۳۶۵۸۲۳
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

عزم راسخ ایران و آذربایجان برای همکاری

رییس جمهور پس از امضای شش سند و یادداشت تفاهم همکاری میان مقامهای ارشد تهران و باکو تصریح کرد: دو ملت و دو دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، برای توسعه همه جانبه مناسبات و همکاریها، عزم راسخ دارند.

خبرگزاری ایسنا: رییس جمهور پس از امضای شش سند و یادداشت تفاهم همکاری میان مقامهای ارشد تهران و باکو تصریح کرد: دو ملت و دو دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، برای توسعه همه جانبه مناسبات و همکاریها، عزم راسخ دارند.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان، با تقدیر از میهمان نوازی دولت و مردم آذربایجان از هیات عالی رتبه ایران در این سفر، گفت: طی سه سال گذشته روابط دو کشور به سرعت در حال گسترش بوده و گام های بسیار خوبی برای توسعه همه جانبه مناسبات تهران - باکو برداشته شده است.

رییس جمهوری اظهارداشت: سفرهای روسای جمهور ایران و آذربایجان به دو کشور و ملاقات هایی که در حاشیه کنفرانس ها و مجامع بین المللی انجام گرفت ، گامی رو به جلو برای توسعه روابط دو ملتی است که دارای تاریخ ، فرهنگ، دین و مذهب مشترک هستند و سالیان دراز در کنار هم با برادری و اخوت زندگی کردند.

روحانی افزود: امروز و در نشست هیات های عالیرتبه دو کشور ، در زمینه توسعه تجارت میان دو کشور و کاهش تعرفه های گمرکی گفتگو شد. کمیسیون های مشترک دو کشور باید تلاش کنند تا زمینه برای رسیدن به هدف نهایی که برقراری تجارت آزاد بین دو کشور است، مهیا شود.

رییس جمهوری، توسعه روابط بانکی دو کشور را حائز اهمیت و آن را پایه ای برای گسترش مناسبات و همکاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان دانست و افزود: در این زمینه امروز تفاهم نامه ای به امضای روسای بانک های مرکزی دو کشور رسید و این تفاهمنامه می تواند به توسعه روابط تجاری شتاب بخشد.

روحانی با بیان اینکه در بخش های سرمایه گذاری، صنعت و تکنولوژی شاهد گام مهمی برای آغاز پروژه ساخت خودرو در آذربایجان هستیم، گفت: این پروژه منتهی به ساخت و تولید ۱۰ هزار خودرو در سال برای نیازمندیهای داخلی آذربایجان یا کشورهای همسایه خواهد بود و این گام خوبی برای توسعه روابط دو کشور در زمینه مناسبات صنعتی است؛ همچنین در زمینه داروسازی هم گام هایی که برداشته شده آغازی برای گسترش روابط صنعتی و تکنولوژیک بین دو کشور خواهد بود.

رییس جمهوری رایزنی و تبادل نظر در زمینه موضوعات مرتبط با دریای خزر را از دیگر محورهای گفتگو ها با مقامات جمهوری آذربایجان عنوان و خاطرنشان کرد: دریای خزر، دریای صلح، دوستی و توسعه بین کشورهای ساحلی خزر است ؛ در زمینه رژیم حقوقی دریای خزر تفاهم کردیم که دو کشور با سرعت بیشتری در این زمینه تلاش کنند تا به توافق نهایی در آینده دست پیدا کنیم.

روحانی افزود: در زمینه فعالیت های مشترک در دریای خزر در بخش نفت و گاز نیز مقرر شد تا فعالیت و مشارکت در مناطق مشترک مورد تفاهم طرفین باشد که این گام مهمی در ارتقا سطح مناسبات دو کشور خواهد بود.

رییس جمهوری ادامه داد: موضوع محیط زیست در دریای خزر از اهمیت ویژه ای برای ما برخوردار است چراکه آلودگی ها در این دریای بسته می تواند بسیار خطرناک باشد؛ لذا در این راستا باید تفاهماتی که در گذشته صورت گرفته و قراردادهایی که بین کشورهای دریای خزر امضا شده اجرایی و دبیرخانه ای در این زمینه در جمهوری آذربایجان تشکیل و فعال شود.

روحانی اظهار داشت: با توافق طرفین قرار شد مسوولان ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه توسعه گردشگری میان دو کشور و سرمایه گذاری در راستای توسعه خطوط هوایی تلاش کرده و شرایط لازم را در زمینه تسهیل روادید انجام دهند تا مردم ایران و جمهوری آذربایجان بتوانند به راحتی از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی دو کشور بازدید کنند.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه موضوع ترانزیت و کریدور شمال- جنوب از موضوعات اساسی میان دو کشور وکشورهای منطقه است، گفت: اولین بخش این کریدور با افتتاح و اتصال راه آهن آستارا - آستارا و پایانه ای که در ایران احداث می شود، آغاز خواهد شد و گام دوم، اتصال راه آهن آستارا به رشت خواهد بود که دو کشور با مشارکت هم در این راستا سرمایه گذاری خواهند کرد.

روحانی افزود: جمهوری آذربایجان با احداث این راه آهن به خلیج فارس متصل می شود و در نهایت این خط آهن کشورهای منطقه قفقاز، روسیه و اروپای شمالی و شرقی را به خلیج فارس و کشورهای جنوبی خلیج فارس را به شمال متصل می کند و در نتیجه می تواند روابط توسعه یافته و خوب اقتصادی را برای کل منطقه به ارمغان بیاورد.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه در گفتگو های امروز میان مقامات دو کشور در زمینه مسئله قره باغ نیز بحث وتبادل نظر شد و رییس جمهوری آذربایجان گزارشی از تلاش هایی که در ماههای گذشته در این رابطه انجام گرفته است را بیان کرد، افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است در کشورهای منطقه باید صلح و ثبات برقرار شود و مشکلات و اختلافات میان کشورهای منطقه باید با گفتگو و مذاکره به حل و فصل نهایی برسد.

روحانی با تاکید بر ضرورت حفظ تمامیت ارضی کشورها از جمله آذربایجان و عدم تغییر مرزها در منطقه اظهار امیدواری کرد: مسائل منطقه از طریق گفتگو حل و فصل شود و تلاش کشورها بر گسترش صلح، ثبات و امنیت منطقه متمرکز شود.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان همسایه دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان همواره تلاش کرده تا مسیر برای گفتگو و حل و فصل مسائل را هموار کند و در این مسیر ، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

روحانی ادامه داد: در زمینه مسئله تروریسم و خطری که خشونت و ترور می تواند برای منطقه قفقاز، آسیای مرکزی خاورمیانه و کل جهان داشته باشد گفتگو کردیم و قرار شد همکاری های دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم گسترش یافته و همچنین در زمینه مسائل فرهنگی و ترویج و تبلیغ اسلام ضد خشونت و اسلام برادری، رحمانی و اعتدالی که مورد نظر هر دو دولت است، تلاش کنیم.

رییس جمهوری ضمن ابراز امیدواری از اینکه علماء، اندیشمندان و فرهیختگان دو کشور در زمینه گسترش و ترویج اسلام رحمانی و برادری در منطقه تلاش کنند ، گفت: امیدواریم تلاش دو کشور در زمینه مسائل فرهنگی ، دانشگاهی و فناوری های پیشرفته گسترش یابد که البته تصمیماتی در این راستا اتخاذ شده است.

روحانی اظهار داشت: امیدوارم اجلاس سه جانبه میان ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه به عنوان اولین اجلاس سه جانبه گام بسیار خوبی برای روابط سه کشور و کل منطقه باشد و ما بتوانیم در این نشست هم راجع به موضوع ترانزیت و هم در راستای همکاری های مشترک در زمینه مسائل انسانی، مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر و توسعه مناسبات اقتصادی به توافقات خوبی دست پیدا کنیم.

رییس‌ جمهوری آذربایجان نیز در این نشست خبری ، با اشاره به دیدارهای رسمی و ملاقات‌ها در حاشیه اجلاس‌های بین‌المللی بین روسای جمهور دو کشور، گفت: این نشانگر توسعه روابط روزافزون بین دو دولت و دو ملت بوده که نتایج خوبی به همراه داشته است.

الهام علی‌اف امضاء ۱۶ سند همکاری بین دو کشور طی ۳ سال گذشته را بسیار پربار و ثمربخش دانست و ابراز امیدواری کرد که این توافقات، روابط رو به جلو دو کشور را تحکیم ببخشد.

رییس‌ جمهوری آذربایجان با تأکید بر اینکه در تمامی سازمان‌های بین‌المللی دو دولت حامی و همکار یکدیگر بوده‌اند، افزود: جمهوری آذربایجان همواره مخالف تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران بود و خوشحالیم که امروز برداشته شدن تحریم‌ها زمینه‌ را برای تقویت همکاری بین دو کشور فراهم کرده است.

علی‌اف ادامه داد: توسعه تجارت بین ایران و آذربایجان علی‌رغم بحران‌های متعدد اقتصادی در سطح جهان نشانگر نزدیکی دو دولت و ملت است.

رییس‌ جمهوری آذربایجان با اشاره به اجلاس سه جانبه بین ایران، آذربایجان و روسیه، اظهار داشت: در دیدارها و گفتگوهای امروز درباره کریدور حمل و نقل شمال به جنوب، گام‌های بسیار مهمی برداشته شد.

علی‌اف دیدار سه‌جانبه بین روسای جمهور سه کشور را یک ابتکار جدید و مهم دانست که پایه و ریشه‌های آن در تاریخ و جغرافیای این سه کشور می‌باشد.

رییس‌ جمهوری آذربایجان با اشاره به احداث کارخانه خودروسازی و داروسازی توسط جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان ، گفت: در زمینه گردشگری نیز باید زمینه رفت و آمد مردم دو کشور از مسیرهای هوایی و ریلی تسهیل شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • علی

    قره باغ جزئی جدایی ناپذیر از آذربایجان است .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج