کاهش رونق بازار آتی سکه
حجم داد و ستدهای هفته سوم مرداد، نسبت به هفته ماقبل، افتی بیش از ۱۱ درصد را تجربه کرد.
در اولین روز کاری هفته، بازار آتی تحت تاثیر تحرکات روز پیشین انس طلا، با گپی بیش از ۱۵ هزار تومان، در محدودهای منفی آغاز به کارکرد. در دقایق ابتدایی بازار، دادوستدها روندی نزولی در پیش گرفتند؛ اگرچه معاملات پس از ثبت کف قیمتی، تغییر مسیر داده و روندی صعودی به خود گرفتند؛ اما پایینتر از قیمتهای تسویه روز قبل و در حوالی قیمتهای گشایش با نوساناتی ملایم به ادامه فعالیت پرداختند.
در دومین روز کاری بازار آتی، سررسید اردیبهشت با اختلافی جزئی نسبت به قیمت تسویه روز قبل، در ناحیه منفی و سایر سررسیدها در محدودهای مثبت گشایش یافتند. با شروع بازار، پیرو افزایش نسبی سکه نقدی و دلار بازار آزاد، مبالات روندی صعودی اما کم شیب در پیش گرفتند؛ به نحوی که دامنه ی نوسان در تمامی سررسیدها بسیار محدود بود.
روز دوشنبه، سررسیدهای اردیبهشت و اسفند در محدودهای مثبت و سایر سررسیدها در ناحیهای منفی گشایش یافتند. در ادامه همراستا با افت ارزش طلای جهانی، مبادلات روندی نزولی در پیش گرفتند. اگرچه تا دوسوم جلسه معاملاتی دادوستدها در سررسید اردیبهشت جریانی کاهشی داشت اما میانگین موزون این سررسید برخلاف دیگر سررسیدها، در اغلب ساعات مثبت بود.
طی معاملات روز دوشنبه، بیشترین دامنه نوسان مربوط به نزدیکترین سررسید (شهریور) به میزان ۶۵۰۰ تومان بود در حالی که طبق اصول این بازار، معمولا سررسیدهای دور نسبت به سررسیدهای اول پرنوسانتر هستند. به نظر میرسد این میزان نوسان نامتعارف، ناشی از خطای معاملاتی یکی از خریداران در سررسید شهریور بوده است.
روز سهشنبه، پیرو گمانهزنیهای موجود از افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا، قیمت فلز گرانبها با کاهش همراه شد.از این رو، بازار آتی کار خود را در محدودهای منفی و در حوالی قیمتهای تسویه رو قبل آغاز کرد. مبادلات در همان دقایق ابتدایی روندی نزولی به خود گرفتند و تابلو معاملاتی را یکپارچه قرمز پوش کردند. رفتهرفته با افزایش حدوداً ۳ دلاری انس طلا، همراستا با صعود سکه نقدی و دلار آزاد، روند مبادلات نیز رو به رشد نهاد. بهنحویکه دادوستدها به ناحیهی سبز سوق داده شدند.
در پی نوسانات ملایم فلز زرد و سکه نقدی، مبادلات آتی نیز با افتوخیزهای آرامی همراه بود؛ بهطوریکه از نیمه جلسه معاملاتی به بعد، تابلو مدام به سبز و قرمز، رنگ میباخت.اگر چه، میانگین موزون سررسیدها در اکثر ساعات مبادلاتی در ناحیه قرمز به سر می بردند اما با رشد قیمت فلز ماندگار، در پی انتشار آمارهای اقتصادی (شاخص بهره وری نیروی کار آمریکا ) نامطلوب، در ساعات پایانی جلسه معاملاتی، روند دادوستدها صعودی شد و قیمتهای تسویه بر اساس مبادلات یک ساعت پایانی، در محدوده سبز رقم خورد. حجم معاملات در این روز نسبت به روز پیش، رشدی بیش از ۱۵ درصد را تجربه کرد.
روز چهارشنبه، پیرو صعود بهای انس طلا به کانال ۱۳۵۰ دلاری، با گپی بهطور متوسط بیش از ۱۰ هزار تومان در محدودهای سبز گشایش یافت. با شروع جلسه معاملاتی، همسو با سکه نقدی و دلار آزاد، مبادلات روندی صعودی به خود گرفتند؛ بهنحویکه دادوستدها نسبت به قیمتهای تسویه روز پیش، حدود ۱ درصد رشد را به ثبت رساندند.
در روز پایانی هفته، بازار آتی تحت تاثیر کاهش ارزش طلای جهانی، به اتفاق همه سررسیدها، در محدوده منفی گشایش یافت. مبادلات بازار آتی، در ابتدای امر، روندی نزولی را در پیش گرفتند، اما به تدریج پیرو افزایش ملایم انس طلا، روندی صعودی به خود گرفتند. اگر چه داد و ستدها در ادامه، از نوسانات ملایمی برخوردار بودند اما کماکان در سطوحی پایینتر از قیمت های تسویه روز قبل، به فعالیت پرداختند؛ به طوری که تابلو معاملاتی در طول جلسه معاملاتی، یکپارچه قرمز بود. با توجه به کم بودن ساعات مبادلاتی روز پنجشنبه نسبت به دیگر روزهای هفته، در کنار دامنه محدود نوسان در این روز، حجم معاملات نسبت به روز پیشین، افتی بیش از ۶۲ درصد را رقم زد.
به طور کلی، حجم داد و ستدهای هفته سوم مرداد، نسبت به هفته ماقبل، افتی بیش از ۱۱ درصد را تجربه کرد. کارشناسان معتقدند عدم تحرکات بااهمیت در بازارهای جهانی زمینهساز کم رونقی بازار آتی سکه، طی هفته گذشته نسبت به هفته دوم مرداد ماه بود.
انتشار بیانیه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو آمریکا، سخنرانی مقامات فدرال رزرو، انتشار شاخصهای تورمی انگلیس از جمله رویدادهای مهم اقتصادی هفته چهارم مردادماه به شمار میروند که میتوانند موجب تحرکات بازارهای بینالمللی و به تبع آن، زمینه ساز نوسانات بازار آتی سکه شوند.
ارسال نظر