بازار، عمق معاملات را از دست داده
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز سه شنبه با ۲۶ واحد افزایش به کار خود پایان داد.
شاخص کل روز گذشته شاهد افت و خیزهای فراوانی بود به طوری که در دقایق اول باز شدن معاملات توانست تا رقم ۷۷ هزار و ۸۵۷ واحدی بالا رود اما در ادامه روند معاملات تا عدد ۷۷ هزار و ۷۹۳ پایین رفت و در نهایت نسبت به روز گذشته رشد کرد. گروه های خودرو، سرمایه گذاری ها و فلزات اساسی با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروه های صنعت قرار گرفتند.
سهامداران چشم به راه گزارش های ۶ ماهه
بازار سهام با تداوم سیاست حقوقی های بازار برای حمایت از حجم و ارزش معاملات روزانه سهام در حالی همراه شد که حجم عرضه و تقاضا در بازار خرده فروشی اوراق بهادار با کاهش مواجه بود؛ بازاری که در انتظار جریان یافتن معاملات پرحجم و نقدشونده، منتظر اتفاقی جدید از سوی حقوقی هاست. در عین حال بازارگردانی سهام در گروه فلزات اساسی با پیشرو شدن ملی صنایع مس ایران در حالی ادامه یافت که در این گروه فولاد مبارکه نیز با افزایش تقاضای ضعیف از سوی حقوقی همراه شد.
در نماد معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز با هدف حمایت از شاخص کل بورس عملیات بازارگردانی از سوی حقوقی این سهم ادامه یافت. به طور کلی بازار سهام روز گذشته بازاری متعادل بود که کاهش عمق معاملات روزانه سهام در کلیت معاملات بازار، اغلب سرمایه گذاران را در انتظار روزهای بهتر باقی گذاشت و باعث شد سهامداران در برخی نمادها به سفته بازی روی آورند. در این شرایط تا رسیدن گزارش های شش ماهه شرکت ها، تغییر خاصی در روند بازار اتفاق نخواهد افتاد و باید منتظر ماند و دید که در روزهای آتی اخبار تاثیر گذار بر روند بازار کدام است؟
قیمت سهام اکثر شرکت ها در محدوده ارزش ذاتی
بازار سهام تهران طی روزهای اخیر کم نوسان شده و از هیجانات مثبت و منفی سابق در آن خبری نیست. قیمت ها در بسیاری از نمادها به سطح تعادلی و محدوده ارزش ذاتی رسیده اند و خطر و زیانی جدی و قابل توجه، سهامداران شرکت ها را تهدید نمی کند.
هر چند که سهام ارزان و زیر ارزش ذاتی نیز در بازار بسیار کم است و مواردی که بتواند در کوتاه مدت، عایدی و بازدهی مطلوبی برای سهامداران در پی داشته باشد کم است. البته این به آن معنا نیست که شاهد تحولات مهم و خاصی در بدنه بازار سهام کشور نباشیم، چرا که کلیه بازارهای موازی از جمله بازار املاک و مستغلات، بازار طلا و ارز، بازار خودرو، بازار کالا و مواد و سایر بازارها در رکود به سر می برند.
افت ۴.۵ واحدی آیفکس
بازار فرابورس در روز ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۵ با خریدوفروش ۲۷۸ میلیون ورقه بهادار در ۲۲ هزار و ۳۳۷ نوبت به ارزش یک هزار و ۳۲۶ میلیارد و ۹۹۰ میلیون ریال به کار خود پایان داد. آیفکس از ساعت ابتدای معاملات بالا رفت اما پس از آن رو به کاهش گذاشت و در پایان معاملات با افت ۴.۵واحدی نسبت به دیروز با رقم ۸۰۹.۰۲ واحد بسته شد. بیشترین تاثیر در این روند را پتروشیمی مارون داشت. در عین حال، شرکت مینو شرق به همراه دامداری تلیسه نمونه و آتیه داده پرداز بیشترین افزایش قیمت سهم را داشتند، در حالی که سهام شرکت های فن آوا، نیرو سرمایه و صنایع نسوز توکا با بالاترین کاهش قیمت مواجه شدند.
ذوب آهن اصفهان بالاترین حجم و ارزش معاملات را در بازار سهام ثبت کرد، به طوری که ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم آن به ارزش ۶۷میلیارد و ۵۴۰میلیون ریال دادوستد شد. ۶۰۳میلیارد و ۴۹۰میلیون ریال اسناد خزانه اسلامی در تمامی نمادهای این اوراق معامله شد و معاملات نماد «اخزا۲۲» به لحاظ حجم و ارزش معاملات در صدر اوراق با درآمد ثابت قرار گرفت. همچنین، در بازار اول ۳۱میلیون و ۷۸۰هزار سهم به ارزش ۷۱ میلیارد و ۹۳۰میلیون ریال خریدوفروش و ۹۷ میلیون و ۵۹۰هزار ورقه بهادار به ارزش ۳۱۸ میلیارد ریال در بازار دوم معامله شد.
در عین حال، صندوق سرمایه گذاری اعتمادآفرین پارسیان بیشترین حجم معاملات ETF را با خریدوفروش ۵میلیون و ۹۲۰هزار سهم رقم زد و صندوق آرمان آتی کوثر و گنجینه آینده روشن هم در رده های بعدی قرار گرفتند. طی روز گذشته نماد معاملاتی اوراق مشارکت شرکت هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه پس از پرداخت سود علی الحساب ماهانه اوراق بازگشایی و نماد معاملاتی شرکت بیمه اتکایی امین جهت برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده صاحبان سهام در روز شنبه متوقف شد.
ارسال نظر