توقف مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا
سباستین کورتز، وزیر امورخارجه اتریش در مصاحبه با نشریه «اشپیگل آنلاین» نسبت به وابستگی اتحادیه اروپا به ترکیه در خصوص توافق پناهجویان هشدار داد و تاکید کرد: به ترکیه باج نمی دهیم.
به گزارش اشپیگل آنلاین سباستین کورتز درباره توافق اروپا با ترکیه برای جلوگیری از ورود آوارگان به اروپا گفت: نباید جلوی آنکارا زانو بزنیم. باید به دنبال راه حل جایگزین برای حل بحران آوارگان باشیم.
وی اظهار داشت: نباید یک جا بنشینیم و امیدوار باشیم که توافق با ترکیه پایدار خواهد ماند. اگر ما اینگونه عمل کنیم وابسته به آنها می شویم که این خطرناک است.
وی افزود: من خواهان یک اروپای قوی و مستقل هستم. اروپایی که قادر باشد خودش بحران آورگان را حل کند. اتحادیه اروپا باید قادر باشد از مرزهای خود درست حفاظت کند.
وی گفت: من در ماه می نیز هشدار داده بودم که نباید به ترکیه وابسته شویم و توافق با آنکارا باید گزینه دوم باشد. با وجود تهدیدهایی که ما از ترکیه می بینیم، این نکته حائز اهمیت است که نیازمند به یک طرح اصلی باشیم.
وزیر امورخارجه اتریش تصریح کرد: طرح اصلی حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا است و در چارچوب این طرح شمار محدودی از آوارگان می توانند به صورت قانونی وارد اتحادیه اروپا شوند. همچنین باید از هر نوع مهاجرت غیر قانونی جلوگیری کرد به این منظور کسانی که از دریای مدیترانه نجات پیدا می کنند، نباید فکر کنند که به راحتی می توانند وارد اروپای مرکزی شوند.
کورتز گفت: ما باید از اصول خود در برابر آنکارا دفاع کنیم. برای آزادسازی ویزا نیز معیارهای مشخصی وجود دارد که نباید کوتاه بیایم. تحولات ترکیه به سویی حرکت می کند که آنها از معیارهای اروپا دورتر می شوند.
در همین حال 'کریستین کرن' صدراعظم اتریش گفت، با توجه به ضعف ها و نقایص دمکراتیک و اقتصادی در ترکیه، با سران اتحادیه اروپا درباره پایان دادن به مذاکرات پیوستن ترکیه به این اتحادیه گفت وگو می کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کرن در مصاحبه با مجری شبکه 'او اف ار' اتریش، از مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به عنوان یک 'خیال دیپلماتیک' یاد کرد و گفت، می دانیم که ضوابط دمکراتیک (این کشور) برای توجیه عضویت(ترکیه) کافی نیست ... از آنجا که اقتصاد ترکیه با معدل اروپایی بسیار فاصله دارد، مساله اقتصاد نیز دستکم به همان اندازه (ضوابط دمکراتیک) مهم است.
صدراعظم اتریش در پاسخ به این سوال که آیا این کشور در نشست ۱۶ سپتامبر شورای اروپا توقف مذاکرات عضویت ترکیه را مطرح خواهد کرد یا خیر، گفت، اتریش بحث و گفت وگو در این باره را شروع خواهد کرد.
سران اتحادیه اروپا از سرکوب مخالفان مظنون از سوی 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری ترکیه پس از کودتای نافرجام در این کشور ابراز نگرانی کرده اند.
سران اتحادیه اروپا، ایده ازسرگیری حکم اعدام در ترکیه از سوی اردوغان را به عنوان خط قرمزی یاد کردند که مانع از عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا می شود.
ترکیه جمعه شب ۲۵ تیر امسال شاهد کودتای نافرجام ارتش علیه دولت اردوغان بود. در پی این کودتای نافرجام شمار قابل ملاحظه ای از نظامیان و غیرنظامیان ترکیه از کار برکنار شدند.
ارسال نظر