۳۷۵۶۳۱
۱ نظر
۵۰۰۱
۱ نظر
۵۰۰۱
پ

قالیباف: مسجد محل رفع دغدغه مردم باشد

شهردار تهران گفت: اگر مسجد محل توجه به دغدغه‌های مردم باشد، بدون شک محل رجوع مردم نیز خواهد بود و پای مردم به مسجد باز می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: محمدباقر قالیباف، عصر سه‌شنبه در اولین همایش محله مسجد محور که در محل حسینیه ارشاد تهران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت مسجد، اظهار کرد: ما شاهد هستیم که مراجع بزرگوار و همچنین مقام معظم رهبری و حضرت امام (ره) بر اهمیت مسجد تاکید کرده‌اند، اما واقعیت موضوع آن است که امروز مسجد نتوانسته محور حرکت‌های فرهنگی ما در هویت‌بخشی باشد و نقشی که امروز مسجد باید در زندگی خانواده‌ها ایفا کند، آن‌طور که باید و شاید ایفا نشده است.

وی ادامه داد: از یک طرف همه بر ضرورت مسجد تاکید می‌کنیم و از دیگر سو همه باور داریم که مسجد نتوانسته است نقش خود را به درستی ایفا کند؛ در این شرایط چرا کاری برای حل این موضوع انجام نمی‌دهیم؟ به همین جهت عزیزان در منطقه ۳ شهرداری تهران و در مجموعه قرارگاه شهید میثمی به این امر پرداختند تا بتوانند ارتباط مناسبی را برقرار کنند.

قالیباف افزود: خود من از سن ۹ سالگی به عنوان مکبر در مسجد بودم و تا امروز هم از موضوع مسجد فاصله نگرفته‌ام؛ این تجربۀ بیش از ۴۰ ساله، من را به این جمع‌بندی رسانده است که اگر به دو موضوع توجه کنیم، بخشی از مشکلات ما در مسجد حل می‌شود.

وی تاکید کرد: مجموعه دست‌اندرکاران مسجد و در رأس آن امام جماعت که محوریت مسجد را دارد، باید کاری کنند که مسجد محل حل دغدغه‌های مردم باشد؛ چراکه مردم دغدغه‌های مادی و معنوی دارند و اگر مسجد محل توجه به دغدغه‌های مردم باشد، بدون شک مسجد محل رجوع مردم نیز خواهد بود و پای مردم به مسجد باز می‌شود.

شهردار تهران با بیان اینکه اگر مسجد دغدغه‌مند موضوعات اهالی محله باشد، حتما محور محله نیز خواهد شد، تاکید کرد: در این موضوع حق نداریم کسی را از ورود به مسجد محروم کنیم بلکه در مسجد به روی همه شهروندان با هر سلیقه‌ای باز است. حتی اگر این شهروند به مسجد بیاید، دغدغه‌اش را بگوید و نمازش را نخواند، مسجد باز هم باید حرف آن شهروند را بشنود و ابراز همدردی کند. بدین ترتیب شاهد خواهیم بود که به تدریج آن فرد نیز برای نماز در مسجد خواهد ایستاد.

قالیباف خاطرنشان کرد: شنیدن دغدغه‌های مردم، بخش عمده‌ای از موضوع است؛ البته حل کردن دغدغه‌ها نیز این موضوع را کامل خواهد کرد؛ در اینجا است که نقش یکایک مدیران در نظام مقدس جمهوری اسلامی مشخص می‌شود تا امکانات خود را از مسیر مسجد و با تفکر مسجدی به محله تزریق کنند. طبیعتاً یکی از این دستگاه‌ها نیز شهرداری تهران است.

وی همچنین اظهار کرد: ۱۱ سال قبل، در شهریور ماه سال ۸۴ که توفیق خدمت در شهرداری تهران را پیدا کردم به سه موضوع در شورای شهر اشاره داشتم؛ اول اینکه رویکرد ما در شهرداری تهران رویکرد فرهنگی و اجتماعی، دومین رویکرد محله محوری و سومین رویکرد نیز مسجد محوری است، چراکه مهم‌ترین وجه ممیزه یک شهر اسلامی با شهر غیر اسلامی در همین نکته است.

شهردار تهران ادامه داد: اگر برای شهر همه امکانات را فراهم کنیم و مردم در رفاه باشند اما در این شهر معصیت خدا اتفاق بیفتد، این شهر هرگز شهر اسلامی نیست. از این رو بحث مسجد محوری و محله محوری در کنار رویکرد فرهنگی و اجتماعی از آغاز کار مورد توجه بوده و سعی کردیم همه توان خود را به کار بگیریم تا هیچ‌گاه این موضوع از اولویت خارج نشود.

قالیباف همچنین تصریح کرد: در طول مدت یک دهه گذشته، به اندازه بودجه سال ۸۴ شهرداری تهران به موضوع مسجد و مسجدمحوری در ابعاد ساختاری، کالبدی، محتوایی و فرهنگی توجه شده است. بدین ترتیب مجموعه مدیریت شهری اعم از شورای شهر و شهرداری تهران در این زمینه کم نگذاشته‌اند. البته این به معنای تامین همه نیازها نیست، بلکه طبیعتا همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم دهیم و با رویکرد مسجدمحوری به پیش برویم.

شهردار تهران افزود: حتی ممکن است بخش قابل توجهی از فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی ما به گونه ای باشد که شاید اجرا و اقدام آن در محیط مسجد، در شان مساجد نباشد اما برای جامعه ضروری و حیاتی است. به همین جهت معتقدیم آن حرکت‌های اجتماعی و فرهنگی هم باید با تفکر مسجدی و در خارج از مسجد از جمله در سراهای محلات دنبال شود.

وی با بیان اینکه سراهای محله باید حلقه تکمیلی حرکت مساجد در امتداد تفکر مسجدی باشند، گفت: به همه نوجوانان و خانواده‌ها عرض می‌کنم که ما را در کنار خودتان و خانواده‌تان در مسجد ببینید. ما در شهرداری چهار موضوع منزل، مسجد، محله و مدرسه را به طور مداوم در حوزه اجتماعی و فرهنگی دنبال می‌کنیم. باید این چهار مورد را در کنار هم قرار دهیم که بتوانیم یک جامعه پویا داشته باشیم و در ضمن فرزند زمانه خویش هم باشیم.

قالیباف در پایان اظهار کرد: امروز باید نیازهای جوانان را در مسجد پاسخ دهیم؛ اگر نیازهای جوانان را پاسخ ندهیم، بدین معنی است که این دغدغه‌مندی را نداریم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بخدا دلم به عنوان یک مادر وبیمار پرازدرداست نامم را هرچه میخواهید بگذرید

    اقای قالیباف این تزهای گره گشا را از کجا میاوری کجا گفته اند همراهان بیمار ویا خود بیمار برود مسجد شاید نماز هم بخوانند اول از اینکه مسجد جای عبادت است نه خوابگاه یک بیمار چگونه خود رابرای رفع حاجت به دستشوی برساند دوم مگر حمام نمیخواهد فاصله را هم در نظر بگیرید شما کارشتاس مسایل شهرداری هستی شما همراه وزیر بهداشت ما مسلمان غربیها بی دین یکم از ان بی دینها یاد بگیرید احترام گذاشتن به فشر بیمار واسیب پذیر را طفره میروید حرف میزنید مگر در خارج همراه بیمار ویا خود بیماررا مسجد میبرند این هم شهردار حالاهم کاندید ریاست پیش کش درد مردم را رسیدگی کن جلسه بگذار به درد دلشان برس ما که جز فواره باغچه گل چیز دیگری از شما ندیدیم باشد ما هم خدای داریم پول وثروت ازان شما فقر ونداری بیماری مال ما اما بدانید ما بدون ترس از خلاف ولی شما دلسوزان پشت تریبون وامثال شما شما ودیگر مسولین ستاره سهیل هستید ما فقط عکس مبارک شمارا میبینیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج