غائبان وام ازدواج
سامانه وام ازدواج ۲۹ بانکی شد. اکنون جای شش بانک و موسسه دیگر در پرداخت این تسهیلات خالی مانده است،غائبانی که مکلف به ورود هستند.
سامانه وام ازدواج از حدود سال ۱۳۸۸ راهاندازی شد و در آن زمان بانکهای دولتی از جمله ملی، صادرات، سپه، رفاه، کشاورزی و مسکن در این سامانه حضور داشته و به تدریج بانکهای بیشتری به این حوزه اضافه شدند.
مبلغ پرداختی برای تسهیلات ازدواج از حدود ۲.۵ میلیون تومان به ازای هر زوج شروع و در ادامه به سه میلیون تومان برای عموم زوجین و پنج میلیون تومان برای زوجهای با شرایط خاص رسید.
اما بعد از گذشت نزدیک به هشت سال از ورود بانکها برای پرداخت تسهیلات و تغییرات در شرایط اقتصادی سرانجام با تصویب مجلس در قانون بودجه امسال، سقف وام از سه میلیون تومانی که سالها مورد انتقاد بود به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.
گرچه شبکه بانکی به بهانه نبود منابع کافی قرضالحسنه برای وام ۱۰ میلیونی که با رشد سه برابری همراه شد، با این طرح مخالف بود، اما به هر حال با ابلاغ قانون بودجه مکلف به ورود به اعطای این تسیهلات شده و در حدود سه ماه اخیر به تدریج به سامانه اضافه شدند.
این در حالی است که امروز-یکشنبه- با آخرین تغییرات انجام شده در سامانه، تعداد بانکها و موسسات فعال برای اعطای وام ۱۰ میلیونی به ۲۹ مورد افزایش یافته است.
در حال حاضر بانک های ملت، رفاه کارگران، مسکن، سپه، کشاورزی، ملی، تجارت، صادرات، پارسیان، سامان، قرض الحسنه مهر ایران، انصار، دی، قرض الحسنه رسالت، توسعه تعاون، ایران زمین، حکمت ایرانیان، پاسارگاد، آینده، اقتصاد نوین، قوامین، شهر، گردشگری، سینا، پست بانک ایران، صندوق کارآفرینی امید، موسسه اعتباری عسکریه، موسسه اعتباری کوثر و موسسه اعتباری نور، بانکهای پذیرفته شده در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج هستند.
در مقابل بانکهای توسعه صادرات، صنعت و معدن، کارآفرین، خاورمیانه و موسسات توسعه و کاسپین(آرمان سابق)، از غائبان پرداخت وام ازدواج هستند. این در حالی است که چندی پیش میرمحمد صادقی-مدیر کل اداره اعتبارات بانک مرکزی- عنوان کرده بود که تمامی بانکها مکلف به ورود به سامانه ازدواج هستند و در سال ۱۳۹۵ کل نظام بانکی وارد سامانه خواهد شد.
بر اساس آخرین آمارهای منتشره از سوی بانک مرکزی، در حال حاضر حدود ۴۵۰ هزار نفر در صف وام ازدواج قرار دارند و پیشبینی میشود که این تعداد تا آخر سال به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر افزایش یابد. بر این اساس بانکها ملکف شدهاند تا با تامین مالی که بخشی از آن از منابع قرض الحسنه جاری بانکها درکنار منابع قرض الحسنه پسانداز آنها خواهد بود، ماهانه حدود ۱۵۰ هزار فقره تسیهلات ۱۰ میلیون تومانی به زوجین پرداخت کنند.
ارسال نظر