نجات یک بیمار از سرطان توسط هوش مصنوعی
واتسون که یک سیستم هوش مصنوعی طراحی شده توسط IBM است، تا به امروز شگفتیهای زیادی آفریده است، از ایفای نقش یک استاد دانشگاه گرفته تا پختن غذاهای عجیب و غریب.
واتسون یک سیستم کامپیوتری پاسخ دهی به سوال است که میتواند جواب پرسشهای مختلف مطرح شده به زبان طبیعی را بدهد. این سیستم توسط یک تیم تحقیقاتی در پروژهای به نام DeepQA متعلق به شرکت IBM توسعه پیدا کرده است. یکی از دلایل شهرت واتسون برنده شدن در مسابقه تلویزیونی Jeopardy در سال ۲۰۱۱ و برنده شدن یک میلیون دلار بود.
اما واتسون اکنون یک قدم بسیار بزرگ در راه کمک به بشریت برداشته است. به گفته دکترها از دانشگاه توکیو این سیستم هوش مصنوعی موفق شده گونهای نادر از سرطان خون را در یک زن ۶۰ ساله تشخیص دهد، بیماری این زن چندین ماه پیش اشتباه تشخیص داده شده بود. این سیستم تحلیلی تنها در عرض ۱۰ دقیقه تغییرات ژنتیکی بیمار را با یک پایگاه داده شامل ۲۰ میلیون مقاله تحقیقاتی درباره سرطان مقایسه کرده تا بتواند به صورت دقیق بیماری را تشخیص دهد و درنتیجه با ارایه روش درمان مناسب، جان این بیمار را نجات دهد. به گفته این دانشگاه واتسون توانسته یک گونه نادر دیگر سرطان خون را نیز در یک بیمار شناسایی کند.
البته تا رسیدن به مرحلهای که در بیمارستانها برای تشخیص بیماریها و تجویز روشهای درمانی از سیستمهای هوش مصنوعی استفاده شود زمان زیادی فاصله داریم، و استفاده از این سیستمها در شرایطی که یک پایگاه داده از قبل آماده و قابل قیاس وجود نداشته باشد، ممکن نیست. در هر حال این این فناوری میتواند در دنیای پزشکی بسیار مفید باشد. دیگر نیازی نخواهد بود که پزشکان مدت زمان طولانی برای تشخیص بیماریهای نادر زمان صرف کنند و در نتیجه فرآیند درمانی در کمترین زمان ممکن آغاز خواهد شد.
نظر کاربران
عالیه، البته در صورت عدم دسترسی به پایگاه داده بیماران، میشه برای تشخیص یک بیماری مشخص با استفاده از سیستم های فازی و یک پزشک مجرب، سیستم تشخیص بیماری برای استفاده عموم طراحی کرد، ولی باید برای تشخیص یک بیماری مشخص طراحی بشه