بازتاب توریستی از سرگیری پرواز بریتیش ایرویز
پس از بازگشایی مسیرهای پروازی بریتیش ایرویز به ایران، انجمنهای گردشگری و فعالان سفر در بریتانیا به معرفی جاذبههای گردشگری کشورمان پرداخته و با دستمایه قرار دادن این رویداد مهم، بریتانیاییها را برای سفر به ایران تشویق میکنند.
روزنامه دنیای اقتصاد - امیر شاملویی: پس از بازگشایی مسیرهای پروازی بریتیش ایرویز به ایران، انجمنهای گردشگری و فعالان سفر در بریتانیا به معرفی جاذبههای گردشگری کشورمان پرداخته و با دستمایه قرار دادن این رویداد مهم، بریتانیاییها را برای سفر به ایران تشویق میکنند.
پروازهای مستقیم به ایران در حالی از سر گرفته میشود که از ۴ سال پیش، این شرکت هوایی پروازهایش را به تهران قطع کرده بود. پس از این وقفه ۴ ساله، کارشناسان از سرگیری این پروازها را نشانه بهبود روابط و گشایش باب سفر گردشگران خارجی به ایران میدانند؛ امری که بر افزایش درآمدزایی ایران موثر است. این گشایش که پس از برجام صورت میگیرد، باعث شده پروازهای مستقیم بین تهران و لندن در هر هفته به ۹ پرواز افزایش یابد. در این میان مجله سفر واندرلاست (Wanderlust) به مناسبت این رویداد، مقالهای منتشر کرده که در آن ۵دلیل برای سفر به ایران را نام برده است.لین هیوز، نویسنده این مقاله، با اشاره به از سرگیری پروازهای بریتیش ایرویز از لندن به تهران، این ۵ دلیل را امنیت، تنوع، فرهنگ، رمانتیک بودن کشور و دوستانه بودن آن میداند.
از ایمنترین مقاصد گردشگری برای زنان
لین هیوز در مقاله خود نه تنها به خوشامدگویی گرم از سوی بازدیدکنندگان اشاره میکند، بلکه ذکر میکند که آمار جرم و جنایت نیز در کشور پایین بوده و خیابانها امن است. او در ادامه مینویسد: «زنان بهطور منظم راه میروند و تنها سفر میکنند و تعرضها بسیار اندک است.» وی به تفاوتهای فرهنگی و لزوم احترام به آنها نیز اشاره میکند و کدهای لازم برای پوشاک حتی برای مردان را نیز متذکر میشود: «مردان باید طبق عرف محلی شلوار بپوشند؛ درحالیکه زنان باید پاهای خود را پوشانده و در فضای عمومی روسری داشته باشند. روی هم رفته این کشور یکی از ایمنترین مقاصد در جهان برای یک زن است.»
تنوع قومی و طبیعی
هیوز در مورد تنوع موجود در ایران مینویسد: «ایران هم از نظر نژادی و هم از نظر جغرافیایی متنوع است. پارسیهایی که فارسی صحبت میکنند تنها حدود ۵۵ تا ۶۵ درصد از مردم این کشور را تشکیل میدهند (این آمار بنا بر منابع مختلف است). سایر مردم این کشور از چند اقلیت نژادی بزرگ تشکیل شدهاند و حتی بزرگترین جمعیت یهودیان در خارج از فلسطین اشغالی در این کشور زندگی میکنند.» نویسنده این مقاله درباره تنوع طبیعی کشورمان نیز یادآور میشود: «ایران بسیار پهناور است و مناظر و چشماندازهای فراوانی دارد. بیرون از شهرها میتوان قلههای پوشیده از برف، بیابانهای وسیع، استپهای اسرارآمیز و جلگههای بادخیز را پیدا کرد که خانه مردم کوچنشین و عشایر هستند. جنگلها خانه خرس، سیاهگوش و پلنگ هستند؛ درحالیکه حیوانات اهلی شامل گاو، شتر و الاغ میشوند.»
فرهنگ
هیوز در مورد فرهنگ ایران نیز در مقاله خود تصریح میکند: «علاوهبر تمامی تنوعی که این کشور دارد، لایههایی غنی از تاریخ و فرهنگ در سراسر این کشور مشاهده میشود؛ امری که منجر به وجود سایتهای درخشانی شده که بازدید از آنها تحسین آدمی را برمیانگیزد.» او ادامه میدهد: «دشوار است عاشق میدان امام اصفهان نشد؛ شهری که به همراه مسجد و پلهایش یکی از زیباترین نقاط جهان است. در یزد نیز آتشکدهها و بادگیرهایی را خواهید یافت. شهر مقدس مشهد هم بزرگترین مسجد جهان را در خود جای داده است، درحالیکه اصفهان نیز کلیسای جامع ارامنه باشکوهی دارد. با اینهمه جواهر این تاج، بنای تختجمشید است که قدمت آن به ۵۱۵ قبل از میلاد مسیح برمیگردد و یکی از مهمترین بناهای باستانی است. »
کشور رمانتیک ایران!
هیوز در مورد بازدید خود از ایران و جنبههای دیگری از فرهنگ کشورمان نیز مینویسد: «زنان جوان در کافهها و چایخانهها در کنار همراهان خود دیده میشوند. مردان جوان در اطراف پلهای زیبای اصفهان جمع میشوند و صدای موسیقی گاهی در این میان شنیده میشود؛ ترانههایی عاشقانه که اغلب در رستورانها یا پارکها به گوش میرسند. شعر در این کشور بسیار جدی گرفته و در مدارس مطالعه میشود و بهطور گستردهای مورد نقل قرار میگیرد. حافظ، شاعر قرن چهاردهم میلادی که مقبره وی در شیراز قرار دارد و در شعر خود به جنبههای رمانتیک پرداخته، در میان مردم ایران بسیار مورد احترام است.»
دوستانه بودن
هیوز در مقاله خود در مجله واندرلاست از رفتاری که در ایران با وی شده، ابراز خشنودی میکند و در اینباره میگوید: «اگر از هر کسی بپرسید که چه چیزی در بازدید از ایران بر وی اثرگذار بوده است، میتوانم ضمانت کنم که نخستین چیزی که اشاره میکنند مهماننوازی، رفتار دوستانه و گرمی برخورد مردم است. مردم همیشه به شما نزدیک خواهند شد و شما در مورد هر چیزی از فوتبال (اینکه طرفدار کدام تیم بریتانیایی هستید؟) گرفته تا موسیقی، احساستان در مورد ایران و حتی خانواده، مورد سوال قرار میگیرید.» هیوز در پایان تاکید میکند: «همین رفتار مردم با شما باعث میشود وقتی خاطرات معماری درخشان و مکانهای تاریخی شروع به محو شدن از ذهنتان میکنند، شما مصاحبههایی را به یاد بیاورید که با لبخند غریبهها و عکس گرفتن با خانوادههای آنها همراه بوده است.»
۳۰تصویر از ایران در اینترنشنال بیزینس تایمز
در همین حال علاوهبر گزارشی که به آن اشاره شد، همزمان با از سرگیری پروازهای بریتیش ایرویز، نشریه اینترنشنال بیزینس تایمز نیز در گزارشی به قلم دیوید سیم، ۳۰ عکس از جاذبههای مختلف ایران منتشر کرده که شامل کوه دماوند، میدان نقش جهان، بازار، مسجد شیخ لطفالله و امام، کلیسای وانک، سیوسه پل و عمارت عالی قاپو در اصفهان، تختجمشید در فارس، برج میلاد، کاخ گلستان و دربندسر در تهران، مناطقی در یزد، بازار تبریز، میمند، ابیانه، کندوان و بسیاری دیگر از مناطق ایران است. همچنین تصویری نیز از قطار سریعالسیر عقاب که بسیار لوکس است و در سفری دو هفتهای با گذر از شبه جزیره بالکان، تنگه بسفر و شرق ترکیه، از بوداپست به تهران میرسد، در میان این تصاویر دیده میشود.
دیوید سیم در گزارش کوتاه خود با اشاره به امکانپذیر شدن و راحتتر شدن سفر بین این دو کشور، به این امر که ایران انتظار دارد با رونق ورود گردشگران به داخل کشور روبهرو شود، اشاره میکند. سیم مینویسد: «بازدیدکنندگان ممکن است با تعجب منابع غنی توریستی را که این کشور پیشنهاد میکند، نظاره کنند که شامل خرابههای باستانی، سواحل مناسب و تفریحگاههای اسکی محبوب هستند. این جاذبهها ایران را در صدر فهرست مقاصد عمده انتشاراتی همچون فایننشالتایمز و گاردین در سال ۲۰۱۵ قرار داد. از مهمترین جاذبههای این کشور میتوان به بقایای باستانی ۲۵۰۰ ساله تخت جمشید در نزدیکی شیراز و معماری بینظیر اسلامی قرن شانزدهم میلادی اصفهان اشاره کرد.» دیوید سیم درحالی به گزارش فایننشال تایمز و گاردین از جاذبههای ایران اشاره میکند که پیش از این نیز ایران در صدر اخبار بسیاری از رسانههای غربی مرتبط با سفر قرار گرفته است. پیش از این، نشنال جئوگرافیک و بسیاری دیگر از رسانهها نظیر سیانان نیز ایران را در میان مقاصد برتر سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ قرار دادهاند.
نظر کاربران
بالاخره ازدستاوردهای مموتی بوددیگه