بازار بزرگ آسیا پذیرای نفت ایران شد
بلومبرگ طی گزارشی به موفقیت نسبی ایران در بازپس گیری سهم ازدست رفته اش در بازارهای آسیایی پرداخت.
افزایش تعداد محموله های ارسالی ایران به آسیا نشان می دهد که این کشور در بازپس گیری سهم از دست رفته خود از بازار تا حدی موفق بوده است. ایران که پیش از تحریم ها، دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک به شمار می رفت، تاکنون در سال ۲۰۱۶ توانسته است تولید نفت خود را ۲۵ درصد افزایش دهد و در نظر دارد تا پایان امسال میزان تولید خود را به بالاترین رقم در ۸ سال گذشته برابر با ۴ میلیون بشکه در روز برساند.
انگ یو جین، تحلیلگر کالاهای اساسی در موسسه ان اچ اینوستمنت اند سکیوریتیز در این باره گفت: «به نظر می رسد استراتژی ایران هدف گیری بازارهای نوظهور در آسیا برای افزایش سهم بازار به همراه بهبود تولید نفت خود به سطح پیش از تحریم هاست.»
«برای تدوام توسعه سهم از بازار ایران نیاز خواهد داشت نه تنها روابط با مشتریان قدیمی بلکه با مناطقی که خریدشان با ایران رشد داشته را تقویت کند. این تلاش ایران با افزایش رقابت کشورهایی نظیر عربستان و روسیه به چالش کشیده خواهد شد.»
محسن قمصری، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران اوایل ماه جاری میلادی گفت: ایران از مجموع ۳.۳۸ میلیون بشکه نفت تولید خود، روزانه حدود ۲ میلیون بشکه نفت صادر می کند و حدود ۸۰ درصد از سهم از دست رفته خود از بازار را باز پس گرفته است.
بر اساس آمارهای وزارت دارایی ژاپن، این کشور که بر اساس پیش بینی آژانس بین المللی انرژی امسال سومین مصرف کننده بزرگ نفت در آسیا خواهد بود، در شش ماهه نخست امسال تقریبا ۲۰۶ هزار بشکه نفت در روز از ایران خریده است. بر اساس آمارهایی که روز پنجشنبه منتشر شد، خرید روزانه نفت ژاپن در ماه ژوئن بیش از دو برابر شده و به روزانه حدود ۳۳۹ هزار بشکه رسیده است.
هند نیز که بر اساس پیش بینی آژانس بین المللی انرژی دومین مصرف کننده بزرگ نفت است، خرید از ایران به حدود ۳۳۸ هزار بشکه در روز در بازه زمانی ژانویه تا ژوئن افزایش داده است. این میزان در مدت مشابه پارسال برابر با ۲۰۷ هزار بشکه بوده است.
بر اساس آمار شرکت ملی نفت کره جنوبی، محموله های نفت ایران به مقصد کره جنوبی نیز ۱۲۳ درصد رشد کرده است و به حدود ۲۶۵ هزار بشکه در روز رسیده است. چین به عنوان بزرگ ترین مشتری نفت ایران نیز روزانه ۶۰۳ هزار بشکه نفت در روز از ایران خریده است.
ارسال نظر