نمودار بمب اتمی ایران مضحک است! + عکس
هنوز میزان اعتبار این نمودار مشخص نشده است. با این حال حتی اگر معتبر دانسته شود، نمیتواند سندی دال بر برنامه هستهیی ایران باشد. علاوه بر مساله اعتبار این نمودار حاوی اشتباهی بسیار بزرگ است که بعید است دانشمندانی که در سطح ملی کار میکنند،مرتکب آن شده باشند.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس چند روز قبل با استناد به نمودارهایی که هیچ نشانی دال بر معتبر بودن آن وجود ندارد و در آستانه دور دیگری از نشستهای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی سعی کرد به ادعاها درباره برنامه هستهیی ایران جانی دوباره ببخشد و در گزارشی از وین با استناد به نمودارهایی که میگوید «مقامات یک کشور منتقد برنامه اتمی ایران» در اختیارش قرار دادهاند و همچون گذشته خواستهاند نامشان فاش نشود، مدعی شد دانشمندان ایرانی شبیهسازیهایی کامپیوتری از یک سلاح هستهیی را به اجرا درآوردهاند که قدرت انفجاری آن سه برابر انفجارهای اتمی هیروشیماست.
آسوشیتدپرس افزود که آژانس بینالمللی انرژی اتمی سال گذشته در گزارش خود اشاره کرد که نمودارهایی را به دست آورده که نشان میدهد ایران به محاسبات انفجارهای اتمی پرداخته است و مدعی شد که این نمودار از همان نمودارهای آژانس است.
آسوشیتدپرس به نقل از یک دیپلمات عالیرتبه که مدعی شد موضع بیطرفی دارد تایید کرد که نموداری که در اختیار آسوشیتدپرس قرار گرفته از همان نمودارهایی است که در اختیار آژانس قرار گرفته بود.
گیل تودور، سخنگوی آژانس در اینباره اظهارنظری نکرد اما فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه دومین سالگرد شهادت شهید شهریاری درباره گزارش مذکور گفت: این گزارشها و اخبار صحت ندارد.
در عین حال بولتن دانشمندان اتمی آمریکا در گزارشی به تحلیل نموداری پرداخت که خبرگزاری آسوشیتدپرس آن را دلیل بر ادعای تسلیحاتی بودن برنامه هستهیی ایران معرفی کرده بود و در مقالهای به قلم دو دانشمند به نامهای یوسف بات و فرنک دالنوکی ورس، نوشت: «نموداری که در هفته گذشته توسط آسوشیتدپرس منتشر شد، چیزی جز یک تحلیل خالی از دقت و یا یک حقه آماتوری نیست. در هفته گذشته آسوشیتد پرس به نقل از مقاماتی که به نامشان اشاره نشد از "کشوری منتقد برنامه هستهیی ایران" نموداری را منتشر کرد که نشان میداد" دانشمندان ایرانی شبیهسازیهایی کامپیوتری از یک سلاح هستهیی را به اجرا درآوردهاند که قدرت انفجاری آن سه برابر انفجارهای اتمی هیروشیماست. این خبر عنوان میکرد که این مقامات برای "تقویت استدلالهای خود مبنی بر اینکه برنامه هستهیی ایران باید متوقف شود" این نمودار بیتاریخ را (در اختیار این خبرگزاری) قرار دادهاند.
هنوز میزان اعتبار این نمودار مشخص نشده است. با این حال حتی اگر معتبر دانسته شود، نمیتواند سندی دال بر برنامه هستهیی ایران باشد. علاوه بر مساله اعتبار این نمودار حاوی اشتباهی بسیار بزرگ است که بعید است دانشمندانی که در سطح ملی کار میکنند،مرتکب آن شده باشند.
تصویر منتشره توسط آسوشیتدپرس دو منحنی را نشان میدهد: یکی انرژی را در برابر زمان ترسیم میکند و دیگری خروجی توان را در برابر زمان، که احتمالا به یک ابزار انفجاری مربوط میشود. اما این دو منحنی با هم تطابق ندارند. اگر منحنی انرژی درست باشد، پس اوج توان باید بسیار پایینتر از ۳۰۰ میلیون کیلوتن در ثانیه باشد اما در این نمودار ۱۷ تریلیون کیلوتن در ثانیه ذکر شده است. به این ترتیب این نمودار حدود یک میلیون بار اشتباه دارد.
این نمودار چیزی جز نمایش یک تحلیل خالی از دقت یا یک حقه آماتوری نیست. تصویر نمودار ادعایی آسوشیتدپرس را در زیر ببینید:
در هر صورت این سطح پیچیدگی علمی لازم برای ترسیم چنین نموداری با سطح پیچیدگی علمی فارغ التحصیلان و یا در سطح کاردانی و کارشناسی دوره های فیزیک هستهیی مطابقت دارد. اگرچه چنین نموداری میتواند در صورتی که معتبر باشد باعث نگرانی شود اما دلیلی برای هشدار نیست و مطمئنا چیزی نیست که در توافقنامه پادمانی میان آژاس بینالمللی انرژی اتمی و ایران و یا در دیگر توافقات بین المللی که ایران عضو آنهاست ممنوع شده باشد.
اگرچه این تصویر این برداشت را نمیدهد که شبیهسازیهای کامپیوتری در واقع به اجرا درآمده باشد اما حتی اگر این کار انجام شده باشد، از نوع پروژهای است که یک دانشجو میتواند در دوره فیزیک هستهیی انجام دهد. این نمودار به سادگی نشان میدهد که یک توده محصول شکافتپذیر هستهیی در یک پالس 0.1 میکروثانیهای تولید شده است. از 1950 تاکنون این میزان دانش استاندارد وجود داشته است. این نه یک راز است نه نشان دهنده یک برنامه تسلیحات هستهیی.
نظر کاربران
LOL
این امریکا اینقدر چرت وپرت گفته ک صدای دانشمندای خودشم دراومده.