قابليت نسل جديد کارتهای هوشمند سوخت
کارتهاي هوشمند نسل جديد کاربري چند منظوره داشته و امکان استفاده از آن به عنوان هاب ارائه دهنده خدمات مالي الکترونيک نيز وجود دارد.
شهرام رضايي با اعلام اين خبر با تشريح قابليتهاي به روز شده در نسل جديد کارتهاي هوشمند سوخت، گفت: کارتهاي هوشمند جديد به مرور زمان و برپايه نياز شخصي افراد جايگزين کارتهاي قبلي ميشود و به هيچ وجه نيازي به تعويض اجباري کارتهاي قديمي نيست.وي تصريح کرد: در صورت سوختن و يا مفقودي کارتهاي هوشمند قديمي، کارت هوشمند نسل جديد براي افراد صادر خواهد شد.
رضايي درباره بومي سازي نرم افزارهاي کارتهاي هوشمند سوخت در داخل کشور گفت: در گذشته مجبور بوديم اين کارتها را از يک شرکت خارجي تامين کنيم که با توليد آن در داخل کشور، انحصار توليد اين کارتها شکسته شد و امروزه اين کارتها با يک سوم قيمت قبلي در داخل کشور توليد و تامين ميشود.وي تاکيد کرد: تاکنون ۱۰۰ هزار کارت هوشمند سوخت جديد توليد شده است و با رونمايي و صدور مجوز توزيع توسط وزير نفت، توزيع آن بين مردم آغاز شده است.
نسل جديد با سيستمهاي امنيتي پيشرفته تر
معاون فني سامانه هوشمند سوخت شرکت ملي پخش فرآوردههاي جديد درباره امنيت کارتهاي هوشمند سوخت نسل جديد در مقايسه با کارتهاي قديمي گفت: کارتهاي قديمي نيز امنيت کامل داشتند، اما قابليتهاي امنيتي کارتهاي جديد بيشتر بوده و در نتيجه امنيت اين کارتها بيشتر است.رضايي با اشاره به اين که تکنولوژي کارتهاي هوشمند قديمي مربوط به پنج سال گذشته است، تاکيد کرد: در حوزه خدمات آي تي بايد دائما به روز شد و خوشبختانه کارتهاي جديد بر اساس فناوريهاي متن باز و جاوا توليد شده است که داراي امنيت بيشتري است.
آمادگي سامانه هوشمند سوخت براي همکاري با شبکه بانک
مدير فني سامانه هوشمند سوخت با اشاره به اين که تاکنون امکان پرداخت الکترونيک وجه سوخت تنها از طريق درگاه بانک ملت امکان پذير است، گفت: امکان مشارکت بانکهاي متعدد در زمينه پرداخت وجه الکترونيک سوخت در کارتهاي هوشمند نسل جديد تعبيه شده است و ما در اين زمينه آمادگي کامل داريم.رضايي با اشاره به اين که مذاکراتي با برخي بانکها نظير بانک ملي و سپه در اين زمينه انجام شده است، افزود: از يک سال پيش مذاکرات ما با بانک مرکزي آغاز شده است و مشخصات کارتهاي هوشمند سوخت نسل جديد به آنها اعلام شده است تا بانک مرکزي به عنوان يک هاب عمل کرده و بانکهاي ديگر را در اين خدمت مشارکت کنند.
خريد در مراکز خدماتي از طريق کارتهاي هوشمند سوخت جديد
رضايي با تاکيد بر وجود امکانات خريد در مراکز خدماتي و فروشگاهي بر روي کارتهاي هوشمند سوخت جديد گفت: امکانات مورد نياز روي کارتهاي جديد تعبيه شده است که در صورت علاقمندي سازمانها و مراکز خدماتي اين امکان براي مشتريان فراهم خواهد شد.وي تصريح کرد: براي مثال اين طرح به عنوان پايلوت در متروي تهران اجرايي شده است که در صورت اعلام آمادگي شهرداري، مسافران ميتوانند با کارت هوشمند سوختي که در جيب آنها قرار دارد از گيتهاي مترو عبور کرده و وجه سفر خود را بپردازند.
رضايي اتصال کارتهاي هوشمند سوخت به شبکه بانکي را از ديگر قابليتهاي کارتهاي جديد عنوان کرد و افزود: با تعبيه نوار مغناطيسي در پشت کارت، امکان استفاده اين کارتها در دستگاههاي خودپرداز بانکها وجود خواهد داشت.وي تصريح کرد: در اين زمينه نيز از يکسال گذشته با بانک مرکزي مذاکراتي انجام شده است که در صورت بستن قرارداد با بانک ها، کارتهاي جديد به حساب مشتريان متصل خواهد شد.
توجه ويژه به سيستمهاي وفاداري مشتري
معاون فني سامانه هوشمند سوخت شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران درباره توجه ويژه به سيستمهاي وفاداري مشتري در طراحي کارتهاي سوخت جديد گفت: در نسل قديم کارتهاي هوشمند سوخت قديمي، از طريق پرداخت سوخت درآمدي براي جايگاه دار ايجاد نميشود، بلکه فقط از طريق پرداخت الکترونيک، در پرداخت هزينه سوخت دريافتي در جايگاهها تسهيل سازي شد. شهرام رضايي با اشاره به اين که سيستمهاي وفاداري به مشتري يکي از سيستمهاي مطرح در دنيا است، افزود: بر پايه اين سيستم با در نظر گرفتن سياستهاي تشويقي مشتري ترغيب به استفاده بيشتر از خدمات شما ميشود.
وي افزود: براي مثال از طريق اين سيستم، جايگاه داران ميتوانند با بستن قرادادهايي با مراکز خدماتي نظير فروشگاه ها، رستورانها و ديگر مراکز خدماتي، دارندگان کارت هوشمند سوخت را براي مراجعه به يک پمپ بنزين ترغيب کنند و بر اين اساس مشتري تشويق ميشود تا به ازاي دريافت خدمات رايگان و يا تخفيفات، براي هميشه به يک پمپبنزين رجوع کند.
رضايي مزاياي اين سيستم را توزيع مناسب بار جايگاه ها، افزايش درآمد جايگاه داران، استفاده از خدمات جايگاههاي سوخت در ساعات خلوت تر و دريافت خدمات براي دارندگان کارت سوخت و تبليغات مناسب براي ارائه دهندگان خدمات دانست. وي تاکيد کرد: امکان ارائه اين خدمات در کارتهاي جديد تعبيه شده است و هر زمان که قراردادي با سازمانها در اين زمينه منعقد شود، اين امکان به صورت اتوماتيک از روي پوزهاي درگاه روي تمامي کارتها فعال شده و نياز به جمع آوري کارتهاي توزيع شده نيست.
مراقبت صحيح رمز افزايش طول عمر کارتهاي هوشمند سوخت
رضايي درباره محدوديتهاي موجود در استفاده از کارتهاي هوشمند سوخت جديد گفت: کارتهاي جديد و کارتهاي قبلي تاريخ مصرف نداشته و تنها تعداد استفاده اي روي آنها تعبيه شده است که اين تعداد نيز بسيار بالا بوده و هيچ گونه محدوديتي در استفاده از کارتها وجود ندارد. وي با اشاره به اين که در صورت خرابي يا مفقود شدن کارتهاي هوشمند سوخت قديمي کارت هوشمند سوخت جديد صادر خواهد شد، گفت: دارندگان کارت هوشمند سوخت ميتوانند با استفاده صحيح از کارتها عمر آن را افزايش دهند.
شهرام رضايي افزود: نگه داشتن کارت در کيفي که آن را از خم شدن و نيز رطوبت حفظ کند، مراقبت از کارت در زمان سوختگيري براي جلوگيري از پاشش بنزين و تميز کردن کارتها هر چند وقت يکبار از طريق کمي الکل از جمله روشهاي مراقبت صحيح از کارتهاي هوشمند سوخت است.
هزينه صدور کارت جديد سوخت
معاون فني سامانه هوشمند سوخت درباره قيمت کارتهاي هوشمند سوخت جديد گفت: هزينه دريافت کارتهاي هوشمند سوخت جديد ۱۰ هزار تومان است که اين رقم کمتر از هزينه تمام شده توليد اين کارت هاست.وي تصريح کرد: توليد کارتها هزينههاي ديگري نظير پاکت کردن و شخصي سازي کارتها دارد که سعي کرده ايم در چند سال گذشته با وجود افزايش قيمت، اين رقم را ثابت نگه داريم.
رضايي درباره نحوه ايجاد انگيزه در دارندگان کارت هوشمند سوخت براي دريافت کارتهاي جديد گفت: وزارت نفت در طراحي کارتهاي جديد خود را متعهد به ارائه خدمات و سرويسهاي جديد در کارتهاي جديد دانسته است و اين امر براي شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران سودآوري نخواهد داشت و تنها بانکها و سازمانهايي که ميخواهند از اين طريق خدمات دهي کنند، ميتوانند با در نظرگرفتن سياستهاي تشويقي و معرفي اين خدمات، مردم را به دريافت کارتهاي هوشمند سوخت جديد ترغيب کنند.
معاون فني سامانه هوشمند سوخت شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران با اشاره به اين که وزارت نفت در زمينه ارائه خدمات الکترونيکي از طريق کارتهاي هوشمند سوخت پيشرو بوده است، افزود: در پنج سال گذشته، وزارت نفت اولين سازماني بود که براي اولين بار در کشور با توزيع حدود ۱۵ ميليون کارت هوشمند سوخت خدمات الکترونيکي را به دورافتاده ترين روستاهاي کشور برد.رضايي با تاکيد بر اين که امروزه حدود ۲۴ ميليون کارت هوشمند سوخت در کشور صادر شده است، افزود: سازمانها و موسسات ديگر ميتوانند از تجارب وزارت نفت در اين زمينه بهره ببرند.
ارسال نظر