انتشار آلبوم «سزاوار» بعد از ۷ سال سکوت
فرهنگسرای «نیاوران» عصر روز یکشنبه سوم مرداد میزبان مراسم رونمایی آلبوم جدید «هومن سزاوار» بود.
این برنامه با اجرای «حامد تهرانی» آغاز شد و این مجری در ابتدای برنامه از مدیر عامل شرکت «ترانه شرقی» دعوت کرد تا پشت تریبون حاضر شود. محسن رجبپور در بخشی از صحبتهای خود گفت:«مجری سالهای سکوت را به عدد گفتند اما من به دوستانی که امروز در این مراسم دیدم گفتم که از صد سال گذشته تا امروز هنرمندان ما در زمان شهرت به فکر سقوط خود نیستند. این باعث میشود در زمان ممنوعالفعالیتی یا پایان دوران حرفهای خود حال خوشی نداشته باشند. هومن سزاوار به دلیل بیتجربگی خودش و سهلانگاری مسئولین موسیقی در دولت اول حضرت آقای «احمدینژاد» و با کجفهمی ممنوعالکار شد.
بدون تعارف میتوانم بگویم ظهور دولت اول آقای احمدینژاد باعث خانهنشینی خیلی از اهالی موسیقی و حتی میتوانیم بگوییم باعث مرگ «ناصر عبداللهی» شد. از بین رفتن برنامههای ارگانی و از بینبردن برنامههایی که باعث امرار معاش هنرمندان بود خیلیها را خانهنشین کرد چون برای همه هنرمندان نمیتوان اجراهای دو هزار نفره برگزار کرد و همه این اتفاقات با تنگنظری رخ داد.»
او در ادامه گفت:«هومن سزاوار را زمانی برای دومین بار دیدم که حال خوش هنری نداشت و خوشحالم که میتوانم بگویم امروز که آلبوم او منتشر میشود حال خوشی دارد. اگر ما اعتقاد داریم که نباید از حقالناس گذشت باید بگویم اینکه یک هنرمند هفت سال نتواند فعالیت کند حقالناس است. امیدوارم از این به بعد کمتر هنرمندی را ببینیم که حال خوب نداشته باشد. شاید هنرمند نتواند همانند یک کارمند صبح زود از خواب بیدار شود یا مثل ما از لحاظ محاسبات اقتصادی غنی نباشد اما از لحاظ هنری غنی است. و از دوست خوبم آقای «کیارش حسنزاده» که برای دریافت مجوزهای شعر آلبوم قدم برداشتند و همه دوستان و عوامل فرهیخته این آلبوم تشکر میکنم.»
سپس اولین ویدئوی مربوط به معرفی قطعات این مجموعه و عوامل آن پخش شد که در این ویدئو چهرههایی نظیر استاد «ناصر فرهودی»، «انوشیروان تقوی» و سایر دستاندرکاران این اثر صحبتهای خود را بیان کردند. در ادامه هومن سزاوار پشت تریبون حاضر شد و گفت:«ممنوعیت فعالیت من از سال ۸۴ شروع شد. در یک مقطع چاشنی جوانی و دیدهشدن با کلیپها مزه کرد. راهنماییهای غلط هم وجود داشت و یک مقدار هم حواسمان نبود که راه را اشتباه میرویم. از سال ۸۸ تصمیم گرفتم حتی کاری در فضای مجازی هم منتشر نکنم و به مدت ۵ سال با هرکسی که صحبت میکردم، میگفتند که ۳ ماه دیگر مجوز میگیرم و این ۳ ماهها هفت سال طول کشید و ناامیدیهای این سالها سخت بود. یک بار خیلی اتفاقی آقای رجبپور را در مرکز تجاری ولنجک و با یک حال ناراحت دیدم. حال من را پرسیدند و همه چیز را به ایشان گفتم.
آقای رجبپور گفتند که فردا اول وقت به دفتر شرکت ترانهشرقی بروم. واقعاً میگویم که ایشان بدون هیچگونه چشمداشت و توقعی بسیار از کارهای خود را کنار گذشتند و مسیر یک ساله را طی کردیم و به سرانجام رسیدیم. ولی ای کاش محسن رجبپورها که مورد اطمینان سیستم نظارتی هستند بیشتر به بچههایی حواسشان باشد که نیستند. ای کاش حواسشان باشد که خیلی از دوستان من چنین مشکلاتی را دارند و اکنون تنها هستند و نمیتوانند کار کنند. همچنین معمولاً شرکتها برای تهیه و توزیع آلبوم بیشتر جنبه مارکت را در نظر میگیرند اما آقای رجبپور این مراسم را تدارک دیدند و در حقیقت این برنامه برای تشکر از عوامل تولید آلبوم بود. از خانواده و پدر و مادرم هم تشکر میکنم. در طول این سالها من ناراحت بودم که میدیدم به دلیل ناراحتی من آنها هم ناراحت هستند.»
در ادامه برنامه یکی دیگر از ویدئوهای مربوط به صحبتهای عوامل آلبوم پخش شد و نوبت به اجرای زنده هومن سزاوار رسید. این خواننده به همراه حامد تهرانی که سازهای کوبهای مینواخت و با سازهای پیانو و گیتار دو قطعه را برای حاضرین اجرا کرد. این خواننده با وجود اینکه پس از سالها موفق به حضور در چنین جمعی و ارائه هنر خود شده بود و اینکه به گفته خودش فقط چند ساعت قبل از برنامه با این نوازندگان تمرین کرده بود، اجرای خوبی داشت. سزاوار دو قطعه را برای حاضرین در سالن نیاوران خواند و به نوعی زمینههای اجرای رسمی خود را هم از همین برنامه آماده کرد.
اما بخش پایانی برنامه مربوط به تقدیر از عوامل آلبوم بود ولی محسن رجبپور پیش از این قسمت مجدداً پشت تریبون حاضر شد و گفت:«یک زمان به ما مافیای موسیقی میگفتند ولی فکر نمیکنم در موسیقی، مافیا داشته باشیم. ما مافیایی نداریم که اجازه بدهد یا اجازه ندهد و در این شغل به اندازهای که کار بلد باشید پیشرفت میکنید و موفق میشوید. همچنین یک صحبتی هم با برخی مسئولین دارم. موسیقی و عواملش همانهایی هستند که زمان انتخابات دست به دامنش میشوید. برای من جالب است که در آخرین انتخاباتی که در کشور ما برگزار شد نامزدهای مجلس خبرگان هم در شهرهای خود به سراغ هنرمندان و اهالی موسیقی میرفتند.
آقای مسئول عالی رتبه، موسیقی نه برانداز است و نه خیانت میکند. پس از بیش از پانزده سال تحقیق جامعهشناسی به این نتیجه رسیدهام که اگر از امروز شروع کنیم و در مدارس موسیقی تدریس کنیم، بیست سال بعد جامعهای توأم با نشاط و آرامش و بدون درگیری خواهیم داشت. شما کدام موزیسین، شاعر، کارشناس ادبیات یا آهنگسازی را میشناسید که موسیقی دمدستی گوش کند؟
برخی میگویند که زبان من تند است ولی خوشحال هستم که امروز به عنوان مدیرعامل تنها اتحادیه موسیقی کشور صحبت میکنم و با همین زبان میتوانم دغدغههای همکاران خودم و اهالی موسیقی را بیان کنم. باز هم اعلام میکنم اصحاب مطبوعات که در این جلسه حضور دارید بنویسید که ما دستمال کاغذی نیستیم که زمان انتخابات ما را در بیاورند و چون نمیتوانند مجدداً سر جا بگذارند، سپس دورمان بریزند. امیدوارم همگی بنده پاسداشت موسیقی باشیم. خانه اول هنر موسیقی است ولی همیشه از موسیقی به عنوان آخرین هنر یاد میشود. به غیر از خبرگزاری «موسیقی ما» در بقیه خبرگزاریها هم ما را با سه خبر دیگر ترکیب میکنند و یک جای کوچک به اخبار موسیقی اختصاص میدهند.»
«بابک صحرایی»، «نیکان»، «میلاد فرهودی»، «نریمان»، «علی معصومی»، «حامد طاهری»، «بهزاد ابطحی»، «اصغر همت» و «سیاوش مفیدی» از جمله مهمانان حاضر در این مراسم بودند.
ارسال نظر