۳۷۲۰۴۴
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

تهران در زمره‌ی گرم‌ترین شهرهای جهان

ناسا رسما تایید کرد از زمانی که شروع به اندازه‌گیری دما کرده‌ایم، امسال دمای سطح زمین به بیشترین میزان رسید. این یعنی از زمان آخرین دوره‌ی میان‌یخچالی حدود ۱۲۵ هزار سال پیش، زمین به گرم‌ترین حد خودش رسیده است.

مجله دیجی کالا - زهرا غلامی: ناسا رسما تایید کرد از زمانی که شروع به اندازه‌گیری دما کرده‌ایم، امسال دمای سطح زمین به بیشترین میزان رسید. این یعنی از زمان آخرین دوره‌ی میان‌یخچالی حدود ۱۲۵ هزار سال پیش، زمین به گرم‌ترین حد خودش رسیده است.
تهران در زمره‌ی گرم‌ترین شهرهای جهان

البته رکورد گرم‌ترین ماه سال مدت زیادی دوام نخواهد داشت، چون سیاره‌ی ما همین‌طور گرم‌تر و گرم‌تر می‌شود و رکوردهای بیشتری شکسته می‌شود. طبق معاهده پاریس برای جلوگیری از تغییر اقلیم، دمای جهان تا سال ۲۰۲۴ نباید بیش از ۱٫۵ درجه افزایش یابد. اما به نظر می‌رسد ما به سمتی پیش می‌رویم که از این مرز تعیین شده بگذریم.

در ماه‌های اخیر چندین رکورد برای دمای بالا ثبت شده است. در ماه‌های بهمن و اسفند، دمای جهانی ۱٫۳۲ درجه سانتیگراد از میانگین دمای جهانی سال‌های ۱۹۵۱ تا ۱۹۸۰ بیشتر بود. در ماه مرداد این رقم ۰٫۸۴ درجه بود. اما چطور ممکن است سیاره ما در اسفند گرم‌تر باشد؟

علت این موضوع این است که این اعداد ماهانه مطلق نیستند و در نسبت به ماه‌های قبلی محاسبه شده‌اند. دمای مطلق سطح کل سیاره ما در طول سال تغییر می‌کند و در طول تابستان نیمکره شمالی به گرم‌ترین حد می‌رسد.

در نقشه‌هایی که از دمای نقاط مختلف جهان تهیه شده، می‌بینیم که کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله ایران و عربستان و کویت بالاترین دما را دارد. این مناطق در تصویر بالا به رنگ مشکی نشان داده شده‌اند و همانطور که می‌بینیم تهران با دمای ۴۰ درجه در میان گرم‌ترین شهرهای جهان قرار دارد. در روز ۳۱ تیر دمای کویت به ۵۴ درجه سانتی‌گراد رسید.

سیاره‌ی گرمتر به معنی شرایط جوی شدید و اتفاقات نامعمول است. به عنوان مثال دمای ۵۴ که در کویت شاهد آن بودیم، بالاترین درجه حرارتی است که برای «دره مرگ» کالیفرنیا ثبت شده. این منطقه خشک‌ترین و گرم‌ترین نقطه‌ی آمریکای شمالی است. همچنین گرمای زیاد، بارندگی‌های شدید بیشتری را هم به همراه خواهد داشت. چرا که اتمسفر گرم‌تر می‌تواند رطوبت بیشتری را نگه دارد که در نتیجه‌ی آن باران بیشتری می‌بارد.

هدف تعیین شده در معاهده اقلیم پاریس این بود که میانگین دمای جهان تا پایان قرن بیش از ۲ درجه افزایش نیابد و تلاش کنند که این رقم را در ۱٫۵ درجه سانتی‌گراد نگه دارند. اما طبق برآوردهای «اندرو کینگ» و «بن هنلی» از دانشگاه ملبورن، جهان در حال حاضر به مرز ۱٫۵ درجه نزدیک می‌شود و ممکن است در سال ۲۰۲۴ از آن رد شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج