۳۶۷۸۸۵
۲ نظر
۵۰۱۲
۲ نظر
۵۰۱۲
پ

کواکبیان: اقتصاد نفتی از معایب اقتصاد ماست

مصطفی کواکبیان با اشاره به رویکردهای دوگانه در برخورد با رسانه‌ها گفت: من با توقیف هر رسانه‌‌ای مخالفم چون بسیاری را از کار بیکار می‌کند.

خبرگزاری فارس: نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در نشست بیست و پنجمین سال انتشار روزنامه «جهان اقتصاد» با اشاره به ریشه فساد اقتصادی در دولت‌های رانتی‌، گفت: هر چه میزان رانت در دولت بیشتر باشد، قطعا فساد هم بالاتر است. یکی از معایب اقتصاد ما اقتصاد نفتی است که اگرچه هر سال گفته می‌شود باید از وابستگی به اقتصاد نفت دست بکشیم، اما همه دولت‌ها به بهانه‌های مختلف این کار را نمی‌کنند.

کواکبیان به نقش رسانه‌ها در افشای فیش‌های نجومی پرداخت و گفت: من معتقد هستم اگر رسانه‌ها نبودند این فسادها باز هویدا نمی‌شد. بعضی معتقدند اتاق فکر، این فیش‌های نجومی را افشا کردند ولی من از اتاق فکر تشکر می‌کنم. چون که حداقل باعث شفافیت شده است. اگرچه به عقیده من جریان مقابل دولت بیشتر ضرر کرد چون دولت شفاف‌سازی کرد و حقوق‌های مقام‌های سیاسی را بخشنامه کرد.

وی با اشاره به فسادهای سیستماتیک در دولت قبلی، گفت: فسادهای سیستماتیک در دولت قبلی به دلیل بی‌انضباطی زیاد به درجه‌ای رسید که اگر فیش‌های نجومی و غیرمتعارف را حساب کنیم، همه آنها زیر هزار میلیارد تومان است اما یک پرونده سه هزار میلیارد تومان و پرونده‌ دیگر ۱۱ هزار میلیارد تومان شد. طبیعتا من معتقد هستم اگر در آن زمان هم رسانه‌ها نبودند، این فسادها هم افشا نمی‌شد.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از راه‌هایی که به صورت جدی دنبال آن هستیم، رادیو تلویزیون خصوصی است که اگر آن را راه‌اندازی کنیم خیلی از این نشریات و روزنامه‌ها را می‌تواند پوشش دهد. در حال حاضر یک صدا بیشتر نداریم و همه بحث‌ها در زمینه فساد را هم همین یک صدا پوشش می‌دهد.

کواکبیان با اشاره به رویکردهای دوگانه در برخورد با رسانه‌ها گفت: یکی از مشکلات ما برخوردهای دوگانه‌ای است که با رسانه‌ها می‌شود. ما تا به حال شنیده بودیم که هیئت نظارت بر مطبوعات وضعیت نشریه‌ای را بررسی می‌کرد و اگر نمی‌رسید لغو مجوز کند، تذکر می‌گرفت و بعد قوه قضائیه وارد می‌شد و آن را توقیف می‌کرد.

البته من با هر توقیفی مخالفم چون بسیاری را از کار بیکار می‌کند. این بار اتفاق عجیبی افتاده است؛ هیئت نظارت بر مطبوعات نشریه را توقیف می‌کند ولی قوه قضائیه حکم به انتشار آن می‌دهد و این در تاریخ بعد از انقلاب سابقه نداشته است. البته به عقیده من این نشان از ضعف هیأت نظارت بر مطبوعات ماست. اگر هیأت نظارت بر مطبوعات با این مسئله جدی‌تر برخورد کند، این گونه نمی‌شود.

وی ادامه داد: به نظر من اگر تشکل‌های صنفی مطبوعات تقویت شود، دو خاصیت دارد. یکی قدرت مانور آنها در بحث رسانه بیشتر می‌شود و می‌توانند بحث نظارت را جدی‌تر بگیرند و دیگری زمینه‌ای ایجاد می‌شود که همگان را به منشأ قانون وفادار کند. امید است ما به صورت حرفه‌ای بتوانیم نقش رسانه را در بحث کاهش فساد بالا ببریم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    نا شکری نکنید خدا اونم ازمون میگیره -مگر چیز دیگه ای هم داریم؟!

  • اشراقی

    عجب کشفی کرده. اقای دکتر مشکلات را مردم بهتر ازهمه میدانند جنابعالی که چنددوره نماینده مجلس بودید ودیگرانی که چون شما مدیر ومسئول ووزیر. ووکیل بودند چه کاری درجهت رفع مشکل کرده اند. خیلی برایم جالبه که اخیرا مشاهده میشود مقامات مسئول هم مثل مردم مشکلات رابازگو میکنند مثلا اقای جهانگیری دیروز فرمودند فساد زیاد شده است. این را همه میدانند شما برای رفع فساد چکاری کردید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج