خواب دلواپسان تعبیر نخواهد شد!
داریوش قنبری در روزنامه آرمان نوشت: مدتی است که دلواپسان که بخشی از آنها کاسبان تحریمها بودند و بخش دیگری نیز منافع سیاسی و اقتصادی خود را ازدسترفته میبینند و در پی بازیابی موقعیت ازدسترفته خود هستند، هجمه گستردهای را علیه برجام آغاز کردهاند.
آنها به خیال خام خود، گمان میکنند که با این هجمهها میتوانند پایگاهی برای خود ایجاد کنند. آنها در پی آن هستند که با این حجم از هجمهها، در انتخابات سال ۹۶ عرضاندامی کنند اما غافلاند که رأی مردم در سال ۹۲ رأی به مسیری بود که در برجام پیموده شد و مردم در انتخابات سال ۹۴ هم نشان دادند که طالب ادامه همین مسیر هستند.
قطعا در سال ۹۶ هم مردم مسیر عقلانیت و اعتدال را انتخاب خواهند کرد. دلواپسان بیخبرند که مردم مسیری را انتخاب نخواهند کرد که به تحریم، حمله نظامی و انزوای بینالمللی کشور ختم شود. کسانی که کارنامه سیاهی دارند، در پی آن هستند که با تخریب دولت، شریکی برای سیاهکاریهای خود بسازند که این خواب آنها تعبیر نخواهد شد. برجام آنچنان روشن است که کمتر کسی پیدا میشود که به مزایای آن واقف نباشد.
تاکید آیتا... هاشمی رفسنجانی بر بیان دستاوردهای برجام هم تاکیدی مفید، مناسب و از سر درایت است؛ چراکه گاه مخاطب مخالفان برجام اقشاری هستند که بعضا دانش سیاسی و اقتصادی بالایی ندارند و این احتمال وجود دارد که تحت تاثیر حجم وسیع تبلیغات دلواپسان قرار بگیرند و اینگونه برداشت کنند که برجام دستاوردی نداشته است! دولت بایستی دستاوردهای برجام را برای همه مردم تشریح کند. حقیقت آن است که در مدت کوتاهی که از عمر برجام میگذرد، دولت توانسته قریب به شش میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی را جذب کند.
از سوی دیگر، برجام را میتوان بهعنوان یکی از موفقترین دستاوردهای تاریخ دیپلماسی کشور قلمداد کرد. نگارنده در تاریخ روابط بینالملل کشوری را سراغ ندارد که تحت فصل هفتم منشور قرار گرفته باشد و بدون اینکه دچار حمله نظامی یا تحت اشغال قرار گرفته باشد و یا نظام سیاسی آن سقوط کرده باشد، از ذیل این فصل بیرون آمده باشد! کشور ما تنها کشوری است که با درایت و مدیریت آقای روحانی و تیم دیپلماتهای ورزیده دولت، این فرصت را به دست آورد تا در سایه به نتیجه رسیدن برجام، از ذیل فصل هفتم منشور، آنهم بدون اینکه آسیبی به کشور وارد شود، نجات پیدا کند و این موضوع در تاریخ روابط بینالملل یک نقطه عطف محسوب میشود. کسانی که با عقل معیوب سیاسی، برجام را زیر سوال میبرند، باید به این سوال پاسخ دهند که اگر برجام نبود، چه اتفاقی رخ میداد؟! آیا غیر از این است که اگر برجام نبود، صادرات نفت به صفر میرسید؟!
آنهم در شرایطی که به دلیل تحریمهای فلجکننده، صادرات نفت ما به ۶۰۰ هزار بشکه کاهشیافته بود! اما امروز میبینیم که صادرات نفت به دو میلیون بشکه نفت رسیده و ایران بار دیگر، میرود تا موقعیت قبلی خود را در بازار تولیدکنندگان نفت پیدا کند. دولت بایستی تمامی این دستاوردها را به مردم نشان دهد. درعینحال، دولت و شخص آقای روحانی میکوشد تا توجه خود را مصروف حل مشکلات مردم در عرصههای مختلف کند.
هیچکس انتظار ندارد که آثار سیاستهای نادرست دولت قبلی، ظرف مدت کوتاهی از بین برود. برجام ما را از وضعیت بحرانی خارج کرد و به وضعیتی عادی بازگرداند و ما امروز در ابتدای مسیر برجام هستیم. اشتغال، پیشرفت و ریشهکنی فقر در وضعیت تحریم میسور نبود و برجام فرصت ایجاد اشتغال، پیشرفت و ریشهکن کردن فقر را به ما داده است.
کاهش ۳۰۰ درصدی ارزش پول ملی کشور در بین سالهای ۸۹ تا ۹۱ موضوعی نیست که بهسادگی بتوان از آن گذشت و در مدت کوتاهی به بازسازی آن پرداخت. آنهایی که امروز برجام را زیر سوال میبرند، باید بدانند که سیاستهای آنها بود که بهانه به دست دشمنان ملت ایران برای تحریم داد و آنها باید پاسخگوی قصور خود باشند.
آنها جز عذرخواهی از پیشگاه مردم راه دیگری ندارند و باید بدانند که سخنان دلواپسانه آنها، هیچ تاثیری بر اراده مردم نخواهد گذاشت و با روشنگریهای دولت، دلسوزان کشور، فعالان سیاسی و اجتماعی، روشنفکران و دانشگاهیان حقیقت بر مردم خردمند ایران نمایان خواهد شد.
نظر کاربران
احسنت درود خدا بر هاشمی کبیر
درودبر سه عالم نورانی هاشمی و خاتمی وروحانی
سلام برخاتمی درود برهاشمی
رای ما دکترحسن روحانی