۳۶۹۷۷۱
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

ثبات بازار نفت ادامه خواهد داشت

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) معغتقد است که ثبات ایجاد شده در بازار جهانی نفت ادامه‌دار خواهد بود.

خبرگزاری ایسنا: آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) معغتقد است که ثبات ایجاد شده در بازار جهانی نفت ادامه‌دار خواهد بود.

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که بازار نفت در نیمه دوم سال جاری میلادی به ثبات بیشتری خواهد رسید، اما به توجه به افت جهانی رشد تقاضا و افزایش تولید کشورهای غیر اوپکی، این ثبات با سرعت کندتری حاصل خواهد شد.

این اداره در گزارش ماهانه خود کاهش چشمگیر سطح ذخیره سازی را برای چند ماه آینده پیش بینی کرد که به کاهش مازاد عرضه این سوخت کمک می کند. حالت عرضه مازاد از سال ٢٠١٤ میلادی به دلیل افزایش تولید کشورهای اوپکی و غیراوپکی آغاز شد.

مسئله اشباع بازار سبب شد که قیمت نفت از ١١٥ دلار در ژوئن ٢٠١٤ میلادی به ٢٧ دلار در ماه ژانویه سال جاری میلادی برسد. در این فاصله قیمت این سوخت به ٥٠ دلار نیز رسید، اما دوباره در ماه ژوئیه به ٤٠ دلار کاهش یافت.

آژانس بین المللی انرژی مستقر در پاریس اعلام کرد: افت قیمت نفت سبب تشدید عرضه مازاد شد، اگرچه باقیمانده سطح ذخیره سازیها نشان می دهد که در نیمه دوم سال جاری میلادی اثری از عرضه مازاد نفت نخواهد بود؛ علاوه بر این، میزان ذخیره سازیها در سه ماه سوم سال جاری کاهش چشمگیری خواهد یافت.

این اداره اظهار کرد: افت سطح ذخیره سازی ها سبب افزایش اشتهای پالایشگاه ها برای نفت خام و احیای توازن پایدار در بازار خواهد شد.

طبق پیش بینیهای این آژانس میزان فرآوری روزانه پالایشگاه های جهان در سه ماه سوم سال جاری میلادی با دو میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه افزایش به ٨٠ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه می رسد، اما این میزان بیشتر از سطح تقاضای پیش بینی شده است و سبب افت کیفیت برخی از فرآورده های پالایش شده ای می شود که از اواسط سال ٢٠١٥ میلادی تولید و ذخیره سازی شده است.

با توجه به این که سطح ذخیره سازی در کشورهایی که دارای اقتصاد پیشرفته هستند در ماه ژوئن به بالاترین حد، یعنی سه میلیارد و ٩٣ میلیون بشکه رسید، احیای توازن در بازار کند خواهد بود.

علاوه بر این آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد که رشد روزانه تقاضا در جهان از یک میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه در سال ٢٠١٦ به یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در سال آینده برسد.

افت قیمت نفت، تولیدکنندگان پرهزینه مانند آمریکا را مجبور کرد تا از میزان هزینه ها و فعالیتهای حفاری خود بکاهند و این منجر به افت ٩٠٠ هزار بشکه ای تولید روزانه کشورهای غیراوپکی شد. اما طبق پیش بینیهای این سازمان، تولید روزانه سال آینده کشورهای غیر اوپکی ٣٠٠ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.

یکی از دلایل افزایش این پیش بینی، آغاز فعالیت حوزه نفتی کاشاگان در قزاقستان است.

به دلیل کاهش رشد تقاضا و افزایش تولید نفت کشورهای غیر اوپکی، آژانس بین المللی انرژی پیش بینیهای خود را برای تقاضای روزانه نفت کشورهای اوپکی برای سال ٢٠١٧ با ٢٠٠ هزار بشکه کاهش به ٣٣ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه رسانید.

این رقم نزدیک به ٣٣ میلیون و ٣٩٠ هزار بشکه تولید روزانه اوپک در ماه ژوئیه است که در آن دوره تولید کشورهای عربستان، کویت و امارات به بالاترین سطح خود رسید و سبب شد مجموع سطح تولید کشورهای اوپکی به بالاترین میزان خود در هشت سال گذشته برسد.

این آژانس خبر داد که عراق و ایران با ٥٠٠ هزار و ٥٦٠ هزار بشکه افزایش در تولید، بیشترین رشد تولید روزانه را به خود اختصاص دادند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج