روش جدید محاسبه قیمت اینترنت
این روزها حرف و حدیث های متفاوتی در خصوص تخفیف های اینترنتی از شخص وزیر ارتباطات گرفته تا سایر مقامات مرتبط اعلام شده است.
سقف و کف تخفیف اینترنت
بر اساس مصوبه رگولاتوری تخفیف های اینترنتی می بایست از همین اول مرداد ماه به جریان بیفتد و تمام اپراتورها موظف هستند این تخفیف ها را اعمال کنند. بر همین اساس از این پس نرخ سرویس اینترنت با تفکیک ترافیک داخلی و حجم ترافیک بین الملل محاسبه خواهد شد.
به گفته یک مقام آگاه، رگولاتوری به شرکت های ارائه کننده اینترنت پرسرعت فرصت داده تا برای تفکیک اینترنت مصرفی داخلی و خارجی مشترکان خود، طی شش مه (نهایتا تا اول بهمن ماه ۹۵) سیستمی را طراحی کنند که قادر باشد میزان مصرف داخلی یا خارجی هر مشترک را به تفکیک مشخص کند اما تا آن زمان گویا قرار است در این رابطه بر اساس مدلی که سازمان تنظیم به همین منظور ایجاد کرده است عمل شود.
آنطور که رگولاتوری در مصوبه جدید خود اعلام کرده است بر اساس این مدل، شرکت ارائه کننده اینترنت می بایست تا زمان ایجاد سیستمی که قادر به محاسبه میزان حجم مصرفی داخلی و خراجی به تفکیک باشد، به منظور حفظ حقوق مشترکان حداقل یک سوم سقف حجم ترافیک داخلی اعلام شده در جدول شماره (۱) را به حجم ترافیک بین الملل اضافه کند.
همچنین بر اساس اعلام رگولاتوری در صورت اتمام یکی از حجم های ترافیک بین الملل یا داخلی خریداری شده، ارائه کننده خدمت موظف به ادامه ارائه خدمت برای حجم ترافیک باقیمانده تا پایان دوره به مشترک است.
* در جدول شماره (۱) می توانید حداکثر قیمتی را که شرکت های ارائه کننده اجازه دارند بر اساس آن به مشترکان خود اینترنت بفروشند به تفکیک حجم اینترنت مصرفی داخلی یا خارجی مشاهده کنید.
نکته مهم درباره قیمت های اعلام شده در جدول شماره (۱) آن است که رگولاتوری علاوه بر سقف قیمت برای ارائه کنندگان اینترنت پرسرعت کف قیمت را هم تا ۶۰ درصد میزان سقف در نظر گرفته است تا عرصه رقابت شرکت های ارائه کننده خدمات اینترنتی به دامپینگ کشیده نشود.
بر همین اساس وقتی سقف هزینه ماهیانه ارائه یک نوع از اینترنت مثلا ۲۵ هزار تومان تعیین شده و هیچ شرکتی اجازه ندارد بیشتر از آن پولی از مشترکان دریافت کند بر همین مبنا هیچ شرکتی هم اجازه ندارد کمتر از ۱۰ هزار تومان (که ۶۰ درصد سقف است) و کف قیمت در نظر گرفته شده، اینترنت بفروشد.
میزان تخفیف اینترنت مخابرات
برای حل ابهام ها در خصوص نحوه محاسبه میزان دقیق قیمت اینترنت توسط اپراتورها با یک مقام آگاه در شرکت مخابرات ایران تماس گرفتیم و خواستار اطلاع دقیق از وضعیت قیمت های اینترنت پرسرعت مخابرات پس از اعمال تخفیف ها شدیم.
آن طور که این مقام مسئول بیان کرده، کاربران اینترنت خانگی پرسرعت که از سیستم های غیرحجمی (یعنی اینترنت پر سرعت) استفاده می کنند، بسته به سرعت دریافتی بین ۱۱ تا ۳۳ درصد تخفیف دریافت خواهند کرد. همچنین کاربران اینترنت خانگی پر سرعت حجمی هم باز بسته به سرعت دریافتی خود بین ۶ تا ۳۹ درصد تخفیف دریافت خواهند کرد.
در جدول شماره (۲) می توانید چگونگی دقیق اعمال تخفیف های اینترنت پر سرعت مخابرات را مشاهده کنید.
برخی تعهدات جانبی مشترکان و شرکت های اینترنتی
اما بر اساس مصوبه جدید رگولاتوری ارائه کننده خدمات موظف به انجام تعهدات تا پایان قرارداد و بر اساس قراردادهای موجود خود با مشترکان است. تغییر قراردادهای موجود مشترکان هم بر اساس تعرفه های جدید نمی بایست اجباری باشد و تنها در صورت تمایل مشترکان، ارائه کننده خدمات می تواند قرار دادهای موجود را به روز رسانی کند.
در صورت اتمام حجم خریداری شده و عدم اقدام مشترک برای خرید حجم اضافی هم، ارائه کننده خدمت باید اتصال مشترک را تا پایان زمان قرارداد حفظ کند، مگر اینکه در قرارداد به نحو دیگری با مشترک به توافق رسیده باشد.
در مورد هزینه مودم هم اگرچه هزینه مودم به عهده مشترک است اما ارائه کننده خدمت مجاز به فروش اجباری مودم به مشترکان نیست و در صورت استفاده مشترک از مودم های استاندارد، ارائه کننده خدمت ملزم به ارائه خدمات قابل استفاده به مشترکان است.
به موجب این مصوبه، رگولاتوری همچنین ارائه کننده خدمات موظف شده که در بسته های تعرفه های خود نرخ بیت (سرعت) و مدت زمان ارائه خدمات را به صورت شفاف به متقاضیان ارائه و در قرارداد مشترکان لحاظ کند.
بر اساس این مصوبه در صورت درخواست مشترک برای راه اندازی تجهیزات انتهایی (مودم) از سوی ارائه کننده خدمت، اگرچه هزینه آن به عهده مشترک است اما سقف تعرفه راه اندازی خدمت، ۱۵ هزار تومان تعیین شده است و شرکت های ارائه دهنده بابت انجام این خدمت مجاز به دریافت وجه بیشتر نیستند.
ارائه کننده خدمت موظف است تعرفه خدمات را به نحو مناسب و به طور شفاف و رایگان به مشترکان اطلاع رسانی کند و همچنین باید با رعایت چارچوب های تعیین شده در موافقت نامه پروانه، مقررات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و سایر مقررات مربوطه، خدمت را در قالب طرح های تشویقی به مشترکان ارائه کند.
به موجب مصوبه اخیر رگولاتوری، تعرفه دایر کردن (رانژه) خطوط مشترکان حداکثر مبلغ ۷ هزار تومان و تعرفه تخلیله خطوط هم حداکثر ۵ هزار تومان تعیین شده است. بر همین اساس شرکت مخابرات ایران موظف است بر اساس مقررات ارائه امکانات پایه ای نسبت به دایر کردن یا تخلیه خطوط مشترکان اقدام کند.
در راستای بررسی کیفی اینترنت ارائه شده به مشتریان هم، ارائه کنندگان خدمات اینترنت موظف به راه اندازی سامانه اندازه گیری سرعت و کیفیت خط در شبکه خود و نیز شبکه اینترنت شده اند.
به موجب آخرین بند این مصوبه که در نوع خود، نوید امکان تبدیل شدن شهرهای ایران به شهرهای هوشمند را می دهد، اعلام شده تمامی ارائه کنندگان خدمات اینترنت با هماهنگی رگولاتوری مجاز به ارائه خدمات اینترنت مبتنی بر فناوری WiFi به صورت برون ساختمانی هستند.
نظر کاربران
با این تغییراتی که شرکت ها دادن خیلی چیزا رو محدود کردن و فقط تو یه بازه هایی که خودشون تعیین کردن میشه خرید کرد و بیشتر گرون شده تا ارزون!دوستان جایی نمیخوابن که زیرشون آب بره!
من تا حالا از پارس آنلاین 128 نامحدود می خریدم حدود 29 تومن حدود دوازده سیزده گیگ مصرف می کردم حالا 128 ده گیگ رو کرده 28 تومن
یعنی الان ارزون شده؟؟!!!
پس این ارزونی کجاست که ما نمبینیم تازه کنتور مصرفی را بردن بالا
با این سیستمی که رگولاتوری تهیه کرده, خواندن رشته ی فلسفه,راحت تر از محاسبه ی سیستم رگولاتوری است.
واقعا افتضاح شده.