نشست ۲۰؛ رشد اقتصادی بیشتر، نابرابری کمتر
کشورهای حاضر در نشست سران گروه ۲۰ در چین خواستار رشد بیشتر اقتصاد جهانی شدند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت، تلاش در این راستا باید با مبارزه علیه نابرابری اجتماعی توأم باشد.
خبرگزاری ایسنا: ۲۰ کشور پیشرو جهان در عرصه اقتصادی در نشست گروه ۲۰ که در شهر هانگژو در چین برگزار شد به رشد ضعیف اقتصادی در جهان اشاره کرده و خواستار احیای رشد اقتصادی شدند.
در حاشیه این نشست نیز در مورد جنگ خونین داخلی در سوریه و بحران پناهجویان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هشدار داد که باید جوانب حاشیهای جهانیسازی را هم در نظر گرفت.
این نخستین بار است که چین میزبان نشست سران گروه ۲۰ و اصولا نشستی با این ابعاد است.
شی جینپینگ، رئیسجمهور چین در نخستین جلسه کاری با همتایان خود در مورد "نطقهای توخالی" برای سرعت بخشیدن به رشد اقتصادی هشدار داد. او گفت، چین نیز رسیدگی به این موضوع را به دلیل مشکلات موجود در کشور در اولویت خود قرار داده است.
به گفته مرکل، در نشست گروه ۲۰ گفته شد، جهانیسازی با این که بار معنایی مثبتی دارد، اما در عین حال در سراسر جهان به علتی برای نابرابری اجتماعی تبدیل شده است. صدراعظم آلمان گفت، به همین علت برای برخورداری از رشد پایدار همراه با امنیت اجتماعی باید علیه این نابرابری مبارزه کرد.
به گزارش دویچهوله، دلیل این که این مسئله به محور گفتوگوهای این نشست تبدیل شده انتقادهای روزافزون در جهان از پدیده جهانیسازی است که به دستاویزی برای احزاب پوپولیست تبدیل شده و تصمیمگیری بر سر پیمانهای تجارت آزاد، از جمله پیمان تجارت آزاد میان اتحادیه اروپا و آمریکا (TTIP) را مشکل کرده است.
مرکل بعد از بحثهای اولیه در مورد لزوم گسترش سرمایهگذاریهای دولتی از حمایت رئیسجمهور چین از اصلاحات ساختاری برای رونق بخشیدن به اقتصاد کمجان به شدت استقبال کرد.
چند روز پیش صندوق بینالمللی پول در مورد مرحله بلندمدت رشد ضعیف اقتصادی ابراز نگرانی کرده بود.
گروه ۲۰ متشکل از ۲۰ قدرت اقتصادی جهان است که حدود ۹۰ درصد از اقتصاد دنیا را در اختیار دارند.
"بریگزیت خطرناک است"
خبرگزاری فرانسه یکی از خطرهای مطرح برای اقتصاد جهانی را بریگزیت (همهپرسی برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) خوانده است. به نوشته این خبرگزاری، ترزا می، نخستوزیر بریتانیا که برای اولین بار در نشست گروه ۲۰ شرکت کرده بود به دلیل سخنانش در مورد طرحهای تجارت آزاد مورد انتقاد اتحادیه اروپا قرار گرفت.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا در مورد آغاز مذاکراتی در این باب به لندن هشدار داد. او گفت، تا زمانی که بریتانیا عضو اتحادیه اروپاست چنین مذاکراتی بر عهده این اتحادیه قرار دارد. ترزا می پیش از نشست گروه ۲۰ اعلام کرده بود که کشورش بعد از برکسیت میخواهد "راهبر جهانی تجارت آزاد" شود.
چین تلاش زیادی برای برگزاری بدون اصطکاک این نشست انجام داده بود. با وجود این ورود باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا به فرودگاه چین با تنشهایی همراه شد. یکی از مأموران امنیتی چین که با عکاسان رسانهای که میخواستند مستقر شده و از اوباما عکس بگیرند درگیر شده بود در حالی که خشمگینانه فریاد میزد "اینجا کشور ماست، این فرودگاه ماست" راه را بر خبرنگاران و حتی هیأت همراه آمریکایی بست.
ارسال نظر