۳۸۰۲۳۹
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

رشد ۳.۵ برابری واردات اروپا از ایران

روز گذشته حوزه نفت به ویژه برای ایران پر از اخبار خوشایند بود. روزیترز در گزارشی نوشت: صادرات نفت ایران به چهار خریدار بزرگ آسیایی در آسیا در ماه جولای ۱/۶۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت.

روزنامه آرمان امروز: روز گذشته حوزه نفت به ویژه برای ایران پر از اخبار خوشایند بود. روزیترز در گزارشی نوشت: صادرات نفت ایران به چهار خریدار بزرگ آسیایی در آسیا در ماه جولای ۱/۶۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت.

این افزایش بیشترین درصد افزایش از آوریل ۲۰۱۴ به شمار می رود. ایران در حال بازپس گرفتن سهم خود از بازار است و یک مقام ارشد ایرانی گفته است که این کشور تا پایان امسال چهار میلیون نفت تولید خواهد کرد. آمارهای دولتی و رهیابی کشتی‌ها نشان داد چهار کشور کره‌جنوبی، ژاپن، چین و هند در ماه جولای ۶۴/۱ میلیون بشکه در روز از ایران نفت خریدند. وزارت بازرگانی ژاپن روز چهارشنبه آمارهای رسمی خود را منتشر کرد و این آمارها نشان داد که واردات نفت این کشور از ایران ماه گذشته ۸/۶۱ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است و به ۶۵۱/۲۵۶ میلیون بشکه در روز رسیده است.

همچنین واردات کره جنوبی نیز نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۴ برابر شده و به ۲۹۱ هزار و ۹۷ بشکه نفت در روز رسیده است؛ درحالی‌که خرید نفت هند از ایران بیش از ۲ برابر شده و به ۵۲۳ هزار و ۱۰۰ بشکه در روز رسیده است. این درحالی است که صادرات نفت ایران به چین در ماه جولای نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷/۱ درصد کاهش یافته و به ۵۶۶ هزار و ۱۹۱ بشکه در روز رسیده است.

همزمان پایگاه خبری کمیسیون اروپا از رشد ۴۳ درصدی مبادلات تجاری اتحادیه اروپا با ایران در شش ماهه نخست سال جاری میلادی خبر داد. مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا که در ماه های ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۵۶۳/۳ میلیارد یورو اعلام شده بود در مدت مشابه امسال به ۱۰۷/۵ میلیارد یورو افزایش یافته است. رشد ۴۳ درصدی مبادلات دو طرف در نیمه نخست ۲۰۱۶ در حالی است که از ژانویه ۲۰۱۶ توافق هسته ای به اجرا گذاشته شده است.

بر اساس این گزارش صادرات اتحادیه اروپا به ایران پس از برجام رشد قابل توجهی نداشته است. در نیمه نخست ۲۰۱۶ صادرات اتحادیه اروپا به ایران تنها ۱۳ درصد افزایش یافته و به ۵۶۵/۳ میلیارد یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در نیمه نخست ۲۰۱۵ بالغ بر ۱۵۴/۳ میلیارد یورو کالا به ایران صادر کرده بود. اما واردات اتحادیه اروپا از ایران در نیمه نخست ۲۰۱۶ رشد قابل توجه ۲۷۷ درصدی داشته و به ۵۴۲/۱ میلیارد یورو رسیده است. کشورهای اروپایی در نیمه نخست سال قبل تنها ۴۰۹ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بودند. ازسرگیری واردات نفت اروپا از ایران علت رشد قابل توجه واردات کشورهای اروپایی از ایران در نیمه نخست ۲۰۱۶ عنوان شده است.

توافق نفتی جدید ایران-چین

همزمان معاون وزیر نفت با اشاره به توافق انجام گرفته با CNPCI چین برای بازگشت به مسجدسلیمان، گفت: بر اساس توافق جدید مقرر شد چینی‌ها اصلاحات لازم در بخش‌هایی از روند توسعه این میدان را انجام دهند.

علی کاردر در تشریح توافق جدید انجام‌گرفته بین شرکت ملی نفت ایران و CNPCI چین، گفت: اخیرا هیاتی از مدیران ارشد این شرکت چینی به تهران سفر کرده و با مدیران شرکت ملی نفت ایران گفت‌وگو کرده‌اند. او با بیان اینکه بر اساس توافق انجام شده مقرر شد که شرکت چینی اصلاحات فنی لازم برای توسعه یال شمالی میدان نفتی مسجدسلیمان را انجام دهد، اظهار داشت: به زودی فعالیت‌های این شرکت چینی در مسجد سلیمان آغاز خواهد شد.

معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسش مهر که آیا قرارداد جدیدی با شرکت CNPCI چین برای اصلاح وضعیت توسعه یال شمالی میدان نفتی مسجدسلیمان امضا شده است، تصریح کرد: بر اساس قرارداد قبلی بین دو طرف به توافق رسیده و صرفا برای انجام اصلاحات مورد نظر شرکت ملی نفت ایران یک تفاهمنامه جدید بین دو شرکت امضا شده است. این مقام مسئول همچنین خاطرنشان کرد: مرحله اول همکاری با شرکت چینی برای اصلاحات روند توسعه ای میدان مسجدسلیمان بوده و فعلا برنامه‌ای برای اجرای طرح افزایش ضریب بازیافت در این میدان قدیمی نفت با طرف چینی نداریم.

در همین حال غلامرضا منوچهری معاون شرکت ملی نفت ایران با اشاره به سفر یک هیات نفتی ایران به پکن، اعلام کرده است: در سفر اخیر هیات نفتی ایران به پکن، دو طرف برای همکاری در اجرای طرح ازدیاد برداشت نفت از میدان مسجد سلیمان هم به توافق رسیده‌اند. از این رو با گذشت حدود چهار سال از خلع ید شرکت CNPCI چین از طرح توسعه و بهره برداری میدان مسجدسلیمان به عنوان قدیمی‌ترین میدان نفتی ایران و خاورمیانه، حالا توافق‌های جدیدی برای بازگشت چینی‌ها به این میدان پا به سن گذاشته صنعت نفت ایران حاصل شده است.

از سوی دیگر ابراهیم پیرامون مدیرعامل شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان خرداد ماه سال جاری درباره آخرین وضعیت تولید نفت از میدان مسجدسلیمان، گفته بود: نفت درجای میدان نفتی مسجد سلیمان حدود ۵/۶ میلیارد بشکه بوده و از زمان دارسی تاکنون، تنها ۱۸ درصد از این نفت درجا برداشت شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نفت این مخزن در زیر زمین محصور شده که می‌توان با اجرای روش‌های EOR و IOR اقدام به تولید نفت از آن کرد و ضریب بازیافت آن را افزایش داد، یادآور شد: پیش از این شرکت چینی یال شمالی این میدان را در قالب طرح بیع متقابل توسعه داد که منجر به افزایش تولید از این میدان شد اما پس از آن به دلیل مشکلات ایجاد شده روی تاسیسات این طرح، عملا تولید از یال شمالی متوقف شد. میدان نفتی مسجدسلیمان، نخستین و قدیمی‌ترین میدان نفتی در خاورمیانه در شهرستان مسجدسلیمان و در استان خوزستان واقع شده که در سال ۱۲۸۷ خورشیدی (۱۹۰۸ میلادی) توسط یک شرکت انگلیسی کشف شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج