فرهنگ ضد کار در میان دختران و پسران کشور در حال رواج است
«ملکه ها» و «شاهان» بیکار ایرانی
نسل دکتر ها و مهندسهای بیکار که کوچک ترین مهارتی برای حضوردر بازار کار ندارند، قربانیان فرهنگ ضد کار و تولید شدهاند...
٩٦درصد دانشگاهیان مهارت شغلی ندارند
موج متقاضیان ورود به دانشگاه در ایران و نسلی که آمده بود تا دکتر و مهندس تربیت شود، توازن بازار کار ایران را به هم ریخته است. حالا بنا به گزارشهای رسمی مرکز آمار ایران حدود نیمی از بیکاران کشور را جمعیت فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهد.
او تأکید میکند: در سال ٩٣ حدود ٣٠٠هزارنفر از فارغالتحصیلان از طریق مراکز کاریابی به بازار کار معرفی شدهاند که از این میان ١٠٠هزار نفر به دلیل نداشتن مهارت از اشتغال انصراف دادهاند.
خانوادهها از ابتدا رئیس دولتی تربیت میکنند!
نسل دکتر و مهندسهای بیکار که کوچکترین مهارتی برای حضور در بازار کار ندارند، درواقع قربانیان فرهنگ ضد کار و تولید در ایران هستند. فرهنگی که در آن دلالان، واردکنندگان و رانتخواران به ثروتهای افسانهای میرسند و تولیدکنندگان و کارآفرینانش با هزاران مشکل و تنگنا دستوپنجه نرم میکنند.
امید شنعه مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی تهران به «شهروند» میگوید: خانوادههای ایرانی از ابتدا فرزندان خود را برای مدیرکلی یک اداره دولتی تربیت میکنند! آنها بچهها را به کلاسهای آموزشی مختلف میفرستند. کلاسهایی که حجم زیادی از اطلاعات و معلومات را به خورد افراد میدهد، بیآنکه مهارت شغلی به آنها بیاموزد.
او ادامه میدهد: نظام آموزشی ایران نیز اشتغالمحور نیست و تنها ابزاری برای شناسایی نخبههاست. نخبههایی که میتوانند حجم بالایی از دادههای مختلف را گرفته و تجزیه و تحلیل کنند. این بستر آموزشی برای افراد معمولی و آدمهایی که قرار است در آینده صاحب شغل و مهارتی شوند، فقیر است.
شنعه تأکید میکند: نقص نظام آموزشی ما به مهارتهای فنی خلاصه نمیشود و دانشآموزان تحت تعلیم هیچگونه مهارت اجتماعی و کار گروهی نیز قرار نمیگیرند. بهعنوان مثال، بچههای ما واحدهای آموزشی در ارتباط با آداب معاشرت ندارند یا در مدرسه یاد نمیگیرند که چگونه یک کار ساده مانند امور بانکی را انجام دهند. با این حساب، جوانی که حاصل این نظام آموزشی است و ابتداییترین مهارتهای زندگی اجتماعی را به صورت اصولی فرانگرفته است، چگونه میتواند بهعنوان یک نیروی انسانی موفق عمل کند؟
اینجا دلالان پولدار میشوند
عباس وطنپرور رئیس انجمن کارفرمایی ایران به «شهروند» میگوید: ارزشگذاری به مشاغل و رواج نگاه ضد ارزشی به کار، حاصل عملکرد نادرست اقتصادی در سطح کلان است. نوجوان و جوان ما میداند در ایران دلالها پولدار میشوند، آدمهایی که حاصل فساد اقتصادی و رانتخواری هستند، صاحب بهترین و مجللترین سطح زندگی میشوند.
او تأکید میکند: درکشورهای پیشرفته، صاحبان ایده و خلاقیت به راحتی میتوانند به ثروت برسند. درحال حاضر ایدهپردازان بزرگ در زمینه آی.تی و دنیای فناوری اطلاعات جزو ثروتمندترین آدمهای زمین هستند. جالب است که بیشتر این ایدهپردازان و افراد خلاق را جوانان تشکیل میدهند. طبیعی است که نگاه یک جوان و نوجوان درکشور اروپایی به مبحث کار با نگاه جوان ایرانی تفاوت دارد، زیرا جوان اروپایی تجربه متفاوتی نسبت به جوان ایرانی دارد.
اقتصاد دغدغه نظام آموزشی ایران نیست
رئیس انجمن کارفرمایی ایران با انتقاد از نظام آموزشی در ایران تأکید میکند: شغل و اقتصاد برای سیستم آموزشی ایران دغدغه نیست. دانشآموز ایرانی تا رسیدن به جوانی و گرفتن مدرک دیپلم هیچ تصور و ایده روشنی از شغل آینده خود و علاقه و استعدادهای واقعیاش ندارد.
وطنپرور ادامه میدهد: در کرهجنوبی علاوه بر مدرسه، جوانان در دورههای سربازی به صورت تخصصی در بخشهای اقتصادی به کار گرفته میشوند اما سرباز تحصیلکرده ایرانی سر چهارراه میایستد و پلاک زوج و فرد خودروها را شناسایی میکنند. این یعنی علاوه بر تمام دوره مدرسه، دوسال سربازی و بعد ٤سال دانشگاه نیز برای جوان ایرانی هیچ رهاورد جدی درحوزه شغلی و مهارتآموزی ندارد.
او تأکید میکند: این جوان بدون هیچ سابقه ذهنی دقیق و مهارت شغلی وارد بازار کار میشود و چون نمیتواند خواستههای کارفرما را تأمین کند، از بازار کار کنار گذاشته میشود و از طرفی خود او نیز به دلیل نداشتن آمادگی ذهنی از دوران مدرسه و دانشگاه قادر به پرورش ایده و ایجاد شغل و کسبوکار نیست.
نظر کاربران
برو بابا این اینجا رو داری با بزرگترین اقتصاد دنیا مقایسه میکنی اگه راست میگی چرا از آقازادها نمیگی. من خودم لیسانس دارم ١٠٠ تا شرکت و کارخونه رفتم نشده حتی برای کارگری هم دیگه الان پارتی می خواد . من خودم همه نوع کارگری هم انجام دادم. شما هم نفست از جای گرم در میادا.
پاسخ ها
داداش این برای اینکه سایتش رو فیلتر نکنن مجبوره خیلی از حقیقت های جامعه رو نگه حرف شماهم درسته
96% دانشگاهیان مهارت شغلی ندارن! خب دست شما درد نکنه کلاهتونو بزارید بالاتر ک تو دانشگاها فقط جیب مارو خالی میکنید و هیچ آینده شغلی برامون در نظر نمیگیرید :/ حتما اون 4% هم ک مهارت دارن صاف بچه های بعضیا هستن و حقشونه تو پستی ک نشستن بشینن.ما هم ازین ب بعد از بچگی ب بچه هامون میگیم نون خشکی ک ی وقت بزرگ شدن توقع بیجا نداشته باشن!
این که جوانها می گویند ما کار نمی کنیم، از باب این نیست که کار برای آنها نوعی ضدارزش است، از باب این است که کار پیدا نمی شود. و در واقع با گفتن این حرف می خواهند نوعی اعتراض را بیان کنند. اعتراض کنایه آلود به نبودن کار. نه اینکه کار نباشه در جامعه، کار که خیلی زیاده!!!!!، اما چون من ملکه و پادشاه هستم، نمی خواهم کار کنم.
دانشگاه ها ........ هیچ فنی تو دانشگاه یاد نمیدن ...
ما هدف و ارمانمون رو گم کردیم واقعا.خداییش از همین. جوونا بپرس ارزو یا هدفت چیه.یه چیزایی ادم میشنوه.منم از همین نسلم منم 18سالمه.اما نمیفهممشون
من از وضعیت کنونی کار ایران راضی نیستم و .... من فوق لیسانس میکروبیولوژی دانشگاه ازاد دارم اما الان دارم همراه بابام کشاورزی میکنم (کشاورزیه هاااا بیل و کلنگ و شخم فکر نکنین مهندسی ارگانیک داریما نه خیال خوش ورتون نداره بیل میزنیم) فکرشو کنین اینقدر خرج کردم خرج دانشگاه همچی....حالا کارم اینه کاشکی حداقل مسولان تعریف تمجید نمیکردن یا کور شدن بعضیاا که نمبینن واقعا یه اقداماتی کردن ولی خیلی کمه