۳۷۰۰۰۱
۱۲ نظر
۵۰۱۵
۱۲ نظر
۵۰۱۵
پ

هیچ کس از پراید ۲۳ ساله راضی نیست

در شرایطی که خودروسازان بزرگ دنیا هر روز در طراحی و نوآوری، به دنبال نفوذ بیشتر در بازارهای جهانی و حفظ مشتری‌های خود هستند، صنعتی با ۵۳ سال پیشینه در ایران برای خروج هر محصول مونتاژی‌اش هم سال‌ها درجا می‌زند.

خبرآنلاین: در شرایطی که خودروسازان بزرگ دنیا هر روز در طراحی و نوآوری، به دنبال نفوذ بیشتر در بازارهای جهانی و حفظ مشتری‌های خود هستند، صنعتی با ۵۳ سال پیشینه در ایران برای خروج هر محصول مونتاژی‌اش هم سال‌ها درجا می‌زند.

اگر برای پیکان ۳۷ سال زمان صرف شد تا خط تولیدش ازایران خودرو جمع شود، توسعه و فناوری خودروسازی در دنیا به سرعت امروز نبود؛ از سویی شرایط داخلی اقتصاد ایران به دلیل تحمل ۸ سال جنگ، فرصتی برای بازسازی صنعت خودروسازی نداده بود. امروزاما شرایط فرق کرده، هر فصل از سال در یک گوشه دنیا نمایشگاهی برای ارایه جدیدترین مدل های خودرو برگزار می شود که جای خودروساز ایرانی همیشه خالی است.

بعد از پیکان ۳۷ ساله که با مشقت فراوان خط تولیدش جمع شد،خیلی وقت است که نوبت از پژو ۴۰۵ و پراید رد شده است. ۲۶ سال عمر کمی برای تولید یک خودرو نیست. سالهاست که اثری از پژو ۴۰۵ در کشور طراح و سازنده اش نیست،اما اینجا با قوت هرچه تمام تر تولید می شود.در هر آرشیوهای خبری و هر موتور جستجوگری که واژه "خروج پژو یا پراید" را وارد کنید، زمان های مختلفی برای خروج این دو محصول از خط تولید ارایه می کنند،اما هیچ کدام از زمانهایی که وعده داده شده، عملی نشده است.

اگرچه تولیدکننده های این دو خودرو می گویند،خروج این دو خودرو به آسانی امکان ندارد و پشت هر خودرو زنجیره ای وسیع از قطعه سازان ایستاده است،اما در مقابل بسیاری ازمردم و دارندگان این دو محصول هم می گویند:« صدای اعتراض شان به قیمت و کیفیت این خودروها شنیده نمی شود و انگار اعتراض ها هیچ تاثیری ندارد...ماجرای آتش گرفتن پژو ۴۰۵ هنوز از خاطر مردم نرفته که خودروساز نه تنها فراخوان نداد،بلکه توضیحی هم نداد....در دنیایی که برندها حکومت می کنند و مدیران برندها تمام اهتمام خود را برای راضی نگه داشتن مشتری های خود به کار می برند،اینجا خودروساز زور می گوید و مشتری حق اعتراض ندارد.»

از خروج پیکان تا آرزوی خروج پراید

۲۶ اردیبهشت‌ماه سال ۸۴ اسحاق جهانگیری وزیر وقت صنایع و معادن،بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست با امضای توافق نامه ای رسما خط تولید پیکان را متوقف کردند.شاید وقتی اسحاق جهانگیری بر روی کاپوت نمادین آخرین پیکان می نوشت:« «پیکان ارابه‌ای بود که بر دوش صنعت شکل گرفت و امروز به موزه می‌رود تا نظاره‌گر اعتلای صنعت باشد.» امیدوار بود که بعدها صنعت خودروسازی سهم بیشتری از تولید ناخالص داخلی بگیرد و محصولات خودروسازان از مرزهای ایران فراتر برود.رویایی که حالا بعد از ۱۱ سال نه تنها محقق نشده،بلکه خیلی ها آرزو می کنند که خیلی زود این اتفاق برای پژو و پراید هم بیفتد.

خروج پیکان محصول یک همکاری سه جانبه بین دو وزارتخانه و یک سازمان بود.یک ضلع این همکاری معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست قرارداشت که در پایان پیکان نوشته بود: «پیکان نمادی از عصر نوین تحولات سبز در صنایع کشور و نشانه‌ای از عزم ملی برای حفاظت از محیط زیست است.» و البته بدون حمایت بیژن زنگنه وزیر نفت وقت امکان پذیر نبود.از محل منابع سازمان بهینه سازی مصرف سوخت تسهیلاتی را در اختیار ایران خودرو قرارگرفت که سبب شد،خروج پیکان با درسرکمتری انجام شود.

آن روزها می گفتند،پژو و پراید خودروهای بعدی است که قرار است جایگرین خودروهای جدید شوند.البته آن روزها برای تحقق این وعده ها، ۵ سال و ۷ سال بود.اما با تغییر دولت،خودروهایی که قرار بود از خط تولید خارج شوند، نه تنها باقی ماندند بلکه قیمت و کیفیت شان هم پایین آمد.

یک اراده جدی دیگر

عمر پراید و پژو که در هر خیابان شهر نیمی از خودروهای در تردد را تشکیل می دهند،دو رقمی شده ولی خبری از خروج آنها از خط تولید خودروسازان نیست.سال گذشته کمپین "نه به خرید خودرو" راه افتاد، اما با برخورد محکم وزیر صنعت،معدن و تجارت روبروشد که عنوان می کرد،در شرایط کنونی این امکان وجود ندارد.

امیدها به توافق برجام بود که نتیجه آن بر مذاکرات خودروسازان با شرکای خارجی و البته جذب سرمایه گذاری خارجی مثبت باشد،اگرچه این اتفاق افتاد اما نتیجه آن را هنوز مردم ندیده اند.خودروسازان هر روز وعده می دهند که قرار است مدل های جدیدی تولید کنند که با استانداردهای روز دنیا برابری کند،ولی هیچ کدامشان نمی گویند تکلیف این خودروهای پیر چه خواهد شد.

بی تردید اگر بناست تصمیمی اساسی برای تعیین تکلیف این دو خودرو گرفته شود،این تصمیم در توان دو خودروساز نیست. حتما لازم است مثلثی که پیکان را از چرخه تولید خارج کرد،دوباره کنار هم قرار بگیرد تا اعتماد مردم بازگردد و مردم راضی شوند. البته راهبری این خروج، تنها از عهده اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور برمی آید که صنعتگران به او اعتماد دارند و مردم هم ابتکارعمل او را برای خروج پیکان از خط تولید فراموش نکرده اند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    حالا چه گیری دادید به پژو 405 که عین شیر هنوز داره می غره .مثلا سمند یا ال 90 ازش بهترن والا من هنوز معتقدم هیچکدومشون به پای اس ال ایکس نمی رسن حالا پرایدو بگین بدنه نداره حرفی

  • بدون نام

    ایران خودرو اگر چاره داشته باشد .دوباره پیکان را تولید میکند. شما چی میگید . پژو پارس صفر خریدم دیدم سینی فلزی زیر موتور را به سینی پلاستیکی تبدیل کردند. از هر جایی که بتوانند میزنند. بنظرم باید خودروی خارجی با تعرفه صفر وارد بشود . بعدا این خورو ساز هاکه نه مونتاژکار وصله زن ها ببینند چه کسی دمده های اینها را میخره.

  • بدون نام

    خلایق...هر چه لایق.

  • بدون نام

    ما به زور به مردم بیچاره ماشینو میچپونیم بعد میگیم ما میتوانیم

  • مممممم

    خیلی زوره.خیلی خیلی...منفجرمیشم اخرش

  • علی

    مردم چکاره هستند که راضی باشند یا نباشند،وقتی مردم رادرتنگا قرارمیدن مجبورندعلرغم میل باطنی به سراغ همین پراید بروند.

  • مجید

    دستکاری ایران در هر موتوری مساوی است با زباله. جالب است که ما هنوز به تکنولوژی ساخت موتور دست نیافته ایم و این دو کارخانه هم که زباله بیرون میدهند در واقع مونتاژ کار وسایل چینی شده اند.

  • علی

    چرا تنها کسی که از پراید یا پژو راضی هست شرکت مونتاژ کننده که سایپا و ایرانخودرو هست میباشند یعنی فقط خودشان از خودشان راضی هستن و تعریف میکنند.

  • بدون نام

    من پراید دارم خداییش سال ۹۰ خریدم تا حالا پراید اصلا تعمیرگاه نرفته اصلا حتی یکبار فقط خودم هراز چند ماه واسه ی روغن کاریش میبرم تعویض روغن عالیه پراید چند بار تا مشهد مقدس رفتم حتی شمال رفتم تبریز اردبیل خدایش آخه نگفته واسه ی همین دلم نمیاد بفروشم با اینکه کنی بدنه ش کهنه شده دوستش دارم ماشینمو پرایدم پراید قدیم

  • بدون نام

    لایق ما ایرانیها همین پرایده.همه پیشرفت میکنن ما پسترفت.باید ایران خودرو با سایپا رو با خاک یکسان کنند.چون قاتل میلیونها انسان هستن

  • بی نام

    آخه چی می گویی ماشین همش آتش میگیره چون مونتاژ کارییها و طراحا کاران اشتباه و کارهای برق اتومییل اشتباهی هم دارد مدیر هم هیچ توجی ندارد

  • بدون نام

    بابا بخدا قدردان همین پراید ها باشید خودروهای جدیدشان رو چنان گران قیمت گذاری کردند که فقط 4% ها میتونن بخرند ما 96 درصدی ها تو این مملکت پراید هم از ما زیاده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج