۳۶۹۱۰۸
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

مقایسه کودتاچیان ترکیه با نیروهای نازی

«الیف شافاک» نویسنده سرشناس ترکیه‌ای در سخنان اخیر خود، کودتاچیان ترکیه‌ای را با نازی‌های آلمانی مقایسه کرد.

خبرگزاری ایسنا: «حریت دیلی نیوز» نوشت: «الیف شافاک» رمان‌نویس ترکیه‌ای که در استانبول و لندن زندگی می‌کند، در مصاحبه اخیر خود گفت: طراحان کودتای ۱۵ جولای ترکیه با نیروهای نازی «هیتلر» هیچ فرقی ندارند.

«شافاک» که رمان‌های «چهل قانون عشق» و «پنهان» را به نگارش درآورده، انفجار ساختمان مجلس ترکیه را با حملات نیروی هوایی نازی‌ها به وست‌مینستر مقایسه کرد و گفت: آن‌هایی که به خشونت و توطئه متوسل می‌شوند، در جهان متمدن هیچ نوع حقانیت اجتماعی ندارند.

این نویسنده که تاکنون ۱۳ کتاب منتشر کرده، به شب «تاریک و وحشتناک»ی اشاره کرد که ۲۴۰ تن در ترکیه کشته و حدود ۲۲۰۰ نفر با ورود تانک‌ها به خیابان‌های استانبول و آنکارا زخمی شدند.

«شافاک» همچنین افزود: آن‌ها تلاش کردند دولت منتخب و رئیس‌جمهور کشور را با اسلحه و تانک سرنگون کنند؛ اما هیچ‌کدام از این‌ها قابل پذیرش و توجیه نیست.

او در ادامه اظهار کرد: واضح است که جنبش «گولن» دو جنبه داشت. مدرسه‌ها، فرهنگ و تحصیلات وجه قابل مشاهده و مثبت آن‌ها بود. متاسفانه به نظر می‌رسد یک جنبه تاریک هم در اقدامات آن‌ها وجود دارد... شب ۱۵ جولای بود که این جنبش چهره زشت خود را با وحشتناک‌ترین شکل خود نشان داد.

«فتح‌الله گولن» واعظ، نویسنده و تدریس‌کننده علوم اخلاقی و الهیات ساکن پنسیلوانیاست که متهم اصلی کودتای نافرجام اخیر به حساب می‌آید. اعضای جنبش «هزمت» او در جامعه، رسانه‌ها و سیستم قضایی ترکیه حضور پررنگی دارند. «شافاک» در سخنانش به اقدامات فرهنگی و برنامه‌ریزی‌های جنبش منتسب به او در مدرسه‌ها و موسسات آموزشی اشاره می‌کند.

او همچنین متهم و دستگیر کردن افراد دانشگاهی، روزنامه‌نگاران، هنرمندان و افراد بی‌گناه پس از جریان کودتا را یک دشمنی شخصی خواند.

»الیف شافاک» نویسنده ۴۴ ساله متولد استراسبورگ فرانسه با اصالتی ترکیه‌ای است. او تاکنون چندین اثر داستانی و مقاله به نگارش درآورده و جوایز متعددی را کسب کرده است. «شافاک» در سال ۱۹۹۸ با رمان «پنهان» ‌برنده جایزه «رومی»، که به بهترین اثر ادبیات عرفانی ترکیه تعلق می‌گیرد، شد. او نشان شوالیه را که از مدال‌های فرهنگی کشور فرانسه است دریافت کرده و بارها به فهرست نهایی و اولیه جوایز جهانی از جمله جایزه ادبیات داستانی زنان «اورنج» (بیلیز)، جایزه دستاوردهای زنان آسیایی، «ایمپک دوبلین«، ادبیات داستانی مستقل بریتانیا، جایزه بین‌المللی روزنامه‌نگاری و ... راه پیدا کرده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تغاري بشکند! ماستي بريزيد! جهان گردد به کام کاسه ليسان!!! نون بازتو بخور بابا!!!؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج