خريد زندان با بودجه وزارت امور خارجه
زندان ايرانيان زنداني در خارج كشور خريداري ميشود؛ اين ابتكار جديد وزارت حارجه براي هموطناني است كه در كشورهاي ديگر به حبس محكوم شدهاند.
روزنامه آرمان: زندان ايرانيان زنداني در خارج كشور خريداري ميشود؛ اين ابتكار جديد وزارت حارجه براي هموطناني است كه در كشورهاي ديگر به حبس محكوم شدهاند.
روز گذشته حسن قشقاوي به تشريح نحوه خدمات رساني به ايرانيان و مهاجران ايراني در اقصي نقاط جهان پرداخت و افزود: آمارهاي رسمي در همه نمايندگيها و سفارتخانههاي ايران در كشورهاي مختلف نشان ميدهد كه خدمات رساني به ايرانيان رشدي چشمگير داشته است و سالانه ۲۰ تا ۳۰ درصد رشد نشان ميدهد. معاون وزير امور خارجه كشورمان درباره حمايت و صيانت از حقوق زندانيان ايراني خارج از كشور گفت: وزارت خارجه تاكنون توفيقهاي خيلي خوبي براي صيانت از زندانيان ايراني خارج از كشور داشته است و نزديك به ۸۰۰ زنداني از ۴۰ تا ۵۰ كشور در سال آزاد ميشوند.
وي با تاكيد بر اينكه تلاش وزارت خارجه گرفتن عفو زندانيان ايراني از كشورهاي خارجي است، افزود: با اين همه علاوه بر عفو زندانيان، تعدادي مبادله شدهاند و شماري هم ادامه محكوميتشان را در ايران سپري ميكنند. قشقاوي گفت: هر خانواده ايراني كه در خارج از كشور با مشكل زنداني شدن يكي از اعضاي خانواده مواجه شد، كافي است به پليس آن كشور يا سفارت جمهوري اسلامي ايران مراجعه كند و مطمئن باشد كه همكاران ما همه تلاششان را براي رهايي آنان به كار خواهند بست.
اخذ وكيل و خريد زندان
وي با اشاره به ابتكار وزارت خارجه در بودجه سال آينده براي حمايت از زندانيان ايراني در خارج از كشور اضافه كرد: در بودجه سال آينده درخواست شده براي حمايت بيشتر از زندانيان خارج از كشور امكان اخذ وكيل و حتي خريد زندان افراد، مبالغي در نظر گرفته شود، البته اين كار در كمتر كشوري صورت ميگيرد و اين از افتخارات جمهوري اسلامي ايران است كه همواره پيگير حقوق ايرانيان خارج از كشور است.
وي صدور گذرنامه و امور كنسولي، امور مربوط به شناسنامه و كارهاي سجلي، صدور كارت ملي، ثبت ازدواج و حل مشكل نظام وظيفه را از عمده خدمات ارائهشده به ايرانيان خارج از كشور عنوان كرد و با اشاره به اهميت بعد حمايتي در حوزههاي حقوقي، قضائي و اقتصادي گفت: وزارت امور خارجه مدعي جلب رضايت كامل از همه ايرانيان خارج از كشور نيست، اما مراجعهها و اظهارنظرهاي مختلف آنان نشان ميدهد كه در چند سال اخير نسبت به حل مشكل مهاجران ايراني در نقاط مختلف جهان تلاشهاي فراواني صورت گرفته است.
قشقاوي با بيان اينكه ايران جزو معدود كشورهايي است كه صدور رواديد به صورت فرودگاهي و سريع را انجام ميدهد افزود: به جز ۱۰كشور از جمله آمريكا، انگليس، كانادا و چند كشور ديگر كه طبق قانون اقدام متقابل عمل ميكنند، براي افراد ديگر كشورها، رواديد فرودگاهي ۹۰ روزه صادر ميشود زيرا نگاه جمهوري اسلامي ايران توجه به كرامت انسانها و احترام و تكريم حقوق بشر است.
۶۳ هزار دانشجوي ايراني در خارج
وي درباره وضعيت افغانستانيهاي داخل ايران و خانوادههايشان گفت: با توجه به اخذ تابعيت جمهوري اسلامي ايران اين كار سخت است، با اين حال هماكنون افغانستانيهاي زيادي در ايران حضور دارند كه با كارت اقامت به راحتي در كشورمان زندگي، كار و تحصيل ميكنند. معاون ظريف با اشاره به حضور ۶۳ هزار دانشجوي ايراني در حال تحصيل در دانشگاههاي خارج از كشور افزود: وزارت خارجه و نمايندگيهاي ايران در خارج از كشور تمام تلاششان را براي رفاه حال دانشجويان كشورمان به كار بستهاند، اما توصيه ميشود دانشجويان ايراني در دانشگاههايي تحصيل كنند كه مداركشان از سوي وزارت علوم و بهداشت تاييد شده است و آنان با مراجعه به سيستم اينترنتي«تاك» ميتوانند در همه زمينههاي كنسولي، تحصيلي و حتي وضعيت سربازي و ورود و خروجشان اطلاعات لازم را كسب كنند.
معاون وزير خارجه درباره سربازي ايرانيان متولد خارج از كشور هم گفت: هيچ مشكلي براي ورود آنان به كشور وجود ندارد و ميتوانند براي تعيين تكليف خريد يا معافيت از سربازي به كشور مراجعه كنند. قشقاوي رايزني با مسئولان امور مهاجران در كشورهاي مختلف و امضای موافقتنامهها و يادداشت تفاهمها براي ارائه بهتر و مطلوبتر خدمات به ايرانيان خارج از كشور را نشاندهنده اهتمام مسئولان ديپلماسي كشورمان براي حل مشكلات مهاجران ايراني در كشورهاي مختلف دانست و با اشاره به عملكرد و رفتار اين مهاجران در نقاط مختلف جهان افزود: اگر چه در بين مهاجران ايراني در مناطق مختلف كساني هستند كه عملكرد مثبتي نداشتهاند اما آمار كشورهاي هدف و مهاجرپذير و اذعان قاطع و بدون مبالغه آنان نشان ميدهد كه ايرانيان در كشورهاي مختلف سرآمد ديگر مهاجران هستند و موقعيت علمي، اقتصادي، حقوقي و شغلي آنان مويد اين واقعيت است.
معاون وزارت امور خارجه كشورمان در امور كنسولي، برنامههاي جمهوري اسلامي ايران براي گسترش نمايندگيها، لغو ويزا با برخي كشورها، تعامل و هماهنگي با دستگاه ديپلماسي ديگر كشورها براي رعايت حقوق مهاجران و گسترش امور كنسولي، حقوقي و قضائي از جمله معاضدت قضائي، انتقال محكومان، استرداد مجرمان و سهولت تردد مهاجران، تجار و دانشجويان را تشريح و خاطرنشان كرد: ما براي مشروعيت مواضع خارجي خود هيچ مشكلي نداريم، ولي بايد براي معرفي خود و آرمانها و ديدگاههايمان به جهانيان تلاش كنيم تا برنامههاي دستگاه ديپلماسي كشورمان به نتيجه رسيده و هر لحظه به سرمنزل مقصود نزديكتر شويم.
برجام تنها به مبادلات بانكي ختم نميشود
قشقاوي در ادامه درباره نتايج برجام و همكاري با طرفهاي خارجي براي مثمر ثمر شدن برنامه اقدام جامع مشترك گفت: اتفاقي كه در برجام افتاد اين است؛ باند فرود هواپيمايي كه پيش از اين بسته بود هماكنون باز شده است، حال اگر همه شركتهاي هواپيمايي روي اين باند فرود نميآيند به اين دليل است كه گره تحريمها خيلي كور بوده است. وي با بيان اينكه برجام تنها به مبادلات بانكي ختم نميشود افزود: برجام ابعاد گستردهاي را در بر ميگيرد، با اين همه هماكنون ۶۲ بانك در سطح بينالمللي در حال همكاري با ايران هستند، البته بايد گفت كه رفع بخشي از تحريمها مربوط به برجام نميشود.
اين مقام مسئول در وزارت خارجه افزود: متاسفانه سنگ تحريمهايي كه به چاه افتاد خيلي سنگين و بزرگ بود، به همين علت در آوردن اين سنگ هم بسيار سخت است و زحمت بسياري میبرد. وي درباره وضعيت روابط ديپلماتيك و كنسولي با انگليس و كانادا گفت: با توجه به تصويب قانون در مجلس شوراي اسلامي سطح فعلي روابط با انگليس در حد كاردار است، البته تلاشهاي دو طرف براي ارتقاي سطح روابط در حال انجام است، هر چند كه خدمات كنسولي همچنان براي هموطنان به سختي صورت ميپذيرد.
معاون كنسولي، امور مجلس و ايرانيان وزارت امور خارجه، درباره رابطه با كانادا هم گفت: با اينكه نشانههايي از تغيير در رفتار دولت كانادا مشاهده ميشود اما همچنان شرايط مانند گذشته است و هموطناني كه خواستار اخذ رواديد سفر به كانادا هستند بايد از دفاتر حافظ منافع يا از كشورهاي همسايه اقدام كنند. معاون وزير خارجه درباره شركتهاي ايراني و خارجي كه تمايل به سرمايهگذاري در ايران يا برعكس دارند افزود: با توجه به وجود قانون سرمايهگذاري در كشور هيچ مشكل كنسولي براي سرمايهگذاران خارجي در ايران وجود ندارد، اما واقعيت اين است كه ما با مشكل بوروكراسي سخت مواجه هستيم كه در تلاشيم آن را تغيير دهيم.
ارسال نظر