۳۷۲۴۹۴
۱۸ نظر
۵۰۱۰
۱۸ نظر
۵۰۱۰
پ

سطح فقر در ایران

در کشوری مثل ایران با تعاریف متداول از خط فقر که بین سه تا پنج دلار در روز است، سطح فقر کمتر از ۱۰ درصد است که دستاورد نسبتاً خوبی در مبارزه با فقر است.

هفته نامه تجارت: در کشوری مثل ایران با تعاریف متداول از خط فقر که بین سه تا پنج دلار در روز است، سطح فقر کمتر از ۱۰ درصد است که دستاورد نسبتاً خوبی در مبارزه با فقر است.

جواد صالحی اصفهانی که درباره نسبت فقر و برابری سخن می‌گفت، در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌های بانک جهانی برای کاهش فقر باعث بهبود وضعیت نابرابری نمی‌شود؟ گفت: خیر. فقر مربوط به دهک‌های پایین درآمدی است. در کشوری مثل ایران با تعاریف متداول از خط فقر که بین سه تا پنج دلار در روز است، سطح فقر کمتر از ۱۰ درصد است که دستاورد نسبتاً خوبی در مبارزه با فقر است، ولی در مورد نابرابری چیزی به ما نمی‌گوید. برای اندازه‌گیری نابرابری باید آن ۹۰ درصد بقیه را هم مدنظر قرار داد.

این اقتصاددان افزود: قسمت مهمی از نابرابری بین طبقه متوسط و طبقه بالاست که منجر به ایجاد چالش‌های اجتماعی و سیاسی می‌شود. تعداد افراد فقیر در ایران کم اما در مقابل طبقه متوسط بسیار گسترده است. طبقه متوسط میل به پیشرفت دارد. طبقه متوسط وضع خود را با دهک‌های بالا مقایسه می‌کند و چنانچه ببیند که وضع آنها به سرعت در حال بهتر شدن است اما در وضعیت آنها تغییری ایجاد نمی‌شود، به همان اندازه احساس بیزاری از نظام اقتصادی پیدا می‌کند که طبقه فقیر. فقر و نابرابری هر دو به شکل توزیع درآمد ارتباط دارند اما فارغ از آن ارتباط زیادی با یکدیگر ندارند. به ویژه در خصوص شکل‌گیری فقر و نابرابری و راه‌های کاهش آن تفاوت زیادی وجود دارد.

وی تصریح کرد: نابرابری مربوط به ارتباط طبقه مرفه، طبقه متوسط و طبقه پایین با یکدیگر است اما فقر فقط به طبقه پایین جامعه مربوط می‌شود. برای همین اگر فقط به کاهش فقر توجه شود و نابرابری مغفول بماند، مشکلات اجتماعی زیادی شکل می‌گیرد. طبقه متوسط از نابرابری اجتماعی رنج می‌برد و حاضر به تحمل این نابرابری نیست. در واقع نابرابری مساله پیچیده‌تری نسبت به فقر است. فقر در تمام جوامع وجود دارد و نمی‌توان جامعه بدون فقر را متصور شد. چون همواره یک عده از مردم به دلایل مختلفی قادر به کارکردن و رقابت کردن در بازار نیستند. ممکن است افرادی به دلیل نقص فیزیکی و جسمی یا ناتوانی از کسب درآمد محروم بمانند یا افرادی که در دوران جوانی پس‌انداز نکرده‌اند در دوران سالمندی در دام فقر گرفتار شوند. به همین دلیل فقر در بطن همه جوامع وجود دارد و جامعه برای این افراد باید فکری بکند.

وی متذکر شد:اما مساله توزیع درآمد یک مساله پیچیده‌تر و مربوط به تمام نظام اقتصادی است. از این‌رو حل آن هم بسیار پیچیده‌تر است. برای کاهش فقر می‌توان برنامه‌هایی مانند تامین اجتماعی یا نظام خیریه و صدقه مانند کمیته امداد در ایران اجرا کرد. این راه‌حل‌ها نسبتاً معقول و بسیار آسان‌تر از راه‌های بهبود توزیع درآمد است. برای همین هم فکر می‌کنم جوامعی مثل ایران که در کاهش فقر موفق بوده‌اند لزوماً در بهبود توزیع درآمد موفق نیستند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    فقر 10 درصده!!!!
    اون فقرای بلوچستانی که درامدشون فقط یارانست اونا چی
    نزدیک هفتاددرصدن مگه اینکه دو دوتا تازگیا چهار نشه

  • just a name

    چقدر این تیتری که با آبی نشون دادید، خنده داره. جمع کنید آقا این مطلب هجو و پر از دروغ رو.

  • شاهین ملکی

    واقعا فقر10درصده .فکرکنم اینا فقررو ندیدن توایران.فقط ازمرز70درصد بیشتره اینجوری الکی میگن وگرنه میگن تورم تک رقمیه .کل جوونای کشور دارن ازفقیری و بیکاری خودکشی میکنن واقعا متاسفم برامسعولین فقط به جیب خودشون نگاه میکنن .کافرهمه روبه کیش خود پندارد.

  • بدون نام

    چه خبری بود..اینجاست اونایی پوک دارن بقیه رو درک نمیکنن فک میکنن همه مث خودشون هستن وخوشبین هستن......

  • بدون نام

    برای شماهااصلا فقری وجود نداره به غرب کشور سربزنید تا بدونی مردم چه بدبختیهایی میکشن

  • احسان

    خخخخخخ
    خندیدم این آمارای چپه رو از کجاشون در میارن؟؟؟
    من با ۲۰ سال سابقه کار زیر خط فقرم
    اون آقا که ۳ تا۵ دلار بیشتر و خط فقر نمیخونه
    یه حساب کتاب بلد نیس کنه ؟؟؟؟
    روزی ۱۰ دلار هم تو ایران داشته باشی فقط میتونی نون بخری و پول آب و گاز و برقتو البته اگه قناعت کنی بدی
    نذارین این جوکا رو که خون گریه میکنن ۸۰ درصد مردم ایران

  • بدون نام

    روزی 3دلار میشه روزی 11000هزار تومان با این پول ایا میشود خوراک و مایحتاج یک خانواده رو تامین کرد؟؟؟موندم از کدام دانشگاه
    مدرک گرفتید ایا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • بدون نام

    هههههه تشریف بیارین پایین شهر فقرو ببینید از پشت میز و عینک نمیشه........

  • بدون نام

    80درصد فقیر داریم یکیش خوده من

  • نوشا

    متاسفم برای این اقتصاد دان بی سواد ... با این تحلیل مسخرش

  • بدون نام

    ببخشید ما خیلی ساله طبقه متوسط نداریم کدوم متوسط نشان بدید طبقه اشراف طبقه فقیر به دو طبقه تقسیم شدیم اونایی که متوسط نوشتید از فقیر فقیرترند چون میتونند کرایه بدن متوسطن نه جانم کرایه میدن ولی نون ندارند بخورند خرج خانواده رو بدن همین روزها از هم میپاشند متاسفم برا حساب کتابتون بخودتون بیاید فکر مردم باشید

  • حسن بلفکه

    خبراتونم مثله جوکاتون خنده داره فقظ 25درصدتوتهرانن حالابقیش هیچ

  • بي نام

    واقعأ شما مردم چي فكر كرديد؟ اگه به من و شما بدهند بخوريم و سير باشيم و در رفاه زندگي كنيم ، از كجا بيارند و مثل اشراف زاده زندگي كنند؟
    ....

  • بدون نام

    دروغگو ها

  • بی نام

    این اقا ی اقتصاد دان احتمالا امارشون. بر مبنای حقوق میلیونی خودشون و فک و فامیل رو کار اوردشون سنجیدن. خوب در این صورت حق دارن انکار کنن کل صورت مسئله رو.

  • بی نام

    این اقا ی اقتصاد دان احتمالا امارشون. بر مبنای حقوق میلیونی خودشون و فک و فامیل رو کار اوردشون سنجیدن. خوب در این صورت حق دارن انکار کنن کل صورت مسئله رو.

  • بی نام

    این اقا ی اقتصاد دان احتمالا امارشون. بر مبنای حقوق میلیونی خودشون و فک و فامیل رو کار اوردشون سنجیدن. خوب در این صورت حق دارن انکار کنن کل صورت مسئله رو.

  • جانی

    هرکی زیر 2800000تومن بگیره زیر خط فقراست؟والله

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج