یکی از روشهای سرمایهگذاری در نظام پولی سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری بورس و سهام یا به عبارتی بازار سرمایه است که به علت قابلیت نقدشوندگی توجه سرمایهگذاران زیادی را به خود جلب میکند.
اقتصاد آنلاین - عباس طيبي*: این درحالی است که نظام بانکی در سالهای اخیر با ارائه خدمات این قبیل صندوقها سودی بالاتر از نرخ مصوب سپردهگذاری عادی را به مشتریان خود عرضه میکند.
طی یک تحقیق میدانی سود تضمین شده صندوقهای سرمایهگذاری وابسته به بانکها بین ۱۸تا ۲۱درصد به مشتریان عادی خود است که این نوع سرمایهگذاری با شرایط کاملا کوتاهمدت تعیین میشود. همچنین برخی صندوقهای غیربانکی که مجوز لازم را از بورس دریافت داشتهاند حتی در پارهیی از موارد بیش از ۳۰ الی۴۰درصد نیز تسهیم سود کردهاند.
به موجب ماده۶۱ قانون تاسیس بیمه مرکزی همچنین آییننامه سرمایهگذاری موسسات بیمه امکان سرمایهگذاری شرکتهای بیمه نیز در بازار سهام میتواند تا ۲۵درصد جمع ذخایر فنی صورت گیرد. البته در بندهایی از این آییننامه برخی سرمایهگذاریها ازقبیل سهام شرکتهای مسکن و کشاورزی نیز به آن افزوده شده که با اضافه کردن این سهمها قابلیت سرمایهگذاری ذخایر فنی میتواند تا ۵۰درصد در بازار سرمایه افزایش یابد.
شرکتهای بیمه وابسته به بانکها به علت وابستگی به یک مجموعه دارای مزیتهای سرمایهگذاری در این صندوقها هستند و برخی شرکتهای دیگر نیز نسبت به تاسیس و اداره و حتی مشارکت و سهامداری این صندوقها اقدام کردهاند تا از محل سرمایهگذاری ذخایر فنی خود در این بازار سود و بازده مناسب را با اطمینان بیشتری کسب کنند.
اگر نگاهی به عملکرد گذشته اکثر صندوقهای سرمایهگذاری داشته باشید، خوشبختانه در بازار سرمایه ایران این قبیل صندوقها غالباً دارای بازده مناسب و حتی بهصورت مثبت دایمی بالاتر از نرخ سود بانکی در تمام ادوار بوده و هستند و این امکان موجب میشود که شرکتهای بیمه بتوانند با جاری کردن ذخایر فنی خود به سمت صندوقهای سرمایهگذاری سود مناسبی را نسبت به سپردهگذاری بانکی به دست آورند.
البته هوشمندی و توانایی یک شرکت بیمه بهخصوص مدیران آن در انتخاب و نحوه تشکیل پرتفوی سرمایهگذاری در بازار سرمایه تاثیر بسزایی در کسب سود مناسب از آن دارد و میتواند مزیت یک شرکت بهشمار آید. اما آنکه مورد توجه این بحث است رویکردی حرفهیی در نظام سرمایهگذاری شرکتها در کسب بازده مناسب از محل این ذخایر مربوط به سالهای قبل و آینده است.
هدف از این مبحث ورود حرفهیی به نحوه سرمایهگذاریها در شرکتهای بیمه نیست، بلکه اشاره به نکتهیی در استدلالهای موجود به زیان شرکتهای بیمه درنتیجه کاهش سود سپردهای بانکی است، چراکه یک شرکت میتواند با انتخاب مناسب سرمایهگذاری بازدهیی بالاتر از سود سپردهگذاری بانکی را کسب کند. یکی از این سرمایهگذاریها سپردهگذاری در صندوقهای مشترک بازار سرمایه به جای راهحل قبلی است تا منافع بیشتری حاصل شود. هرچند تاکید میشود میزان منتفع شدن از این محل وابستگی زیادی به نگرش، تخصص و توانایی هر شرکت بهخصوص مدیریت آن چه در شرکت سرمایهگذار و چه سرمایهپذیر، دارد.
* عضو انجمن ریسک و بیمه ایران
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر