۳۸۰۹۱۷
۲ نظر
۵۰۱۲
۲ نظر
۵۰۱۲
پ

انتقاد پرویز پرستویی از مراسم تشییع رشیدی

پرویز پرستویی که در مراسم ترحیم داود رشیدی حاضر شده بود، با انتقاد از برخی حاضران در مراسم تشییع این هنرمند، گله کرد که در این مراسم کسی داغدار او نبود و همه مشغول گرفتن عکس و فیلم بودند.

خبرگزاری ایسنا: پرویز پرستویی که در مراسم ترحیم داود رشیدی حاضر شده بود، با انتقاد از برخی حاضران در مراسم تشییع این هنرمند، گله کرد که در این مراسم کسی داغدار او نبود و همه مشغول گرفتن عکس و فیلم بودند.

مراسم ترحیم زنده‌یاد داود رشیدی عصر امروز، ۱۲ شهریور ماه با حضور خانواده این هنرمند، هنرمندان، مسؤولان صداوسیما و جمع کثیری از دوستداران و علاقه‌مندان وی در مسجد بلال برگزار شد.

هنرمندانی از جمله لیلی رشیدی، علی دهکردی، داریوش اسدزاده، علیرضا خمسه، مرضیه برومند، صدیقه کیانفر، رضا رویگری، گیتی معینی، رضا کیانیان، زهرا حاتمی، داود میرباقری، آهو خرمند، محمود بصیری، رضا بنفشه خواه، جمشید گرگین، محمدرضا هدایتی، کتایون ریاحی، پرویز پرستویی، حسین کلانی بازیکن اسبق تیم ملی، سعید راد، فتحعلی اویسی، سید ضیاء‌الدین دری، بهرام شاه‌محمدلو، شقایق فراهانی، شبنم فرشادجو، مائده طهماسبی، سعید امیرسلیمانی و لیلا بلوکات در مراسم امروز حضور داشتند.

بر اساس این گزارش، مراسم هفتمین روز از درگذشت زنده‌یاد داود رشیدی در مسجد بلال همچنین با حضور مرتضی میرباقری (معاون سیما)، علیرضا برازش (مدیر شبکه یک سیما) و داود نعمتی (مدیر روابط عمومی کل صدا و سیما) همراه بود. همچنین اجرای این مراسم را حسن سلطانی، مجری صدا و سیما بر عهده داشت.

در ابتدای این مراسم پیام‌هایی که به مناسبت درگذشت زنده‌یاد داود رشیدی از سوی مقامات و مسئولان کشوری ارسال شده بود، یادآوری شد.

مرتضی میرباقری (معاون سیما)، داوود میرباقری (کارگردان سینما و تلویزیون)، علی دهکردی و پرویز پرستویی از جمله سخنرانان این مراسم ترحیم در صدا و سیما بودند.

داود رشیدی فقط یک بازیگر نبود

علی دهکردی در ابتدای این مراسم با یادآوری صفات زنده‌یاد داود رشیدی گفت: ما با داود رشیدی به عنوان یک نجیب‌زاده روبه‌رو هستیم. یک تحصیلکرده در بهترین و معتبرترین دانشگاه‌های دنیا. شاید خیلی از ما بدانیم که پدر ایشان دیپلمات عالیرتبه در بسیاری از سفارتخانه‌ها بودند و کمتر کسی از ما می‌داند که پدربزرگ ایشان علامه شیخ محمد حائری مازندرانی بود؛ کسی که اولین مسجد شیعیان را در هندوستان بنا کرد. بزرگواری که از مراجع تقلید در دوران قاجار بود.

دهکردی ادامه داد: اگر امروز از پایین‌ترین قشر جامعه تا رییس جمهور گرفته برای از دست دادن این هنرمند بزرگ پیام داده‌اند، اگر صدا و سیما امروز این مجلس را برگزار کرده است به این دلیل است که داود رشیدی دارای چنین پشتوانه بزرگی است. ایشان سال‌های سال مدیر و رییس بود. پیش از انقلاب اسلامی هم در تلویزیون ملی رییس بودند. در تئاتر رییس بودند؛ آن هم یک رییس سالم و شریف و در پرونده کاری و مدیریت ایشان لحظه‌ای ابهام و ناراحتی وجود نداشت. ایشان یکی از تاثیرگذارترین افراد در شکل‌گیری خانه سینما بودند و در دوران ریاست ایشان بر انجمن بازیگران افتخار داشتیم چندین دوره در خدمت ایشان باشیم.

دهکردی در پایان یادآور شد: داود رشیدی فقط یک بازیگر نبود که در فیلم‌ها، سریال‌ها و قاب تلویزیون حضور داشته باشد. برای ما افتخار است که او بیش از این‌ها بود؛ به نوعی که تعداد زیادی از خانواده‌های متوفی تحت حمایت ایشان بودند.

انتقاد پرستویی از حاضران در مراسم تشییع پیکر داود رشیدی

پرویز پرستویی به عنوان یکی از هنرمندان حاضر در مراسم ترحیم داود رشیدی، ضمن تسلیت به حضار بابت درگذشت این هنرمند، مطالبی را که از پیش یادداشت کرده بود برای حاضران قرائت کرد.

او گفت: به نام خدایی که همه ما دیر یا زود راهی ضیافت نورش هستیم. به من گفتند از عزیز سفر کرده من بگو. از همسر، پدر و رفیق داود رشیدی. اطاعت امر کردم و با پای سر آمدم اما دریغ و درد که نمی‌دانم چه بگویم که حق مطلب ادا شود که لااقل اندکی از داود رشیدی را گفته باشم که دل‌های گرگرفته را تسلی دهم.

پرستویی ادامه داد: ما در سینما پنج تن داشتیم که می‌توانستیم با خاطری آسوده در بازیگری در عین نقش شدن، در از وجود مایه گذاشتن، در حرفه‌ای بودن و از همه مهم‌تر در انسان‌بودن به آن‌ها اقتدا کنیم. حال چهار تن شده‌اند و یکی از آن‌ها بار سفر بسته‌ است و راهی ضیافت عشق و نور شده است.

وی که این مطالب را با احساس و در نهایت غم یادآوری می‌کرد، بیان کرد: می‌گفتند این اواخر دچار آلزایمر شده بود. کدام اواخر؟ چه کسی؟ من که باور نمی‌کنم و دلیل هم دارم برای این ناباوری. پنج ماه با او در «آوای فاخته» که نقش پدرم را داشت، زندگی کردم و به قدر یک پدر از او آموختم و زوایای وجود نازنینش را شناختم. همان بخشی که هرگز آلزایمر نمی گیرد. در آستانه عید هم به دیدارش رفتم و همچنان روح بزرگ او را دیدم. آدم بودن مهم است نه مطرح بودن؛ البته که باور نمی‌کنم و آلزایمری در کار نبود.

پرستویی در ادامه یادآور شد: بانو احترام برومند، باورش فرو ریخت زمانی که در تلویزیون از شنیدن صدای داود رشیدی یکی از ۵ تن تکرارنشدنی تاریخ سینمای ایران را شنید که از او یاد می‌کند و چه قابلی داشت که جایزه جشنواره برای پیشکش به این عزیزان داده می‌شد.

این هنرمند سپس با انتقاد از اینکه در مراسم تشییع داود رشیدی کسی داغدار او نبود و همه مشغول عکس و فیلم گرفتن بودند، یادآور شد: پاهایم به فرمان مغزم عمل نکردند که به مراسم تشییع بیایم. در عوض نشستم و عکس‌ها و فیلم‌هایی که با او خاطره داشتم نگاه و نگاه کردم.

در مراسم تشییع استاد چنان دلم به درد آمد، از حرمت غریب بازماندگان داود رشیدی که نماندم و مجلس را ترک کردم اما امروز آمدم که به عزاداری‌مان برسیم و از بزرگمردی یاد کنیم که خیلی برایمان عزیز بود و هرگز کسی مثل او را نخواهیم داشت. آمدم که به خودِ خودش بگویم که باور نمی‌کنم آلزایمر داشتی مرد. سقوط خودخواسته شاید ولی فراموشی مطلق هرگز. آمدم تا او را به آغوش خدایی پر مهر بسپاریم.

اشاره داود میرباقری به ممنوع‌الکاری مرحوم رشیدی

بخش دیگری از مراسم ترحیم زنده یاد داود رشیدی به سخنرانی داود میرباقری، کارگردان تلویزیون و سینما اختصاص داشت.

این کارگردان در ابتدای سخنانش یادآور شد: سخت است راجع به عزیزی صحبت کنم که سال‌های سال با او خاطره داشتم و زندگی کردم. متاسفانه زمانی که ایشان فوت کردند در مسافرت بودم و همان لحظه مطلبی را نوشتم که اگر بتوانم در اینجا آن را مطرح می‌کنم.

کارگردان سریال‌های «مختارنامه» و «امام علی (ع)» سپس گفت: اساسا به شخصه خلقیات و روحیه‌ای که دارم خیلی مساله مرگ من را اذیت نمی‌کند؛ به نوعی به این دنیا می‌آییم و سپس هم رجعتی داریم، به جایی که در باورمان است.

او سپس گفت: فکر نمی‌کنم داود رشیدی رفته است، آقای رشیدی هست و هنر ایشان تا ابد ماندگار است. حدود ۲۶ سال پیش قرار بود با ایشان مجموعه‌ای را کار کنم و او برای مدتی ممنوع‌التصویر بود. خاطرم نیست چه سالی بود اما این استاد درباره ممنوع‌الکاری‌اش جمله‌ای را به من گفت که همیشه در ذهنم مانده است و آن این بود «من مدتی فکر کردم و دیدم اگر ممنوع‌الکار هم نبودم چند تا از این فیلم‌ها را بازی کرده بودم اما بعد دیدم که چیز زیادی از دست ندادم»؛ امیدوارم مسئولان ما قدر آدم‌های بزرگ با وزنه‌های بزرگ را بشناسند چرا که رسیدن به تجربه‌ها و اندوخته‌های آن‌ها بسیار دشوار است.

میرباقری در بخش دیگری از سخنانش ابراز امیدواری کرد: عملکرد زنده‌یاد داود رشیدی و مسیری که رفته و کارهایی که کرده است درس و آموزه‌ای باشد که کارهای با ارزشی کنیم و برای جامعه مفید باشیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم از سوی احترام برومند یادداشتی قرائت شد که در آن از کسانی که همیشه به دیدار زنده‌یاد داود رشیدی می آمدند و با ایشان همراه بودند قدردانی کرد.

داود رشیدی جزئی از تاریخچه کشور ماست

دکتر میرباقری، معاون سیما نیز در این مراسم در سخنانی ضایعه فقدان هنرمند مرحوم داود رشیدی را تسلیت گفت.

معاون سیما اظهار کرد: استاد داود رشیدی یکی از ستاره‌های درخشان هنر در تاریخ معاصر ایران است و هنرمندان ما همان‌طور که مطرح شد از طلایه‌داران حرکت اصیل فرهنگ و تاریخ و تمدن ایران هستند.

میرباقری سپس به شخصیت حقیقی و حقوقی زنده‌یاد داود رشیدی اشاره کرد و گفت: ایشان یک شخصیت هنری دارند و از این حیث که جزئی از تاریخچه کشور ما محسوب می‌شوند. ایشان متصل به دریای بی‌کران فرهنگ و تمدن ایران هستند و آن را ساخته‌اند و تا آینده‌های دور از سوخت و ظرفیت این هنرمند استفاده خواهد شد.

وی سپس یادآور شد: ما امروز در جامعه خود از یک ایرانیسم و قدرتی در کشور خودمان برخورداریم. دارای چند ده میلیون جوان و نیروی فعال هستیم و این از بی‌نظیرترین ظرفیت‌هایی است که در طول تاریخ داشته‌ایم. پیش از این، این ظرفیت و انرژی بی‌نظیر برای به پیروزی رسیدن انقلاب بزرگ آزاد شد و سپس به دنبال آن دفاع مقدس را شکل داد و امروز نیز یک بالندگی بزرگ داشته است. هنرمندان ما نیز در طول این سال‌ها تاثیرگذار بوده‌اند و امروز ایران یکی از امن‌ترین نقاط دنیاست و فرهنگ و تمدن ما از ظرفیت وافری برخوردار است. امیدواریم به برکت و یمن وجود هنرمندان در این دوره هم این ظرفیت از بالقوه به بالفعل یعنی شکوفایی برسد.

میرباقری در ادامه سخنانش یادآور شد: ما ظرفیت بزرگی داریم، با مراجعه به فرهنگ و تمدن‌مان متوجه می‌شویم تمدن ما مطالب هنگفتی را به ما داده است و جامعه هنری ایران در طول تاریخ، طلایه‌داران این ظرفیت عظیم هستند.

معاون سیما در پایان گفت: داود رشیدی عزیز از شخصیت‌هایی بود که عمر پربرکت خودش را در این مسیر درخشان دید. ما نیز نوید این را می‌دهیم و آمادگی این را داریم که مدافع شکوفایی استعدادهای هنرمندان باشیم و آن‌ها را مرتفع کنیم.

در بیرون از مراسم، خیل عظیمی از دوستداران زنده‌یاد داود رشیدی به چشم می‌خوردند که با دیدن هنرمندان دیگر به دنبال گرفتن فیلم و عکس یادگاری از آن‌ها بودند و همین امر ازدحام زیادی را در حیاط مسجد بلال موجب شده بود. یکی از هنرمندان حاضر در مراسم رضا رویگری بود که با وجود بیماری قلبی خود را به سختی به مسجد بلال رسانده بود و شرایط مساعدی نداشت، اما دوستداران این هنرمند برای گرفتن عکس یادگاری با او اطرافش را شلوغ کرده بودند به نوعی که ناراحتی او را هم موجب شد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    سلام مگر مرگ حق نیست که بایدهرکسی خودش راناراحت جلوه دهد وقتی همه ی موجودات می میرند باگریه وناراحتی مشکلی ازمرده حل نمی شود

  • اشراقی گلپایگانی

    بعداز رجعت زنده یاد داودرشیدی وان تشییع به یاد ماندنی وان مجلس ختم مسجد شهرک غرب وهمچنبن مجلس ختم مسجدبلال که جمعیت زیادی به انجاامده بودند یک سوال درذهنم نقش بسته وهرچه تلاش میکنم جوابی برایش پیدا کنم نمیشود بلکه به ابهام بیشتری فرو میروم وان عبارت است از اخراج از تلویزیون ملی ایران که این مرحوم یکی ازمدیران وقت انجابوده وایشان را اصطلاحا پاکسازی میکنند وحقوقش راقطع مینمایند (به نقل از خود مرحوم استادرشیدی) ولی بعداز مرگش مسئولین برایش پیام تسلیت میدهند ومقامات صداوسیما از ویژگیهای این مرد فراموش نشدنی میگویند که البته ایشان برجسته وتکرار نشدنی هستند هیچ شکی نیست ولی با اخراجش ازتلویزیون ملی چگونه کناربیایم معمای عجیبی میباشد به هرحال خدایش رحمت کند وبه خانواده اش صبر بدهد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج