ظریف در بزرگترین کشور آمریکای مرکزی
محمودجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در راس هیاتی ۱۲۰ نفره به آمریکای لاتین سفر کرده است، صبح امروز سه شنبه (به وقت محلی) دیدارها و نشست های خود را در نیکاراگوئه - بزرگترین کشور آمریکای مرکزی- آغاز می کند.
ایران یکی از کشورهایی است که نیکاراگوئه پیشنهاد احداث این کانال بین اقیانوسی را به آنها داده و قرار است، این موضوع امروز در جریان نشست های مدیران شرکت های دولتی و خصوصی ایرانی با مسئولان نیکاراگوئه مطرح شود.
کار ساخت این کانال 270 کیلومتری دو سال پیش به یک شرکت چینی واگذار شده و طبق برنامه بین نخستین مرحله آن در سال 2019 به بهره برداری برسد؛ اگر چه اجرای کامل مراحل پیش بینی شده برای آن تا سال 2030 طول خواهد کشید.
با این حال، مقامهای نیکاراگوئه همواره علاقه مند بوده اند که شرکتهای ایرانی نیز بتوانند در روند اجرا و توسعه این طرح مشارکت کنند.
همایش فرصتهای اقتصادی ایران و نیکاراگوئه ساعت 10 به وقت محلی- 20 و 30 دقیقه به وقت تهران - با حضور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و 80 تن از مقام های اقتصادی بخش خصوصی و دولتی ایران آغاز می شود و قرار است در آن همه وزیران، نهادها، سازمانها و شرکتهای عمده نیکاراگوا در آن شرکت کنند.
سخنرانی در مجلس ملی نیکاراگوئه، دیدار با «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری و انجام ملاقات های دوجانبه با وزیران این کشور از دیگر برنامه های ظریف در سفر یک روزه خود به ماناگوا است.
نیکاراگوئه از نخستین کشورهای آمریکای لاتین است که به محض پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، آن را به رسمیت شناخت و در سال 1361 سفارت خود را در تهران دایر کرد.
مناسبات سیاسی دو کشور پس از بازگشت دوباره ساندینست ها به قدرت در سال ۲۰۰۷ تقویت شده و این کشور همواره در مجامع بین المللی از مواضع ایران حمایت می کند؛ اگرچه از نظر اقتصادی، حجم مناسبات دو طرف بالا نیست.
تولید ناخالص داخلی نیکاراگوئه نزدیک به 13 میلیارد دلار است که 57 درصد آن را خدمات بویژه در بخش گردشگری، 29 درصد را صنعت و 14 درصد را کشاورزی تشکیل می دهد.
نرخ رشد اقتصادی آن چهار و نیم درصد و میزان بیکاری در این کشور حدود پنج درصد است اگرچه نزدیک به ۳۰ درصد جمعیت زیر خط فقر به سر می برند.
نظر کاربران
نیکاراگوئه یه کشور ورشکسته به تمام معناست ' مشارکت ' سرمایه گذاری تو این کشورهای عقب مونده فقط هدر رفت منابع است ' مگه از ونزوئلا چی نصیبمون شد' اونم کشوری که دیکتاتوری هستو هیچ پشتوانه مردمی نداره
قرار نیست ما تو نیکاراگوئه سرمایهگذاری کنیم دوست عزیز.. ظاهرا قراره مملکت اونها کمی عقب مانده است کار عمرانی کنیم یعنی پل و نهر و سد و ... بسازیم پول بگیریم