«تجارت کثیف» برخی پزشکان با بیماری مردم
وقتی فلان پزشک اکثر بیمارانش را فقط با یکی، دو دقیقه معاینه اولیه و بدون هیچگونه الزام پزشکی به آندوسکوپی، کولونوسکوپی یا سونوگرافی و نظایر اینها ارجاع میدهد، آیا دارد طبابت میکند یا با سوءاستفاده از بیماری مراجعهکنندههایش، در حال سرکیسه کردن آنهاست؟
«پزشکان از قدیمالایام که «حکیم» و «طبیب» نامیده میشدند تا امروز که مردم آنها را «آقا یا خانم دکتر» خطاب میکنند، مورد احترام و اعتماد عمومی بودهاند؛ بدان حد که «پزشک محرم است» تبدیل به یک ضربالمثل شده است.
با این حال در سالهای اخیر برخی فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی این حرفه شریف را با تجارتخانه اشتباه گرفتهاند. البته نمیگوییم پزشکان کسب درآمد نکنند که چنین سخنی منطبق با واقعیت نیست. یک پزشک حق دارد به واسطه کار حساس و مهمی که دارد، درآمد بالایی هم داشته باشد و در رفاه زندگی کند. این حق مسلّم کسی است که سالیان درازی از عمر و جوانی خود را صرف تحصیل علم کرده و اینک نیز در کار مهم «نجات انسانها از درد یا مرگ» است.
این که برخی پزشکان همزمان با طبابت فعالیتهای تجاری دیگری هم میکنند نیز، موضوع این بحث نیست؛ چرا که اشتغال به هر فعالیت قانونی، حقی است عمومی.
آن چه دغدغه این نوشتار است، «تجارت کثیف» برخی پزشکان با بیماری مراجعان است؛ آنجا که پزشک، بیمار را نه «یک انسان که از درد به او پناه آورده»، که «کیف پول» میبیند و تمام ذهنیتش این است که چگونه میتواند حداکثر پول را از این «کیف» بیرون بکشد.
وقتی فلان پزشک اکثر بیمارانش را فقط با یکی، دو دقیقه معاینه اولیه و بدون هیچگونه الزام پزشکی به آندوسکوپی، کولونوسکوپی یا سونوگرافی و نظایر اینها ارجاع میدهد، آیا دارد طبابت میکند یا با سوءاستفاده از بیماری مراجعهکنندههایش در حال سرکیسه کردن آنهاست؟ یا فلان مرکز پزشکی که به جای استفاده از لوازم یک بار مصرف، از یک وسیله چندین بار استفاده میکند، آیا با جان و سلامتی انسانها تجارت میکند یا در حال عمل به تعهدات پزشکی است؟
همین دیروز رئیس مجتمع ویژه رسیدگی به تخلفات پزشکی سازمان تعزیرات حکومتی چند نمونه از این تخلفات را افشا کرد. به عنوان مثال وی از تخلف عجیب یک بیمارستان بزرگ در تهران خبر داد و گفت که در این بیمارستان از نوعی فنر یکبار مصرف پزشکی که از کشاله ران وارد رگهای بیمار میشود و به قلب میرسد و «یکبار مصرف» است، بارها و بارها برای بیماران مختلف استفاده میشده است!
اگر نام این کار جنایت نیست، پس چیست؟ آیا مردم با هزار امید به بیمارستان میروند و کلی هم پول میدهند و ای بسا با قرض و وام هزینه درمانشان را تأمین میکنند که آقایان یا خانمهای پزشک و همکاران آنها وسیله یکبار مصرفی که قبلاً در بدن بیمار دیگری استفاده شده را دوباره وارد رگهای این ها بکنند؟
مورد دیگری که «قاضی خدایی» فاش کرده، مربوط به یک پزشک متخصص زنان و زایمان بوده است که با ارجاع غیرلازم بیمارانش به سونوگرافیهای خاص، کار و کاسبی پر رونقی برای خودش راه انداخته و تنها در 8 ماه 2 میلیارد تومان از بیماران بینوا سود برده بود.
حال پولش به کنار فکر کنید به زمانی که این پزشک با نگران کردن بیماران آنها را متقاعد میکرد که حتماً باید فلان سونوگرافی را انجام دهند و لابد در دلش به آنها میخندید و چرتکه میانداخت که امروز چقدر با این روش کلاهبرداری کرده است؟
آنچه ذکر شد را البته نمیتوان به کلیت جامعه پزشکی تعمیم داد و دامن بسیاری از پزشکان دلسوز و شریف را به ننگ گروهی از هملباسان آلود. نکته این است که این حرفه چنان حساس است و چنان با زندگی مردم گره خورده که اقدامات غیر شرافتمندانه عدهای پزشک روح مردم را میآزارد و آنان را به همه پزشکان به طور عمومی بدبین میکند.
در این میان اشتباهترین کار ممکن که میتواند از سوی پزشکان و تشکلهایشان انجام شود، لاپوشانی تخلفات است که قطعاً شائبهساز میشود.
پالایش جامعه پزشکی و بازگرداندن آن به اعتبار تاریخیاش، بیش و پیش از همه بر عهده خود پزشکان است و در مرحله بعد با دستگاههای نظارتی است که با تخلفات و جرائم این حوزه به شدت برخورد کنند و جان و سلامتی مردم را بر همه چیز مقدم بدارند و اغماض نکنند؛ کما این که دیروز یک بیمارستان خصوصی متخلف را با وجود مقاومت رئیس و کارکنانش پلمب کردند.»
نظر کاربران
قسم پزشکی بخوره تو سرشون
امروزه پزشکان متخصص ،کمتر از سه دقیقه معاینه میکنند و سریعا بیمار به ،ام ار ای،سی تی اسکن،آزمایشگاه،سونو،آندوسکوپ و غیره ارجاع میدن،بیشتر بخاطر پورسانتی که از آن مراکز دریافت میکنند،،
ابن سینا گفته وای به حال آن جامعه ای که طبیبان در آن بخاطر پول و ثروت طبابت کنند!
وای به حال ما!!
واقعاهمینه من دخترم کیست داشت بادردشدیددرصورتی که بادارورفع میشداینوکه دارم بعداخودش اقرارکردخلاصه رفتیم بیمارستان .......... اولین کاری که دکترکردگفت مبلغ سه میلیون دستمزدمنه اگه داریدعمل کنم به این میگن دکترپول نه انسانیت داشت نه وجدان بایک برش بزرگ که لازم نبوداونم دختربه کجابرای شکایت برم جایی است فکرنمیکنم چون فرزندمن آقازاده یاخونش رنگی ترنیست که به دردمن رسیدگی کنن
درهر قشری ادم بی وجدان وجود دارد ولی از قدیم می گفتند با وجدان ترین و محرم ترین قشر پزشکان هستند ولی متأسفانه حالا بی وجدان ترین انسانهاقشر پزشکان شده البته آدمهای خوبی هم دراین قشر وجود دارد که اونها جدا ازاینها هستند
قبلا فقط افراد باهوش و نخبه و مستعدوالبته با وجدان کاری وارد عرصه طبابت میشد متاسفانه امروزه از تمام سلایق و انواع سهمیه ها وفقط و فقط بخاطر چاپیدن وارد علم پزشکی شدن اینم آخر عاقبت رهروان بو علی سینا
اینجاست که باید گفت داعش کجایی تا سری از این طور پزشکان جدا سازی ... ..
رفتار این پزشکان تاجر جان اینقد زیاد شده که دیگه حتی افراد بسیار خوشبین هم به قشر پزشکی بدبین شدن و اونهارو فقط دلال جون میدون
واقعا برای استادان پزشکی باید تاسف خورد که ثروت اندوزی انچنان تو زندگیشون رخنه کرده که حاضرن این چنین شاگردانی رو تربیت کنن و باعث شرمندگیه تمام سرزمینو وتاریخ ما بشن
پورسانت گرفتن،زیرمیزی،عمل بی اثر، جراحی بی مورد، بستری طولانی و .... تنها گوشه ای از کارای کثیفشونه
هرجام میشینن میگن ما پزشکیم غافل از اینکه حتی معنی کلمه پزشک رو نمیفهمن...
فقط متاسفم برای جامعه پزشکیمون چون تقصیر خودشونه واین ادمها رو بی تنبیه رها میکنن
من کارمند علوم پزشکی هستم و به چشم خودم میبینم کارهای پزشکان را و میتوانم بگویم چیزی به اسم شرف و مردانگی و وجدان را در دوران رزیدنتی استادانشان از آنها میگیرند و تا وقتی این سیاست پا برجاست دکتر های آینده مملکت ما همین هستند و بس!!!!!!!!!!!!!
باز میگین وظایفشون رو درست انجام میدن بازرسین ؟؟؟
من خودم تحصیلکرده وزارت بهداشتم و تقریبا به قوانین اکثر کشورها در درمان آگاهی دارم
متاسفانه در کشور ما استثنایی ترین کشور در حوزه بهداشت و درمان است
اولا
تنها جایی در دنیا هستیم که پزشکان یک نظام پزشکی تاسیس کردند به اسم دفاع از بیمار و پزشک ولی چون عملا همه پزشک هستند از هم حمایت و لا پوشانی میکنند شده نظام حمایت از پزشک کافی است آرا را مطالعه کنید
دوما
کجای دنیا صنفی دارید که خود قانون بنویسد خود اجرا کند خود نظارت کند و خود رای دهد در ایران فقط اینگونه است
سوما :
در همه جای دنیا برای پزشک درست است که سقف در آمد ندارند اما سقف ویزیت دارند مثلا پزشک عمومی 8 نفر و متخصص فقط 6 نفر را حق دارد ویزیت کند اگر بیشتر ویزیت کرد باید جریمه شود و کل مبلغ به خزانه واریز شود
با این کار عدالت هم برقرار میشود و یک پزشک 5 میلیون نمیگیرد و پزشک دیگر چند میلیارد
و از طرفی پزشک برای بیمار وقت میگذارد و درست درمان میکند نه اینکه هر دفعه شش نفر دور میزش هستند که طبابت کند
و مریض احساس آرامش نکند که دردش را بگوید .
چهارم
در بین اکثر کشورها بین پزشک و سایر افراد جامعه از لحاظ در آمد تفاوت نیست و اگر هم وجود دارد کم است بعنوان مثال در عربستان که بهترین در آمد را دارد فقط 20 درصد بیشتر دیافتی دارند ولی در ایران چند هزار درصد
پنجم
مشکل فرهنگی هم در ایران وجود دارد که بیش از حد بها دادن به پزشک دامن خودشان را گرفته
از طرفی رسانه ها رسالت دارند بیش از این مردم را به حقوقشان واقف کنند تا فرهنگ سازی نوینی شود
باید قصصصصاصشوند
اکثرا پول پرستن و.....ا