۳۷۱۷۰۴
۱ نظر
۵۰۰۸
۱ نظر
۵۰۰۸
پ

نفس سیستان دوباره به‌ شماره افتاد

منطقه سیستان بار دیگر نفسش گرفت و گردوغبار سراسر آسمان را در بر گرفت. نفس‌ها از روز گذشته به‌ شماره افتاده است، آنچنان که بسیاری از اورژانس‌های شهر زابل پر از بیماران ریوی و تنفسی شد.

روزنامه وقایع اتفاقیه: منطقه سیستان بار دیگر نفسش گرفت و گردوغبار سراسر آسمان را در بر گرفت. نفس‌ها از روز گذشته به‌ شماره افتاده است، آنچنان که بسیاری از اورژانس‌های شهر زابل پر از بیماران ریوی و تنفسی شد.

بعد از اعلام سازمان هواشناسی و شروع دوباره بادهای گرم در منطقه، غلظت گردوغبار در این مناطق بالا رفته و شرایط باز هم بحرانی شده است؛ شرایطی که از نگاه نهادهای دولتی عادی شده و دیگر به فکر تعطیلی یا کاهش ساعت حضور مردم در مراکز اداری نیستند.

سالار رضایی، یکی از شهروندان زابل در گفت‌وگو با «وقت ‌ایران»، شرایط سیستان را این‌گونه تشریح می‌کند: «چشم‌، چشم را نمی‌بیند و در خیابان‌ها که حرکت می‌کنیم تا فاصله پنج متر قابل رؤیت است، آن‌هم نه واضح.» او وضع شهر را بهتر از روستاهای اطراف زابل در استان سیستان‌وبلوچستان می‌داند: «روستاها شرایط سخت‌تری دارند، امکانات به ‌نسبت کمتر و شدت باد در فضاهای آزاد روستایی بیشتر است.

دراین‌شرایط نه‌تنها فضای بیرون بلکه تمام اتاق‌ها و محل‌ سکونت مردم پر از گردوغبار می‌شود.» این شهروند سیستانی که به بیمارستان هم سر زده است، می‌گوید: «وقتی شدت بادها افزایش پیدا می‌کند، اورژانس بیمارستان‌ها پر از کودکان و بیماران ریوی و تنفسی می‌شود؛ همین الان بخش‌های تنفسی بیمارستان‌های زابل پر از بیمار است و تخت خالی ندارد.» او به وضعیت بیمارستان‌ها اشاره می‌کند و از کمبود امکانات به‌شدت گلایه دارد: «همین اورژانس‌های بیمارستان‌ها هم امکانات مناسبی ندارند و به‌جز توزیع ماسک اکسیژن، امکانات تصفیه‌ای یا بهتری برای کمک به این بیماران ندارند.»

البته همین امکاناتی هم که او به آن اشاره می‌کند، این‌بار با شروع موج دوم وزش‌ باد توزیع نشده است. رضایی دراین‌باره می‌گوید: «انگار موضوع برای مسئولان عادی شده است و مردم هم از پیگیری آنها ناامید شده‌اند و دیگر اعتراض نمی‌کنند،‌درحالی‌که پیش‌ازاین در شرایط مشابه حداقل جلسه‌ای تشکیل و ساعت‌های کاری کمتر می‌شد یا نیروهای امداد در روستاها حاضر می‌شدند و ماسک توزیع می‌کردند و به مردم برای روبه‌روشدن با این شرایط کمک می‌کردند.»

زنگ خطر شرایط بحرانی تالاب هامون و گردوغبارهای غلیظ در استان سیستان‌وبلوچستان سال‌هاست به صدا درآمده است؛ به‌طوری‌که این شهروند زابلی هم به آن اشاره می‌کند: «بسیاری از روستاهای این منطقه متروکه شده است، چون ساکنان به سوی شهر مهاجرت و مناطق روستایی را به حال خود رها کرده‌اند. حتی بسیاری از این خانواده‌ها که با مشکلات تنفسی روبه‌رو شدند به شمال کشور مهاجرت کرده و در آنجا مشغول کشاورزی هستند.»

آخرین جلسه مسئولان کشوری برای پیگیری اوضاع بحرانی تالاب هامون ۲۰ روز قبل در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد که به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی محیط زیست در این جلسه مقرر شد ۲,۲۸۰ میلیارد تومان برای تثبیت آب و جلوگیری از تبخیر بیشتر آب ۴۶ هزار خانوار استان تخصیص داده شود؛ موضوعی که استاندار سیستان‌وبلوچستان این‌گونه توضیح داده است: «استان سیستان‌وبلوچستان دارای ۸۲۰ کیلومتر کانال و نهر است و وقتی آلودگی ناشی از طوفان شن اخیر ۳۰ برابر میزان مجاز است، کانال‌ها بسته می‌شود و آبی از آنها عبور نمی‌کند، یعنی هر ساله باید برای لایروبی کانال‌ها و نهرهای استان اقدام شود البته نیازمند تخصیص اعتبار ویژه است که امیدواریم این اعتبار کمک‌کننده باشد.»

این وضعیت نگران‌کننده اما برخلاف همیشه فقط در صفحه کاربران فضای مجازی در سیستان بازتاب داشت. ایگرگ در توئیتر خود با انتشار عکسی از خودروی کاملا پوشیده‌شده با گردوغبار نوشته است: «سیستان را دریابید.» و کی‌بانو هم آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی را منتشر کرده که نشان می‌دهد زابل آلوده‌ترین شهر خاورمیانه است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمد

    کیست که سیستان وهامون را یاری کند و نجات دهد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج