جرائم سایبری؛ بلای جان سرزمین ۷۲ ملت
جرائم سایبری در هند، تنها در سه سال، ۳۰۰ درصد رشد داشتهاند. این رشد فزاینده، سبب سردرگمی در مقامات هندی شده است.
مقامات امنیتی هندی معتقد هستند با رشد استفاده از اینترنت و گوشیهای هوشمند در هند، جرائم و حملات مخرب سایبری، به یکی از اصلیترین معضلات امنیتی در این کشور تبدیل شده است.
البته بر اساس آماری که شرکتهای معتبر امنیت سایبری در دنیا ارائه میدهند، این آمار سیر صعودی دارند و بهنوعی سران این کشور پهناور را دچار سردرگمی و ابهام کردهاند. مطالعات اخیر در این کشور نشان میدهد حد فاصل سالهای ۲۰۱۱ الی ۲۰۱۴ برای هند، بدترین سالها از نظر امنیت سایبری بوده و معضلات امنیتی در این کشور در این سالها، رشدی ۳۰۰ درصدی داشتهاند.
یکی از کارشناسان امنیت سایبری هندی دراینباره گفت: «با گذشت هر سال، حملات سایبری از نظر شدت و تنوع، بدتر میشوند و راهکارهای قدیمی، دیگر دراینباره پاسخگو نیستند. باید راهکار جدیدی برای این موضوع اندیشیده شود.»
بر اساس گزارشهای مذکور، هکرها میتوانند بهراحتی به نیروگاههای اتمی، سامانههای حملونقل ریلی، بیمارستانها و منابع تولید و توزیع برق دسترسی پیدا کنند و چنانچه هکری موفق به انجام این کار شود، فاجعه عظیم انسانی، مالی و امنیتی در انتظار این کشور خواهد بود.
البته این موضوع، تنها گریبان هندیها را نگرفته و حتی کشورهای بزرگی نظیر آمریکا نیز در حال دستوپنجه نرم کردن با موضوع رشد جرائم سایبری در کشورشان هستند. بر این اساس، حدفاصل سالهای 2012 تا 2015، جرائم سایبری در آمریکا، با رشدی 50 درصدی مواجه شدند.
تیم پاسخ سریع رایانهای هند نیز در گزارشی که این باره منتشر کرد، اظهار داشت حوادث رایانهای که این تیم در سال ۲۰۱۵، موفق به مدیریت آنها شده است، تنها ۵۰ هزار مورد است. مقامات امنیتی هندی، استفاده از تجهیزات، بدون در نظر گرفتن پروتکلهای امنیتی مناسب را، مهمترین عامل بروز آسیبپذیریهای متعدد در این کشور و رشد حملات سایبری در پی آن عنوان میکنند.
هند در ماههای اخیر، تلاشهای گستردهای را برای ارتقاء امنیت سایبری به کار بسته و قراردادهای متعددی را نیز با آمریکا یا رژیم صهیونیستی به امضاء رسانده است. بااینحال، هنوز نتوانسته به سطح امنیتی مطلوب در کشورش دست یابد و این موضوع، راه را برای مجرمان سایبری، بسیار هموار کرده است.
ارسال نظر