خالکوبی کنید؛ نگران گواهی نامه نباشید
خالکوبی بیماری است؟ این سوال کسانی است که برای گرفتن گواهی نامه باید فرم معاینه پزشکی را پر کنند. یکی از گزینه هایی که در این فرم دیده می شود، این است که متقاضی گواهی نامه خالکوبی یا تتو دارد یا نه.
فریده مهدی پور، یکی از متخصصان پوست هم مثل خیلی از ما نمی داند چرا این سوال در این فرم گنجانده شده. به هر حال تخصص او می گوید تتو و خالکوبی ربطی به رانندگی ندارند: «تتو و خالکوبی بیماری نیست ولی کسانی که این کارها را انجام داده اند، بیشتر از بقیه به بیماری هپاتیت B و C مشکوک هستند. کسانی که تتو کرده اند یا خالکوبی دارند چون مشخص نیست چطور و در چه شرایطی این کار را انجام داده اند، بهتر است آزمایش هپاتیت بدهند. از نظر علمی انجام این آزمایش ها خوب است اما چون ما خیلی علمی رفتار نمی کنیم، کمتر پیش می آید از کسی که تتو یا خالکوبی دارد، بخواهیم این تست ها را انجام بدهد.»
حالا هپاتیت می تواند ربطی با گواهی نامه رانندگی داشته باشد؟ مهدی پور، بین هپاتیت و گواهی نامه رانندگی هم ارتباطی نمی بیند: «مشخصا کسی که تتو یا خالکوبی دارد، مشکلی برای گرفتن گواهی نامه ندارد. حتی اگر این فرد هپاتیت هم داشته باشد، باز هم مشکلی برای رانندگی ندارد.»
اداره راهنمایی و رانندگی پزشکان معتمدی دارد که معاینات پزشکی را آنها انجام می دهند. مهدی فارسی یکی از این پزشکان است. تعجب او بیشتر از این است که چطور این موضوع عمومی شده: «در فرمی که به متقاضیان گواهی نامه داده می شود، فقط سوالاتی درباره سوابق پزشکی، جراحی هایی که فرد داشته، بیماری های چشم، قلب، گوش و ... درج شده. در فرم معاینه ای که الان دست من است، سوالی درباره تتو و خالکوبی وجود ندارد. کی گفته که این گزینه در فرم پزشکی هست؟»
فارسی، خیلی علاقه ندارد توضیح بیشتری بدهد اما وقتی متوجه می شود فرم در گروه های تلگرامی منتظر شده، می گوید این سوال فقط در فرمی درج مخی شود که دست خود پزشک است: «چیزی که در این معاینه اهمیت دارد، اسکارهای پوستی است. اگر کسی خودزنی کرده باشد یا روی پوست بدنش پارگی داشته باشد، باید گزارش شود. شاید شخصی بیماری روانی یا عصبی داشته باشد و این موضوعی است که موقع رانندگی اهمیت پیدا می کند.»
با این حال باز هم به نظر می رسد اسکارهای پوستی هم با خالکوبی و تتو ربطی نداشته باشد ولی فارسی این طور فکر نمی کند: «بعضی ها برای اینکه اسکارهای پوستی و جای بریدگی ها را پنهان کنند، خالکوبی و تتو می کنند. در بعضی از مواقع جای بریدگی به سختی قابل تشخیص است. در واقع این آیتم برای کشف افرادی است که مشکلات روانی و عصبی دارند.»
نظر کاربران
به نظر من خیلی هم منطقیه کسی که به خودش رحم نمی کنه واین بلا رو سر خودش میاره معلوم نیست وقتی پشت فرمون بشینه چه بلایی سر جسم وروح مردم میاره بیایید ببینید ساعت دو نصف شب این جوونا چطور تو خیابون خلوت ویراژمیدن یکهو تی کاب میکنن
اگه به خال کوبی و خود زنی باشه باید قبل از این راننده های قبلی هموشون موجی و دیونه باشند ولی اگه به این راننده ها نگاه کنید حتی بعضی از اونها در طول چندین ساله رانندگیشون یه تصادف هم ندارند و اونهایی که در شب رانندگی میکنند و میراژ میدند عشق سرعت و رانندگی دارند نمیخواند روزها مزاحم کسی باشند شبها خلوته میراژ میدند
منطقی نیست.. چرا که شاید در دورانی این کارو انجام داده که.. جوانی. بوده دوران جاهلیت بوده... الا پشیمانه. باید چکار کنه.. مگه در اسلام بخشش نیست... چرا که خداوند مهربان وبخشنده است
آقا کمیسیون بگیرین یه تاتو رو دستمه چشم پزشک گفته برو مرکز ناجا اونجا گفته برو امام سجاد کلی جمعیت شلوغی هیچ بابت یه ویزیت 250 هزار تومن میگیرن خب یکی که نداره باید چیکار کنه
ما که معاینه رفتیم چشم دیدن ولش کن کمیسیون مال خودشون