۳۷۵۲۲۵
۱۹ نظر
۵۰۱۰
۱۹ نظر
۵۰۱۰
پ

بهترین سن ازدواج و فرزندآوری

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، بهترین سن ازدواج را ۱۸ تا ۳۵ سالگی و بهترین سن فرزندآوری از نظر سلامت را نیز در همین سن خواند.

خبرگزاری ایسنا: مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، بهترین سن ازدواج را ۱۸ تا ۳۵ سالگی و بهترین سن فرزندآوری از نظر سلامت را نیز در همین سن خواند.

دکتر محمد اسماعیل مطلق در نشست منطقه‌ای آموزشی توجیهی برنامه باروری سالم و جمعیت که با حضور کارشناسان مسئول باروری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در فومن برگزار شد، اظهار کرد: راهکارهای وزارت بهداشت پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در اردیبهشت سال ۹۳ و تشکیل کمیته‌های مختلف، تغییر کرده است.

وی به سیاست‌های کلی جمعیت بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین سیاست بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با جمعیت ارتقاء پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی است. بر اساس اعلام مرکز آمار در سال۹۰ میزان میانگین باروری کلی در کشور ۱.۸ است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه برای جلوگیری کشوری از آسیب‌های سلامت باید میزان باروری کلی آن به ۲.۱ و بیشتر رسد، تصریح کرد: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت در این زمینه تلاش در راستای رساندن میزان باروری دانشگاه‌های زیر ۲.۱ به ۲.۱ و بالاتر با فرهنگ‌سازی، تغییر دستورالعمل‌ها، مشاوره و آگاهی است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه همه دانشگاه‌ها در تلاش برای رساندن میزان باروری به ۲.۱ هستند، به گونه‌ای که مرکز آمار میزان باروری کلی را ۱.۹ اعلام کرده است، افزود: میزان باروری گیلان در گذشته ۱.۲۷ بوده و این درحالیست که میزان باروری آن در حال حاضر ۱.۳۴ است. میزان باروری گیلان از زمان تغییر دستورالعمل‌ها و ارجحیت مشاوره، نه تنها از ۱.۲۷ کمتر نشده است، بلکه در تلاش برای رسیدن به ۲.۱ است.

مطلق با تاکید بر اینکه برای رسیدن به نتیجه مطلوب همکاری همه ارگان‌ها، خیرین، سازمان‌ها، روحانیت و سایر وزراتخانه‌ها نیاز است، افزود:با رسیدن میزان باروری کلی به ۲.۱، بالندگی، پویایی و جوانی جمعیت مطمئنا در کشور حاکم می‌شود؛ به شرطی که در بعد سلامت بحث جسمی، روحی، روانی، اجتماعی هر فردی را رصد و بسته خدمتی برای وی تعریف شود.

وی با اشاره به اینکه برای ارتقای سلامت جسمی، روحی و روانی نوزاد، کودک، نوجوان، جوان، میانسال و سالمند بر اساس سیاست‌های وزارت بهداشت برنامه و بسته خدمتی تعریف شده است، افزود: خوشبختانه همه بسته‌های خدمتی در برنامه سیب و پرونده الکترونیک وارد شده است و در حال حاضر در حاشیه شهرها، شهرهای زیر ۲۰هزار نفر جمعیت در حال اجرا است و بزودی سایر شهرها زیر پوشش قرار خواهند گرفت.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، رفع موانع ازدواج، تسهیل تشکیل خانواده، افزایش فرزندآوری، کاهش سن ازدواج، حمایت از زوج‌های جوان، توانمندسازی زوجین در تامین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل سالم و کارآمد را از دیگر سیاست‌های ابلاغی دانست و عنوان کرد: در گذشته در خصوص ازدواج برنامه‌ای نداشتیم و این درحالیست که یک اداره با عنوان جوانان تشکیل شده است که در راستای آماده و آگاه کردن جوانان و فرهنگسازی برای یک ازدواج سالم فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه نقش ازدواج در امید به زندگی، نقش ازدواج در ارتقای سلامت جسمی و روانی یک فرد و یک خانواده در حوزه فعالیت اداره جوانان قرار دارد، متذکر شد: در اول مهرماه با همکاری اداره آموزش سلامت کمپین ازدواج در تمامی دانشگاه‌ها ایجاد خواهد شد.

مطلق با بیان اینکه سن ازدواج در کشور چهار تا شش سال افزایش یافته است، تصریح کرد: بهترین سن ازدواج ۱۸ تا ۳۵ سالگی و بهترین سن فرزندآوری از نظر سلامت ۱۸ تا ۳۵ سالگی است. در هیچ یک از بسته‌های خدمتی ما ذکر نشده که به افراد ۳۵سال به بالا خدمت ارائه نمی‌شود، بلکه ما موظف به ارائه خدمات به همه افراد هستیم و مراقبت از سن ۳۵ سال برای تولد فرزند سالم به صورت ویژه است.

