خروج غیرقانونی پیاز زعفران توسط افغانی ها
طهماسبی در پاسخ به سوالی در خصوص خروج پیاز زعفران ایران به افغانستان گفت: ما مخالف این موضوع هستیم اما پیاز زعفران به صورت قاچاقی از کشور توسط افغانستانیها خارج میشود.
وی افزود: میوههایی مثل پایایا و سایر محصولات حتی زیتونی که به کشور وارد میشود در قالب قاچاق آمده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه میوه منگوستین که در بازار مشاهده میشود به صورت قاچاق به کشور آمده است گفت: مبداء این میوه تایلند و آسیای جنوب شرقی است و منبع مهمی برای آفات و بیماریها به حساب میآید.
* میوه منگوستین با داشتن آفات به صورت قاچاقی به کشور آمد
وی گفت: ورود این محصول به کشور در واقع باز کردن دروازههای کشور به روی آفات و بیماریها است و در خصوص ورود این میوهها به کشور باید دقت بیشتری شود.
* صادرات سیب در چهار ماهه ابتدایی سال ۴۱۸ درصد افزایش یافت
طهماسبی در ادامه صحبتهای خود درباره آخرین وضعیت واردات موز در ازای صادرات سیب تصریح کرد: بعد از اجرای این طرح ۱۵۸ هزار تن سیب در ۴ ماهه ابتدایی سال جاری صادر شده است که با مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به میزان ۳۰ هزار تن ۴۱۸ درصد افزایش یافته است.
وی گفت: این تصمیم در راستای حمایت از تولیدات داخلی صورت گرفته است و در دنیا دولتها چنین حمایتهایی به صورت نرمافزاری از فعالین اقتصادی دارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه در خصوص وضعیت ۶۰ تن پسته مرجوعی به کشور گفت: این پستهها استانداردهای اروپا را نداشته است به همین منظور به کشورهای دیگر از جمله چین و برزیل که استانداردهای کمتری برای میزان آفلوتوکسین داشتند صادر مجدد شده است.
* تولید پرتغال در سالجاری ۳۰۰ هزار تن افزایش یافت
طهماسبی در ادامه سخنان خود در خصوص تولید پرتغال در سالجاری گفت: پیشبینی میشو دکه در سالجاری ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن پرتغال تولید شود که این رقم ۳۰۰ هزار تن از ۲ میلیون ۴۰۰ هزار تن سال گذشته بیشتر است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: توسعه گلخانهها به جد مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی است به طوری که این امر در اولویت اول وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به اقتصادی بودن فعالیت باغداری هر ساله در سطح باغداری کشور نسبت به زارعت اضافه میشود که این امر در شرایط موجود و توسط خود کشاورزان انتخاب میشود.
وی در خصوص وضعیت بیمه باغهای کشور گفت: ۵۳۰ هزار هکتار باغ به طور سالانه در کشور بیمه میشود که این در حدود ۲۰ درصد باغات است.
وی افزود: از آنجا که زیان کشاورزان به موقع پرداخت نمیشود باغداران از بیمه مجدد محصولات خود برای سالهای آینده استقبال نمیکنند و حتی از سطح اراضی تحت بیمه کاسته میشود.
* خروج غیرقانونی پیاز زعفران توسط افغانستانیها
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص خروج پیاز زعفران ایران به افغانستان گفت: ما مخالف این موضوع هستیم اما پیاز زعفران به صورت قاچاقی از کشور توسط افغانستانیها خارج میشود.
* ۶۳۰ تن زعفران در سالجاری تولید میشود
طهماسبی گفت: در سالجاری ۳۶۰ تن زعفران تولید میشود که در مقایسه با تولید ۳۵۱ تنی سال گذشته افزایش ۹ تنی داشته است.
وی افزود: تولید زعفران افغانستان به ۳.۵ تن رسیده است که این رقم در مقایسه با تولید ۳۶۰ تنی ایران به حساب نمیآید از طرفی باید توجه داشت که زعفران مصرف دارویی نیز دارد و محصولی که در قائنات و مناطق دیگر ایران تولید میشود ویژگیهای خاص خود را دارد.
افغانستان تهدیدی برای صادرات زعفران ایران نیست
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: تقاضا برای مصرف زعفران در دنیا با توجه به افزایش جمعیت رو به افزایش است و به نظر نمیرسد که افغانستان تهدیدی برای صادرات زعفران ایران باشد.
طهماسبی در پایان در خصوص واردات روغن زیتون به کشور گفت: واردات روغن پومیس به کشور غدغن است و این محصول مصرف صنعتی دارد به همین منظور باید احتیاط شود که روغن یاد شده به مصارف انسانی نرسد.
نظر کاربران
چیه بازم دیوار کوتاهتر از افغانستانی ها پیدا نکردی
به نطر من اگر افغانستان زعفران بکارند بهتر از تریاک است
با این مسیولای بی مسیولیت مطمئن باشید چندسال دیگه افغانستانم میشه رقیبمون
پس چراواردمیکنیدکه مصرف غذایی نداره
خوب افغانهایادگرفتن چرااجازه میدیدگل زعفران راببرن لابدجاش تریاک واردمیکنن که اینم بعیدنیست
بله دیگه وقتی افغانی ها راست راست دارن تو ایران میگردن کسی هم جلوشونو نمیگیره باید هم هر کاری میخوان انجام بدن. ایران که شده منبع افغانی ... بابا جمع کنید بندازینشون بیرون
چرا فکر می کنید افغانستان خودش زعفران نداره برای صادرات ایران رو تحریم کردن الکی میگن افغانستان زعفران ایران رو صادر می کنه فرش می بافت میگن فرش ایران رو صادر می کنن حالا خوبه همین فرش دستی که تو ایران تولید میشه رو خود افغانی می بافت بعد ایران انارو صادر می کنه