی که از تلویزیون چین پخش می شد ضمن تشریح مفاد بیانیه گفت که کشورهای عضو نباید به الفاظ توخالی برای تسریع اقتصادی بسنده کنند.

وی گفت که اقتصاد جهان در تقاطع بحرانی و حساسی قرار گرفته است و بازارها و تجارت جهانی متزلزل می باشد.

در این میان رهبران کشورها برگزیت را مشکلی مضاعف دانسته اند و گفته اند در باره بحران صنعت فولاد در جهان و چالش های مختلف اقتصادی موجود و رکود در اجلاس بحث های زیادی شده است و انتظارات فراوانی از این گروه وجود دارد.

او افزود که باید محیط بین المللی را صلح آمیز و با ثبات حفظ کنیم تا بتوانیم با مخاطرات اقتصادی پیش رو و چالش های موجود به درستی برخورد کنیم.

این در شرایطی است که برخی از کشورهای غربی در این اجلاس از چین انتقاد کردند که همواره بر وجود چالش ها و موانع تاکید می ورزد اما کمتر برای شکستن آنها تلاش کرده است و خود یکی از اصلی ترین عوامل بروز تنش در صنعت فولاد دنیاست.

** پهن نشدن فرش قرمز برای اوباما
از سوی دیگر نکات مهمی در جریان برگزاری اجلاس رخ داد که شاید یکی از مهمترین آنها پهن نشدن فرش قرمز برای باراک اوباما رییس جمهور آمریکا بود و اینکه او برخلاف دیگر رهبرانی که از در اصلی هواپیما روی فرش قرمز پا گذاشتند از در میانی خارج شد و فرشی را جلوی پای خود ندید که نشان می داد منازعات دریاهای شرقی و جنوبی چین تا مراحل حساسی پیش رفته است.

از سوی دیگر شاید بتوان مدعی شد که چین با این اقدام خود و تاکید بر اینکه اینجا خاک چین است این نکته را گوشزد کرد که با استقرار سامانه تاد آمریکا در کره جنوبی مخالف است و این را بارها در حاشیه اجلاس گروه جی بیست تکرار کرد .
موضوع دیگر اینکه صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی سال جاری میلادی را سه ممیز یک درصد و برای سال آینده سه ممیز چهار دهم درصد برآورد کرده است .

رییس جمهور آمریکا و ترزا می نخست وزیر انگلیس هم دیداری مهم در حاشیه اجلاس داشتند و در آن اوباما تاکید کرد لندن باید مراحل برگزیت را با احترام به اروپا تشریح کند و در این زمینه شفاف سازی نماید و افزود که کشورش به دنبال مذاکرات با انگلیس در زمینه تجاری است و به این موضوع اولویت می دهد.

شیزو آبه نخست وزیر ژاپن که اختلافات فزاینده ای دریای شرقی و دریای جنوبی با چین دارد و در سفر به هانگ جو هم به این مسایل پرداخت و البته کمتر از هر کسی در اخبار رسانه های چین از او یاد شد، از برگزیت به عنوان پدیده ای که وضعیت شرکت های ژاپنی را در انگلیس به خطر انداخته است، یاد کرد.

او تهدید کرد که چنانچه وضعیت انگلیس از محوریت اروپا خارج شود شرکت های ژاپنی احتمالا به اتحادیه اروپا منتقل خواهند شد.
نخست وزیر ژاپن در جریان اجلاس هم بسته محرک اقتصادی 270 میلیارد دلاری کشورش را که در ماه اوت امسال رونمایی شد مورد تشریح قرار داد و گفت که انتظار دارد کشورهای عضو گروه سیاست هایی که رشد اقتصادی دنیا را تسریع می کند، اتخاذ کرده و در زمینه سرمایه گذاری و تجارت گام های بلندتری بردارند.

وی افزود: این مهم است که کل گروه جی 20، احساس نگرانی و بحران کند و بداند که باید خیلی سریع سیاست های تازه و نوآور را اتخاذ و اجرا نماید.

کارشناسان می گویند که رشد اقتصادی چین هم که تا سال 2010 میلادی سالانه 10 تا 12 درصد بود حالا بتدریج به شش ممیز نیم درصد رسیده است و تا سال 2020 میلادی بعید است از مرز 7 درصد فراتر برود و این نمودی از مطلوب نبودن وضعیت اقتصادی دنیاست.

در مورد قرارداد 18 میلیارد دلاری هم که برای ساخت نیروگاه هسته ای هینکلی بین چین و انگلیس موافقت شده بود رهبران چین و انگلیس گفت و گو کردند و قرار شد که لندن دوباره این موضوع را بررسی کرده و تصمیم خود را تا پایان ماه جاری میلادی در باره ادامه قرارداد و یا فسخ آن اعلام کند.

در این میان اتحادیه اروپا هم به غیر از چین شرکت اپل آمریکا را تحت فشار گذاشت و اعلام کرد که این شرکت بدهی مالیاتی 13 میلیارد دلاری خود را نپرداخته است و باید زودتر این مالیات را تسویه کند.

از دیگر حاشیه های مهم اجلاس می توان به تصویب معاهده اقلیمی و تحولات آب و هوایی پاریس توسط پارلمان های چین و آمریکا و اطلاع دادن آن به سازمان ملل یاد کرد که با توجه به اینکه هر دو کشور بزرگترین تولیدکنندگان دی اکسید کربن آلوده جهان هستند اهمیت زیادی دارد.

در زمان برگزاری این اجلاس همچنین کره شمالی که در میان هیات های حاضر بارها در باره وضعیت این کشور مذاکراتی صورت گرفت، سه فروند موشک بالستیک پرتاب کرد که بی درنگ کشورهای کره جنوبی، آمریکا و ژاپن آن را محکوم کردند.

بر اساس گزارش ستاد کل ارتش کره جنوبی این موشک ها از نوع موسودان بوده است که بین 1300 تا 1500 کیلومتر برد دارد و هر سه موشک پس از ارتفاع گرفتن در فاصله یکهزار کیلومتری در آبهای دریای شرقی واقع در 400 کیلومتری داخل منطقه شناسایی دفاعی هوایی ژاپن فرود آمده است.

بیست عضو گروه جی 20 در واقع 85 درصد از تولید ناخالص دنیا و دو سوم از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده اند.

در جریان اجلاس چین به شدت بر جهانی شدن اقتصاد تاکید می ورزید و رییس جمهور این کشور از آن سخن گفت، اما سران آلمان و فرانسه گفتند که جهانی شدن نمی تواند حتما مثبت باشد و نابرابری ها را افزایش خواهد داد مگر اینکه بتوان مقررات مشخصی را برای پیشبرد این فرایند جهانی در اقتصاد تنظیم کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج