احتمال باروری ابرها از سوی وزارت نیرو
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران از احتمال باروری ابرها از سوی وزارت نیرو در سال آبی جدید خبر داد و گفت: طبق پیش بینی هواشناسی، امسال پائیز کم بارانی پیش رو خواهیم داشت.
وی با بیان این مطلب که بر اساس تصمیم دولت یازدهم، قرار است تمامی پیمانکاران تا پایان امسال مطالبات خود را از بخش دولتی دریافت کنند، افزود: بخش آب نیز تا پایان امسال و یا تا پایان حضور دولت یازدهم تمامی بدهیهای خود را با بخش خصوصی تصفیه خواهد کرد.
ارتقایی در خصوص این موضوع که گاهی پیمانکاران بخش خصوص بیش از ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان از شرکت آب منطقهای طلب داشتهاند، گفت: آنچه مسلم است، اعتماد متقابلی است که بین دولت و بخش خصوصی وجود دارد و این بدهی در نهایت یا به صورت نقدی و یا به صورت اوراق مشارکت و اسناد خزانه مبادله خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران در پاسخ به این سؤال که آبرسانی به استان مرکزی و قم و اصفهان چه ربطی به آب منطقهای تهران خواهد داشت، گفت: قبل از سال ۸۵ شرکت آب منطقه ای تهران استانهای قم، مرکزی، قزوین، سمنان، گلپایگان و کاشان را تحت پوشش داشت و به دلیل اهمیت پروژهها و توانمندی این شرکت، تا کنون پروژه آبرسانی به استان مرکزی و قم و اصفهان نیز تحت نظر شرکت آب منطقه ای تهران باقی مانده است.
وی در پاسخ به این سؤال که خشک شدن باغهای اطراف کرج و البرز را به دلیل انتقال آب سد کرج به تهران دانسته بود، گفت: از ۵۰ سال قبل که سد امیر کبیر احداث شده، بخشی از آب آن به تهران اختصاص مییابد و همه ساله با توجه به میزان بارندگی برای باغهای منطقه البرز، آب رهاسازی میشود که امسال نیز ۴۰ میلیون مترمکعب رها سازی انجام شده و خشکی درختان این منطقه ربطی به انتقال آب به تهران نخواهد داشت.
ارتقایی با اشاره به اینکه موضوع انتقال آب کرج به تهران یک موضوع تاریخی است و ما باید توزیع عادلانه آب را در دستور کار داشته باشیم، افزود: در سال جاری، ۶۰ میلیون مترمکعب آب توسط حوضچههای مهندسی احداثی، از طریق چاهها به منابع و سفرههای زیرزمینی تزریق شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران در مورد جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم رودخانهها گفت: در رودخانههای دائمی، فصلی و مسیلها نقشه بستر و حریم به ویژه در فشم و میگون و ... پیاده سازی شده و شهرداریها حق ورود به بستر و حریم رودخانهها را ندارند و چنانچه کسی یا سازمانی بنایی شامل پل، دیوار و یا ساختمان در حریم رودخانه بنا کند، شرکت آب منطقه ای تهران پس از اخذ مجوزهای لازم از مقامات قضایی و با حمایت شورای تأمین شهرستان و حوزه انتظامی، ابتدا به خاطی اخطار و سپس به تخریب مکان اقدام خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه با موارد جدید ساخت و ساز در بستر و حریم رودخانهها برخورد خواهیم کرد، گفت: چنانچه مردم نیز اطلاع دهند که ساخت و ساز جدیدی در حریم رودخانهها انجام میشود، یا چاه غیر مجازی حفر میشود، با کمک نیروی انتظامی ابتدا اخطار و پس از یک هفته مبادرت به تخریب خواهیم کرد و حتی هزینههای ناشی از تخریب را نیز از فرد خاطی دریافت خواهیم کرد.
نظر کاربران
در باروری ابرها ضمن آنکه از کشورها ی هم جوار باید پبشی گرفت طوری نباشد ما در مشهد باروری کنیم در افغانستان باران بیاید کار ما از جای دیگر خراب شده که با احداث هزاران حلقه چاه عمیق بدون مجوز مملکت را به خشک سالی کشانده ایم بدون مدیریت و کارشناسی به چه کنم چه کنم و به چنین روزی انداخته ایم بعد مرگ سهراب نوش دارو
بارور کنین دیگه خشکسالی خیلی بده
یه کار کنین قشنگ به اندازه ۱۰ سال بارون بیاد
برف بیاد کیف کنیم