۳۶۰۱۳۱
۵۰۱۹
۵۰۱۹
پ

عزم اصلاحات برای غربالگری

وقتی اولین زمزمه‌های تشکیل فراکسیون سوم در مجلس دهم به گوش می‌رسید، شاید تعداد کمی از نمایندگان این مجلس و مهم‌تر از آنان، اصلاح‌طلبان، گمان می‌بردند که ایده «فراکسیون مستقلین» خیلی زود به واقعیت بدل شود.

روزنامه آرمان - رضا پارسا: وقتی اولین زمزمه‌های تشکیل فراکسیون سوم در مجلس دهم به گوش می‌رسید، شاید تعداد کمی از نمایندگان این مجلس و مهم‌تر از آنان، اصلاح‌طلبان، گمان می‌بردند که ایده «فراکسیون مستقلین» خیلی زود به واقعیت بدل شود.

گرچه بخش اعظمی از ایده پردازان این فراکسیون جدید التاسیس را اصولگرایان معتدل و نزدیک به علی لاریجانی تشکیل می‌دادند که معتقد بودند «آب شان با پایداری‌ها در یک جوی نمی‌رود!» اما تردیدی نیست که بخش عمده‌ای از این اصولگرایان معتدل، با توسل به لیست امید و حضور در این لیست بود که توانستند بر کرسی‌های سبز رنگ بهارستان تکیه زنند.

اخلاقا کسی که با لیست امید به مجلس دهم راه‌یافته، باید در مجلس نیز با مواضع این لیست همراه و هم‌قدم باشد؛ اما اصولگرایان معتدل ترجیح دادند در اولین آزمون که تقابل میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان بود، به مواضع اصولگرایانه خود پایبند بمانند. این اتفاق آن‌چنان برای اصلاح‌طلبان سخت، تلخ و البته باورناپذیر آمد که باوجود گذشت قریب به دو ماه، هنوز آن را فراموش نکرده‌اند! اما امروز اصلاح‌طلبان با درس گرفتن از این تجربه، بر آن شدند تا در انتخابات‌های آتی، دست به غربالگری بزنند!

تجربه تلخ!

عبدا... ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که مدتی است نسبت به رفتارهای سیاسی بعضی از اعضای لیست امید در قبل و بعد از انتخابات موضع‌گیری می‌کند، بار دیگر با انتقاد از رفتار این نمایندگان، نهادینه نشدن تحزب و ویژگی‌های شخصیتی برخی نمایندگان مجلس را علت چرخش مواضع سیاسی آنها قلمداد کرد. ناصری در این باب گفت:«این اتفاق از ویژگی‌ها و مختصات جوامع توسعه‌نیافته است.» او افزود:«در جوامع توسعه‌نیافته تحزب واقعی نهادینه نشده است. از سویی افراد در این جوامع به دلیل ویژگی‌های شخصیتی خود دست به چنین اقداماتی می‌زنند و مواضع سیاسی خود را به‌راحتی تغییر می‌دهند.»

ناصری بابیان اینکه رد صلاحیت نیروهای اصلاح‌طلب موجب شد که نیروهای ریشه‌دار اصلاحات از عرصه رقابت خارج شوند، تصریح کرد: «برای اینکه اصلاحات رقابت را ادامه دهد با هماهنگی حامیان دولت، لیستی تهیه‌شده اما پس از پایان انتخابات و در مرحله تعیین رئیس مجلس تعدادی از اعضای لیست امید ازجمله نامزدهای حزب اعتدال و توسعه به رقیب گزینه اصلاح‌طلبان رای دادند.» عضو بنیاد باران اضافه کرد: «افرادی که به مجلس راه یافتند بر آن شدند که خودشان در مجلس تصمیم‌گیری کنند و به فراکسیون‌هایی نزدیک شوند که با بخش‌های مختلف حاکمیت همسان‌تر است.

این تصمیم آنها، تصمیم‌ برای بقا بود.» در همین حال، ناصری با استقبال از چنین رخدادهایی در جناح اصلاحات، گفت: «من از این اتفاق برای اصلاحات استقبال می‌کنم، زیرا یک غربالگری در جریان اصلاحات انجام شد. بعد از سال ۸۴ و مخصوصا ۸۸، یک غربالگری خوبی در جریان اصلاحات انجام‌شده و نیروهای اصیل اصلاح‌طلب برای افکار عمومی شناخته‌شده‌اند.» او خاطرنشان کرد: «کارگزارانی که لیست انتخاباتی اصلاحات را تهیه کردند با این اتفاقات، تجربه خوبی به دست آورده و به‌اندازه کافی کارآزموده شده‌اند و می‌دانند چگونه برای انتخابات بعدی تصمیم بگیرند. برای اصلاح‌طلبان منافع ملی بر منافع جناحی اولویت دارد اما اصلاح‌طلبان هم می‌دانند برای انتخابات آینده چگونه لیست خود را تهیه کنند.»

استقلال بی‌معنا!

در همین حال، یکی از اعضای مجمع روحانیون مبارز نیز با انتقاد از نمایندگانی که با لیست امید به مجلس راه یافتند و بعد از آن ساز «استقلال» را کوک کردند، گفت: «اگر مستقل هستید همان موقع که می‌خواستید وارد مجلس شوید این را می‌گفتید نه اینکه با عنوان امید و اصلاحات به مجلس بیایید و حالا بگویید ما مستقلیم.» سید روح ا... موسوی با اشاره به تشکیل فراکسیون مستقلین در مجلس دهم افزود: «به‌شخصه این کلمه مستقل را نمی‌پسندم؛ چراکه به‌هرحال هر کس باید مشخص کند به کدام طرف میل و اشتیاق دارد. لذا کلمه مستقل خیلی معنا و مفهومی پیدا نمی‌کند.»

این عضو مجمع روحانیون مبارز خاطرنشان کرد: «متاسفانه در ایران احزاب جایگاه مناسبی پیدا نکرده و اگر احزاب را در جامعه‌مان نهادینه و تقویت کنیم، بسیاری از مشکلات این‌چنینی پیش نمی‌آید.» موسوی در ادامه تاکید کرد: «بسیاری از مردمی که به لیست امید رای دادند افراد این لیست را نمی‌شناختند و به‌عنوان این لیست رای داده‌شده، لذا اگر شخصی بگوید من در این لیست نیستم، یا در آینده از آن تبری بجوید، بزرگ‌ترین آسیب را به خودش زده؛ چراکه مردم به شخص رای ندادند بلکه به گروه و تفکر رای دادند.»

کمتر از یک سال به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا باقی‌مانده است؛ اما ائتلافی که روزگاری بوی پیروزی از آن شنیده می‌شد، امروز ساز شکست در مجلس را کوک می‌کند. حال باید منتظر ماند و دید غربالگری این ائتلاف، موجبات حذف چه احزابی را در پی خواهد داشت!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج