پهلو گرفتن ناو ایرانی در سواحل سودان
فرمانده نیروی دریایی ارتش از استقرار بیست و سومین ناو گروه ارتش در دریای سرخ و پهلو گرفتن ناو جماران در سواحل سودان برای انتقال پیام صلح و دوستی خبرداد.
حبیبالله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش در سخنان قبل از خطبههای امروز نماز جمعه تهران با تشریح عملکرد نیروی دریایی ارتش طی هشت سال دفاع مقدس و سالهای پس از آن، گفت: نیروی دریایی دارای توانمندی برای عملیات زمینی، هوایی و دریایی است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش از استقرار بیست و سومین ناو گروه ارتش در دریای سرخ و پهلو گرفتن ناو جماران در سواحل سودان برای انتقال پیام صلح و دوستی خبرداد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: حماسه ۳۶ روزه خرمشهر با محوریت نیروهای تکآور دریایی منجر به دفاع از آبادان، شکست حصر آبادان و بسیاری از اتفاقات پس از آن در همکاری با سایر نیروها به دست آمد.انجام عملیات در دریا با ماموریت دفاع از مرزهای خاکی سکوهای نفتی و جزایر ایرانی و حفظ و صیانت از جمهوری ایران از آبهای سرزمینی از دیگر اقدامات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تشریح چگونگی اجرای عملیات مروارید در شمال خلیج فارس گفت: عملیات مروارید با شرکت ناو شکنها، ناوهای موشکانداز و تک آوران آغاز و به پیروزی رسید. شکست دو سوم نیروی دشمن و زندانی شدن مابقی نیروی دشمن در یکی از بنادر جنوب شرقی خلیج فارس از بزرگترین دستاوردهای این عملیات بود و اگر نبود کمک سایر کشورها به دشمن، پس از این عملیات عراق کاملا شکست میخورد.
وی افزود: بنادر فاو، بصره و امالقصر در محاصره دریایی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که موجب شکسته شدن کمر دشمن شد و باز اگر نبود حمایتهای سایر کشورها از عراق، این کشور در این مرحله نیز با شکست سنگینی رو به رو میشد.
سیاری تصریح کرد: حفظ صیادت جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان و تنگه هرمز و نشان دادن اقتدار جمهوری اسلامی ایران و توان دریایی نیروی دریایی ارتش در آبهای خلیج فارس و دریای عمان برای کشورهای منطقه و فرامنطقه از دیگر دستاوردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
وی خاطرنشان کرد: دشمن پس از عملیات مروارید در پی نابود کردن پایانه نفتی خارک و نفتکشها بود، اما تجهیزات لازم را نداشت. این تجهیزات از سوی همپیمانش در اختیار عراق قرار گرفت، اما ارتش جمهوری اسلامی ایران این تجهیزات را در تنگه هرمز ضبط کرد. حامیان عراق در اقدامی دیگر هواپیماها، بالگردها، مینهای دریایی و موشکهای ساحل به دریا را در اختیار عراق قرار دادند، تا این کشور بتواند خارک و کشتیهای تجاری و نفتکشهای جمهوری اسلامی ایران را نابود کند، ولی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تجهیز خود از این اهداف دشمن جلوگیری کرد.
وی یادآور شد: سکوهای نفتی در طول دفاع مقدس به صورت مرتب در روز مورد حملات هوایی و موشکی دشمن قرار میگرفت. دشمنان ایران امنیت خطوط مواصلاتی را از بین بردند تا با مینها و موشکهای ساحل به دریا به اهداف خود جامع عمل پوشاندند،اما با ورود ارتش جمهوری اسلامی ایران که صادرات نفت و کالا حفظ شد.
وی افزود: صادرات و واردات کالا به بنادر کشور که بالغ بر۳۰۰ میلیون تن بود حفظ شد و دشمن نتوانست به توان اقتصادی ایران صدمه وارد کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین در ادامه گفت: قبل از انقلاب تمام نیرو و آموزشهایمان در خارج از کشور انجام میشد، ولی به برکت جمهوری اسلامی همه آموزشها اکنون در داخل ایران انجام میشود. در آن دوره فقط اجازه استفاده از تجهیزات را به ما میدادند، ولی در حال حاضر تعمیر و نگهداری همه تجهیزات و کشتیهایمان را خودمان در داخل کشور انجام میدهیم. با نصب تجهیزات و فناوریهای روز موفق به روز رسانی تجهیزات و نیرو شدهایم.
سیاری تصریح کرد: نوسازی، تعمیر و بهسازی در کشورهای خارجی انجام میشد، ولی امروز ناوشکن جماران موشکاندازها و موشکهای زیرسطحی در داخل کشور جمهوری اسلامی ایران تولید میشود، ایران جزو معدود کشورهایی است که تجهیزات سطحی و زیر سطحی را تولید میکند. علاوه بر آن منطقه ماموریت نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران از خلیج فارس به عرصه آبهای آزاد گسترش یافته است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: چرا امروز انگشت اشاره مقام معظم رهبری به سمت بهرهبرداری از منابع دریایی رفته است. چون بیش از ۹۰ درصد کالاهای کشور از طریق دریا صادر میشود. از ۷۰ درصد مرز زمینی ۳۰ درصد صادرات و واردات و از ۳۰ درصد مرز آبی ۷۰ درصد صادرات و واردات کالا انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید به سمت دریا رفت و از منابع آن استفاده کرد، یادآورشد: نیروی دریایی ارتش تاکنون موفق شده است ۱۵۰۰ کشتی باربری را از دسترس دزدان دریایی عبور دهد. همچنین موفق به آزادسازی دو کشتی ایرانی و چینی ربوده شده توسط دزدان دریایی شده است.
ارسال نظر