نرخ تورم مواد غذایی کاهش یافت
نرخ تورم مواد غذایی در کشور از ۵۳.۳ درصد در مرداد ماه ۱۳۹۲ به ۸.۸ درصد در مرداد ماه ۱۳۹۵ کاهش یافت.
آمارهای رسمی کشور نشان می دهد زمانی که دولت هشتم در سال ۱۳۸۴ اداره امور کشور را به دولت نهم واگذار کرد، تورم مواد غذایی معادل ۱۰.۴درصد بود.
نرخ تورم مواد غذایی که در ابتدای فعالیت دولت نهم ۱۰.۴درصد بود در طول فعالیت این دولت روند صعودی داشت. این نرخ در سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷ به ترتیب به ۱۳.۱ ، ۲۱.۷ و ۳۰.۲ درصد افزایش یافت.
افزایش نرخ تورم موادغذایی در دولت دهم نیز ادامه دار بود و اتخاذ سیاست حذف یکباره یارانه ها و افزایش قیمت حامل های انرژی در این دولت بر شدت این امر افزود و قیمت مواد غذایی در طول سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ چند برابر شد.
مقایسه قیمت برخی اقلام غذایی نشان می دهد از سال ۱۳۸۹ (دی ماه) که قانون هدفمندی یارانه های در کشور اجرا شد تا سال ۱۳۹۲ که سال پایانی فعالیت دولت دهم بود قیمت پنیر(۴۵۰گرمی) ۲.۸ برابر، شیر ۲.۴برابر، تخم مرغ ۱.۸، برنج درجه یک ایرانی ۲.۴برابر ،عدس ۲.۲ برابر ، گوجه فرنگی ۳.۱ برابر، گوشت گوسفند وگوساله به ترتیب ۲.۱ و ۲.۷ برابر ، مرغ ۲.۲ برابر ،قند ۱.۹برابر و روغن مایع ۲.۵ برابر شد.
*دولت یازدهم
دولت یازدهم در مرداد ماه ۱۳۹۲ نرخ تورم ۵۳.۳ درصدی موادغذایی را تحویل گرفت اما توانست با انضباط مالی این نرخ را در سال ۱۳۹۳ به ۹.۱ درصد و در سال ۱۳۹۴ به ۱۰.۴ درصد کاهش دهد.
افزایش قیمت مواد غذایی در طول فعالیت دولت یازدهم تاکنون روند کندتری را نسبت به دولت قبل طی کرده، به طوری که قیمت پنیر ۱.۲ برابر ، تخم مرغ و شیر ۱.۱برابر ، برنج درجه یک ایرانی ۱.۷ برابر، عدس ۱.۸ برابر، گوجه فرنگی ۰.۷ برابر ، گوشت گوسفند و گوساله به ترتیب ۱.۱ و ۰.۹ برابر، قند ۱.۷ برابر و روغن مایع ۱.۰۶ برابر شده است.
مقایسه دو دوره یاد شده نشان می دهد، روند سرعت افزایش قیمت ها در دولت یازدهم بشدت کاهش یافته و نگرانی مردم از افزایش سرسام آور قیمت ها به میزان زیادی کم شده است.
قیمت موادغذایی در دولت های نهم و دهم به طرز لجام گسیخته ای افزایش یافت بود و سایه سنگین گرانی بر سفره مردم ماندنی شد.
در دولت یازدهم رشد قیمت موادغذایی شیب آرامی داشت و شوک قیمتی به مردم وارد نشد.
مقایسه قیمت ارز بهترین نماگر ثبات اقتصادی در دولت یازدهم است . نرخ ارز که دولت های هفتم و هشتم تلاش زیادی برای تک نرخی کردن آن کرده بودند، در دولت دهم حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافت. مردم که در مدت چند ماه ارزش پول ملی شان به یک سوم کاهش یافته بود، در تکاپوی حفظ سرمایه شان به خرید و فروش سکه و دلار در بازار آزاد روی آوردند و بازار دلالی این کالاها رونق گرفت.
افزایش نرخ ارز نه فقط بر شدت تورم افزود و قیمت مواداولیه کارخانجات و صنایع را به یکباره چندین برابر کرد، رکود تورمی را بر کشور حاکم کرد.
دامنه نوسان قیمت دلار آمریکا در سه سال گذشته از فعالیت دولت تدبیر و امید ۲۰۰تا ۳۰۰ ریال(۲۰تا ۳۰ تومان) بوده است.
یکی از ارزشمند ترین کارهایی که در دولت تدبیر و امید انجام شد، برقراری انضباط مالی با وجود دشواری های بسیار آن بود.
نظر کاربران
نرخ تبرم درجیب مردم نگاه کن نه روی برگه چیزی که زیر نیامده بازارهم خابیده
چرا اینقدر دروغ میگید این تورم شما کجاست که اومده پایین تورم مسولین باتورم بازار فرق می کنه
اینا که گفتی یعنی چه ؟
بابا ما مردیم از بسکه تخم مرغ خوردیم والله پدرمون درومد این چرندیات چیه تحویل مردم میدید
دروغ تاکجاآباد،بسه دیگه .ازسال92 وجدانم قیمت اجناس سرسام آوربالارفته،ماداریم با900تومن حقوق زندگی میکنیم وتورم اجناس رومیبینیم یاکسی که دررفاه کامل داره وقت تلف میکنه وعمربه باد می ده وفکرمرگ نیست؟
برنج ارزون شده ! شکر ارزون شده ! بابا خب چی ارزون شده!؟ اصلا ارزون که هیچ افزایش قیمت معقول را کسی شاهده؟! همه اش دروغه
نرخ تورم برای اقشار نیازمند افزایش یافت وبرای ثروتمندان کاهش.
شایدتومحله اقای احمدی نژاد نرخ تورم اومده پایین وگرنه ماهمه اجناس گرون می خریم
خواب دیدید خیره شوخی با حالی بود سرتون کردید تو برف
من که میرم ازمحله اقای احمدی نژاد میخرم همه چی ارزونه
راستی سیصد چهارصد میلیاردیا میدونن تورم چیه؟!!