وی با تاکید بر اینکه ما هیچ برنامه‌ای که بسته‌های خدمتی آن مخالف با ۳۵سال باشد، نداریم، ادامه داد: یکی دیگر از سیاست‌ها و برنامه‌های انجام شده، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی است.

مطلق با اشاره به ایجاد مراکز ناباروری در کلیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات، همکاری با بنیاد برکت زیر نظر ستاد فرمان هشت ماده‌ای امام(ره) است. تمام تلاش‌مان این است که کلیه دانشگاه‌ها و افراد محروم و ضعیف در مناطق روستایی و شهری را زیر پوشش بنیاد برکت قرار دهیم.

وی ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بویژه اعتیاد، سوانح و آلودگی‌های زیست‌محیطی را از دیگر سیاست‌های ابلاغی برشمرد و گفت: وزرات بهداشت برای همه موارد مذکور برنامه دارد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: طرح و ارائه بسته خدمت کنترل بیماری غیرواگیر، کاهش فشار خون، سرطان‌ها، قند و چربی در کل کشور از ابتدای مهر اجرا خواهد شد و در حال حاضر در چهار دانشگاه به صورت پایلوت در حال اجرا است. قبل از انقلاب، سن امید به زندگی در زنان ۵۴ و در مردان ۵۶ بوده است و این آمار امروز تغییر کرده است.

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت برای سلامت زنان و مردان در هر برنامه‌ای نظیر تغذیه سالم، یائسگی و فعالیت‌های فیزیکی و ... برنامه دارد، یادآور شد: یکی از کارهایی که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری باید انجام دهیم، سلامت مادر و کودک و کاهش مرگ و میر است.

مطلق، سطح‌بندی خدمات مادر و نوزاد و کارگاه مربیان احیاء نوزادان را از جمله برنامه‌ها در راستای کاهش مرگ و میر نوزادان خواند و تصریح کرد: مراقبت از نوزادان پر خطر در منزل یکی از برنامه‌هایی است که تصمیم به اجرای آن در گیلان از امسال داریم.

وی به وجود سه میلیون زوج نابارور در کشور اشاره کرد و گفت: برخی از نوزادان در زمان تولد از نظر سن و وزن دچار مشکل هستند که نیازمند مراقبت‌های ویژه‌اند. برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای بوده که این طرح در چهار دانشگاه اجرا شده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه با کسب نتایج مطلوب و مثبت این طرح از سال ۹۶ مراقبت نوزاد پرخطر در منزل در کل کشور اجرایی خواهد شد، افزود: توانمندسازی والدین برای مراقبت از نوزاد، بسته‌های خدمتی خودمراقبتی و مراقبت در خانه از دیگر اقدامات در حال اجرا است.

وی با یادآوری اینکه در سال ۶۱، مرگ کودکان و نوزادان در کشور ۱۴۵ در ۱۰۰۰ تولد زنده بوده است، تصریح کرد: در حال حاضر این میزان به ۹.۵ در ۱۰۰۰ تولد زنده رسیده است. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها بنا است این میزان در برنامه ششم به هفت در ۱۰۰۰ تولد زنده رسد و تا سال ۲۰۳۰ در ایران هیچ مرگ نوزاد قابل اجتناب نداشته باشیم.

مطلق با بیان اینکه در گذشته فقط بر روی جسم کودک از نظر لاغری، چاقی، وزن و قد کار می‌شد، ابراز کرد: در حال حاضر کار بر روی تکامل، گفتار، رفتار و کردار کودک در حال اجرا است. با برنامه‌ها و اقدامات صورت گرفته، مرگ کودکان زیر یک سال ۱۳.۸ در ۱۰۰۰ تولد زنده و مرگ کودکان زیر پنج سال ۱۵.۶ در ۱۰۰۰ تولد زنده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در پایان به برنامه ارتقای سواد ژنتیک در کشور، پیشگیری و کنترل بیماری PKU، پیشگیری و کنترل تالاسمی و سیکل سل در راستای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری اشاره و اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال حدود ۳۰ هزار معلول متولد می‌شود، تلاش‌مان این است که با همکاری و اجرای برنامه‌ها این میزان را به کمترین میزان رسانیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بهترین سن کار چه زمانی هست.الان که ما بیکاریم؟؟؟

    پاسخ ها

    • گمنام

      والا با این وضع کار و هزینه ها کی یاد ازدواج میوفته که بچه دار هم بخواد بشه!!!!

