حاشیههای خواننده جیپسی کینگز در تالار وحدت
پاول ریه س یکی از اعضای گروه اسپانیایی که با عنوان خواننده گروه جیپسی کینگز برای برگزاری چند کنسرت در تالار وحدت حضور پیدا کرده، پیرامون برخی از حاشیه های این حضور توضیحاتی را ارائه داد.
وی ادامه داد: بعد از گذشت مدتی از فعالیت های گروه «لوس ریه س»، گروه جیپسی کینگز تشکیل شد که می توان گفت خواننده فردی در این فضا حضور نداشت و همه به نوعی علاوه بر نوازندگی، خوانندگی هم می کردند.این در حالی است که رهبری فنی گروه بر عهده چیکو بوچیکی بود که در آن زمان با گروه ما همراهی داشت، اما در دهه ۸۰ میلادی چیکو و آنده ریه س از گروه جدا شدند و با همراهی نیکلاس بعدها گروه دیگری را با همین نام جیپسی کینگز تشکیل دادند که اتفاقا تونی ونجلس مدیر برنامه های فعلی گروهی که هم اکنون در ایران حضور داریم به عنوان مدیر برنامه آنها هم حضور داشت و می تواند شاهد خوبی برای این صحبت های من باشد.
این نوازنده اظهار کرد: بنده باید بار دیگر به این نکته اشاره کنم که من پایه گذار و مؤسس جیپسی کینگز هستم و اولین بار این نام را من برای گروه استفاده کردم و همان طور که توضیح دادم قبل از این نام گروه را پدرم تحت عنوان لوس ریه س انتخاب کرده بود، البته بعد از مرگ پدرم، به عنوان پسر بزرگ وارث کل ماحصل مادی و معنوی او بودم و گروه را با بقیه اعضای خانواده کامل کردم برای همین هم لقب اسطوره و خواننده افسانه ای را به من دادند، سوم اینکه من اهل انتقال تجربه به هنرمندان جوان بوده و هستم به همین جهت همه گروه حتی پسر خودم و برادرم نیکلاس و پسران او برایم مثل هم بوده و هستند.
پاول ریه س افزود: این برای من خیلی جالب است که تعدادی از منتقدان با استناد به برخی از سایت ها به من می گویند از اسم گروه جیپسی کینگز سو استفاده کرده ام و حتی به عنوان خواننده نیز در این مجموعه حضور نداشتم در حالیکه خیلی از دوستان و همراهان همیشگی گروه کولی ها خوب می دانند که این من بودم که به دست نیکلاس گیتار دادم و به او نوازندگی را یاد دادم.از یک مقطعی هم نیکلاس تشخیص داد که از گروه اصلی ما جدا شود. به هر حال این خیلی نامناسب است تا برای کسی که من به او خوانندگی را یاد دادم جملات مناسبی را به کار نبرند. اینکه حالا عده ای از گروه از جمله نیکلاس و سایر همکارانش در جای دیگری به صورت جداگانه مشغول به فعالیت هستند دلیلی برای دروغگو بودن نیست.
خواننده گروه اسپانیایی تاکید کرد: گروه «جیپسی کینگز» ترانه های ماندگار زیادی دارد که یکی از آنها «بامبولیا» نام دارد که من آن را در دهه هفتاد برای گروه ساخته و خواندم. به هر ترتیب این گروه مثل هر گروه دیگری اعضای بسیاری دارد ضمن اینکه سبک موسیقی کولی ها خواندن با م و نواختن با هم است. بنده هم کماکان به عنوان موسس جیپسی کینگز و خواننده گروه این سبک را نگه داشته ام و برایم جالب است که برخی در ایران برادر کوچکم را به عنوان خواننده اصلی می شناسند. اگر تمام دنیا مرا پادشاه افسانه کولی ها خطاب کرده اند به واسطه این است که من مؤسس و اولین خواننده گروه جیپسی ها بوده ام حتی وقتی که برادر نوجوانم نیکلاس بعدها همسر نادیا کسی که او را بسیار دوست می داشت، شد من ترانه «امور میو» را ساختم و از او خواستم که او بخواند و اینگونه اورا به گروه اضافه کردیم.
این خواننده در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: متاسفانه برخی از حسادت ها باعث شده که در برخی مواقع فضا به سمتی هدایت شود که برخی ها فکر کنند من خواننده گروه جیپسی کینگز نیستم و این طی روزهای گذشته برای من بسیار ناراحت کننده بود که دوست داشتم در رابطه با آن توضیح بدهم. اغلب شما ایرانی ها شاید فقط یک یا دو آهنگ معروف گروه جیپسی کینگز را بشناسید اما باور کنید خیلی از آهنگ های معروف هم هست که پیش از این توسط من و سایر اعضای گروه نوشته شده که شاید شما با آن آشنایی کمتری داشته باشید.
وی در پایان گفت: به هر ترتیب کنسرت تهران یکی از بهترین برنامه های ما بود که انرژی فوق العاده ای از تماشاگران ایرانی گرفتیم.
محمدرضا خانزاده مدیر موسسه فرهنگی هنری «اکسیر نوین» و شاهرخ بحر العلومی مدیر موسسه «پرشیا فیلم» برگزارکنندگان کنسرت گروه اسپانیایی در ایران نیز در رابطه با حاشیه های پیش آمده این برنامه ها معتقدند: «گروهی که به تهران آمدند عمده اعضای اصلی گروه جیپسی کینگز هستند. کما اینکه این گروه یکسری اختلافات با هم دارند که به طور حتم به ما ارتباطی ندارد اما در مورد آقای پاول باید بگوییم که این هنرمند یکی از اعضای گروه اصلی است که ما خوشحالیم در این کنسرت از وی به عنوان یک اسطوره که پایه گذار گروه جیپسی کینگز نیز بوده، استفاده کردیم .
هزینه های این کنسرت بسیار بالا بود و ما به هیچ عنوان قصدی برای سود مالی نداشتیم. مطمئن باشید هدف ما یک کار فرهنگی بود که دوست داشتیم گروه های خارجی نیز حضور فعال تری در ایران داشته باشند و با فرهنگ ما آشنا شوند و به هر صورت خوشحالیم که مردم هم از اجرای این کنسرت ها رضایت داشتند و مسوولان هم از چنین برنامه ای خشنود بودند. به اعتقاد ما همین استقبال نشانگر رضایت مندی مخاطبان بوده که باعث خوشحالی ما هم است. به هر حال خاستگاه موسیقی فلامنکو در ایران است و این گروه نیز که علاقه مندی زیادی به فرهنگ و هنر ایرانی داشته دوست داشت از نزدیک با این فضای ارزشمند آشنا شود.»
ارسال نظر