تأخیر واشنگتن در صدور ویزای تحصیل؛
پاییز تلخ دانشجویان ایرانی در آمریکا
دانشجویان ایرانی به دلیل تأخیر در صدور ویزای اقامت در آمریکا ثبتنام خود در دانشگاههای این کشور را به تأخیر انداخته و یا مجبور شدهاند بورسیههایشان را نپذیرند.
هنوز مشخص نیست که چرا به درخواستهای این تعداد دانشجو رسیدگی نمیشود. اما دانشجویان، وکلا و کارشناسان مهاجرت میگویند توافق هستهای ایران، تلاش برای کودتا در ترکیه و نیز کمبود افراد مسلط به زبان فارسی در سفارت آمریکا، از دلایل احتمالی این تعویقها هستند.
ایران و آمریکا دارای روابط دیپلماتیک نیستند و به همین دلیل دانشجویان ایرانی برای اخذ ویزای اقامت با مشکلات بیشتری مواجه هستند.
افشین احمدی که قرار بود سومین سال تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاه لمسون در کارولینای جنوبی را از هفته پیش آغاز کند میگوید هنوز ویزایش تأیید نشده است.
وی میگوید: «من نمیتوانم کاری انجام دهم، فقط باید در خانه مانده و اینترنت را چک کنم تا بدانم که آیا پذیرفته شدهام یا نه.»
وی دو سال گذشته را در آمریکا مشغول به تحصیل بوده و پس از اینکه در تابستان سال جاری به خانهاش بازگشت بار دیگر درخواست اخذ ویزا کرد. اما ۸۵ روز از مصاحبه وی در سفارت آمریکا در ترکیه گذشته و درخواست وی هنوز در یک فرآیند بررسی مشهور به «پردازش مدیریتی» باقی مانده است.
احمدی هنوز نمیداند که چرا ویزای وی صادر نشده است. او به مدت دو سال در آمریکا زندگی کرده و یکی از همگروهیهای وی در تیم تحقیقاتی ویزای خود را در اواخر ماه جولای دریافت کرده است.
شهروندان ایرانی مجبور هستند برای اخذ ویزا به کشوری دیگر، معمولا امارات متحده عربی، ترکیه یا ارمنستان سفر کنند. زمان تأیید ویزای آنها ممکن است از آنچه وزارت خارجه آمریکا پیشبینی کرده بیشتر به طول انجامد.
وضعیت کنونی از دوران اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ فاصله بسیاری گرفته است، زمانی که بر اساس گزارش مؤسسه آموزش بینالمللی، ایران به مدت هشت سال بیشترین تعداد دانشجو را به آمریکا اعزام میکرد.
این رقم از سال ۱۹۷۹ که ۵۱ هزار و ۳۱۰ دانشجوی ایرانی در آمریکا مشغول به تحصیل بودند به شدت کاهش یافته اما با سرعتی کم بار دیگر در حال رشد است. بین سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۵، ۱۱ هزار و ۳۳۸ دانشجوی ایرانی در آمریکا مشغول به تحصیل بودند، بالاترین تعداد در ۲۶ سال گذشته. مؤسسه آموزش بینالمللی میگوید در سال ۲۰۱۴، این دانشجویان ۳۲۳ میلیون دلار به اقتصاد آمریکا کمک کردند.
ارسال نظر