  • بدون نام

    مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت چقدر دراز اسمش . خودمون میدونیم کی کار و خونه نداریم

  • محمد

    اول فکر کارو مسکن برای جوانها با شید خودشان .میدانند کی ازدوا ج کنند

  • تورو خدا سانسور نکن

    اقای مدیر کل بنده یک غلطی کردم ازدواج کردم(البته همسرم انسانی با معرفت هست) ولی بنده با دوشیفت کاری بدبخت شدم یعنی 6 ماه قسط هام عقب افتاده** و این وسط بانکها که قبلن واسه همه چیزت نقشه کشیدن چند روز دیگه چوب حراج میزنن به زندگیم خدایا به داد جوانان این مملکت برس که هیچکس بفکر انان نیست** مسئولان جای دیگه ای و بفکر چیز دیگه ای هستند*

    پاسخ ها

    • بدون نام

      به فکر انتخابات

  • بدون نام

    چه ازدواجی ؟!چه فرزند اوری؟! چه کشکی چه پشمی* ۲۷ ساله لیسانس هستم بیکار, یکی بیاد منو ببر سر کار !!!هر کی صحبت از ازدواج جوانان میکنه یا درک نمیکنه یا بیسواده یا نفسش از جای گرم بلند میشه ...

  • بدون نام

    چه ازدواجی ؟!چه فرزند اوری؟! چه کشکی چه پشمی* ۲۷ ساله لیسانس هستم بیکار, یکی بیاد منو ببر سر کار !!!هر کی صحبت از ازدواج جوانان میکنه یا درک نمیکنه یا بیسواده یا نفسش از جای گرم بلند میشه ...

  • احسان

    والا منم هنوز بخاطر بیکاری و تورم و مشکلات جرات ازدواج کردن و زندگی مشترک ندارم،،میترسم ازدواج کنم با این وضع کار و کشور یکی دگه رو هم با خودم بدبخت کنم پس همون مجرد بمونم خیلی بهتره بخدا

  • بدون نام

    خب اينو که هر بچه ايي ميدونه!! زحمت کشيدي!!؟ موضوع کار مناسب و تأمين مالي زندگي است!!!

  • منم منم اییه رنگ پیرهنم

    مشکل ما ازجایی شروع شد که خواستیم همه تحصیلات داشته باشن ظرفیت دانشگاه ها رفت بالا رفت و حالا ما بالا تر از کره و ژاپن در رتبه ی سوم تعداد مهندس قرار داریم که حالا به اینجابرسه اقا لیسانس گرفته منتظره یکی ببرتش پشت میز اخه 80 درصد لیسانسه هامون لیاقت کارگری هم به زور دارن.هروقت سطح توقعاتمونو اوردیم پایین بعد اونموقع بایه حقوق کارگری هم میشه یه زندگی سطح پایین با ارامش داشته باشیم.

    پاسخ ها

    • جواد

      احسنت

  • محمد علی

    این بنده خدا هم میگه اگه شرایط را داشتید خوبه خدا را چه دیدید شاید مسئولی روزی از تخریب هم دیگه دست بر داشتند و بازار تملق وچاپلوسی تعطیل شد دعا کنید

  • پريا

    والا معلوم نيست اين وسط انگار هرکى به فکرخودشه دولت دقدقه خودشو داره و ملت هم دقدقه خودش .به نظرتون اين مشکل سن بالعخره درست ميشه؟؟؟

  • مجتبی

    فعلا که نصف مملکت داد از بیکاری میزنند.ایا ازدواج بهتر است یا کار?

  • بدون نام

    مشکل کار رو اول حل کنین غصه اینا رو نخورین
    من 35سالمه تا ده ساله دیگه هم نمیتونم ازدواج کنم

  • مصطفی

    سلام جوان های زیادی هستند که هم شغل دارند و هم مسکن و هم ماشین ، تمام شرایط رو دارند اما ازدواج نمی کنند بهانه نیارین به سن ازدواج که رسیدید ازدواج کنید

  • pary

    اگه ادم بخواد تو فکر خرج و مخارج آینده باشه اصن نباید ازدواج کنه همیشه باید تو لحظه زندگی کرد، من خودم 17سالمه نامزد کردم نامزدمم ن خونه داره ن ماشین عوضش خیالش راحته منو داره خخخخ، داره بخاطر من زندگیشو میسازه خداروشکر تا حالا خییییییییلی بهتر از دوره مجردیش پیشرفت کرده

  • سیسیل

    منم هوس کردم مامان بشم ولی کو شوهر خوب

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج