۳۵۹۲۵۹
۳ نظر
۵۰۰۸
۳ نظر
۵۰۰۸
پ

گرانفروشی مرغ در گرمای تابستان

آشفته بازار و گرانفروشی گوشت مرغ گه‌گاه و در ایام خاص و پر مصرفی مانند شب عید یا ماه رمضان دور از انتظار نیست اما تکرار این داستان این‌بار در تابستان و دور از این ایام رخ داده که به گفته مرغداران به دلیل گرانی خوارک و جوجه یکروزه و به اعتقاد وزارت کشاورزی ناشی از گران‌فروشی و دلالی‌ است اما مهم اینجاست که از نظارت و برخورد خبری نیست.

خبرگزاری ایسنا: آشفته بازار و گرانفروشی گوشت مرغ گه‌گاه و در ایام خاص و پر مصرفی مانند شب عید یا ماه رمضان دور از انتظار نیست اما تکرار این داستان این‌بار در تابستان و دور از این ایام رخ داده که به گفته مرغداران به دلیل گرانی خوارک و جوجه یکروزه و به اعتقاد وزارت کشاورزی ناشی از گران‌فروشی و دلالی‌ است اما مهم اینجاست که از نظارت و برخورد خبری نیست.

بازار گوشت مرغ به عنوان محصولی استراتژیک همیشه و در طول سال‌ها و شاید دهه‌های اخیر درگیر نوسان قیمت بوده که دلایل متعددی برای آن از سوی مسئولان و تولیدکنندگان مطرح شده است و همیشه بازار گوشت مرغ پس از تجربه مدتی کوتاه یا طولانی از گرانی و نوسان قیمت دوباره به حالت عادی بازگشته است. اما هیچ‌گاه دستگاه‌های نظارتی نتوانستند به خوبی این بازار را برنامه‌ریزی، مدیریت و نوسان و آشفتگی آن را پیشگیری کنند.

جالب‌تر این‌که بازار گوشت مرغ همیشه در ایام پرمصرفی مانند ماه رمضان یا شب عید با نوسان و افزایش قیمت مواجه می‌شد، چرا که مردم به بازار هجوم می‌آورند و به اصطلاح نیاز یک ماه‌شان را از بازار طلب می‌کردند و در واقع عامل این گرانی کمبود عرضه نسبت به تقاضا عنوان می‌شد که با تزریق گوشت مرغ منجمد دولتی پس از مدتی این افزایش قیمت فروکش می‌کرد.

اما گرانی این محصول استراتژیک و در واقع پرمصرف‌ترین محصول پروتئینی سبد غذایی مردم این‌بار نه در ایام پرمصرف و پرتقاضایی مانند ماه رمضان یا شب عید بلکه در روزهای گرم تابستان که هیچ مناسبت یا افزایش ناگهانی تقاضایی وجود ندارد، رخ داده است که باز هم مشخص نیست مسئولان یا دستگاه‌های نظارتی چکار می‌کنند و چه تدبیری برای آن می‌اندیشند.

البته تولیدکنندگان معتقدند که افزایش هزینه‌های تولید مانند گرانی جوجه یکروزه و دان مرغ عامل گرانی گوشت مرغ در بازار است، چرا که به گفته محمدعلی کمالی سروستانی - مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی - قیمت جوجه یکروزه طی ماه گذشته به بیش از دو برابر و حدود ۱۸۰۰ تومان به ازای هر قطعه رسیده و ذرت از کیلویی ۸۰۰ تومان به ۱۰۵۰ تومان در این بازه زمانی افزایش یافته است.

گرچه محمد یوسفی - رییس انجمن پرورش‌دهندگان گوشت مرغی - قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت مرغ را ۷۵۰۰ تومان اعلام کرد، اما علی ولی - مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام - اعلام کرد که قیمت منطقی برای گوشت مرغ در چنین شرایطی کیلویی ۷۰۰۰ تا ۷۲۰۰ تومان است و اگر در جایی بیشتر از این قیمت فروخته می‌شود، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان باید با متخلفان و گرانفروشان برخورد کنند، چرا که هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد و ذخائر استراتژیک مرغ و تولید و عرضه گوشت گرم به اندازه کافی در بازار وجود ندارد.

وی در ادامه به ایسنا گفت: عرضه مرغ دولتی برای شکستن قیمت در میادین میوه و تره‌بار در بورس به قیمت کیلویی ۵۱۰۰ تومان آغاز شده و درصددیم به هر اندازه که بازار نیاز دارد این محصول را تزریق کنیم تا کسی نتواند سوء‌استفاده کند و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته عرضه ۴۰ هزار تن گوشت منجمد به روش کاملا بهداشتی و با نظارت سازمان دامپزشکی در دستور کار قرار گرفته است.

اما علی‌رغم این اقدامات وزارت جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان مسئول تنظیم بازار دام و طیور، به نظر می‌رسد که در چنین ایامی از سال که مناسبت و افزایش ناگهانی تقاضایی وجود ندارد، عرضه دولتی این محصول نمی‌تواند کمکی به بازار کند، چراکه به گفته تولیدکنندگان گرانی قیمت گوشت مرغ ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه تولید آنها که همان جوجه یکروزه و ذرت به عنوان خوراک مرغ است، اتفاق افتاده و مسوولان باید به جای افزایش عرضه گوشت مرغ بهتر است سروسامانی به بازار جوجه یکروزه و ذرت دهد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خب مردم مورغ نخورید چون الان تو تمام این مورغ ها هورمون هست سعی کنید بجاش از لبنیات استفاده کنید.و حبوبات ..

  • حسن

    اکثرمرغهایی که درمرغداریها پرورش داده میشوند سرطان زا بوده و باعث مشکلات کبد و گوارشی در انسان میشوند همه مردم میدانند که شش ماه زمان لازم هست که یک جوجه به مرغ گوشتی تبدیل شود حال آنکه این مرغها چهل روزه دوسه کیلو وزن پیدا میکنند.مرغ برزیلی و ترکیه ای خیلی سالم تر از مرغ ایرانی هستند و معمولا وزنش یک و نیم کیلو هست و از هر نظر هم مزه هم کیفیت از مرغ ایرانی هورمونی بهتر است.مردم عزیز مصرف مرغ را به علت هورمونی و سرطان زا بودن کاهش بدهید و برای خرید عجله نشود و خودتان مدیریت کنید.بازهم تاکید میکنم برای اینکه یک جوجه تبدیل به مرغ گوشتی آنهم به وزن یک و نیم کیلو برسد شش ماه زمان لازم است حال اینکه همه این مرغها چهل روزه میشوندنزدیک سه کیلو!!!!!!!!!!خواهشا برای اطلاع مردم عزیز نظر بنده را پخش کنید اگه واقعا هدفتون دلسوزی درحق مردم هست

  • علی

    به نظر من بعلت سرطانزا بودن مرغهای ایرانی پیشنهاد میشود که آنرا حتی جلوی دشمن خود هم نگذارید توجه داشته باشید که وجود هورمون در مرغها باعث ایجاد مشکلات و امراض کبدی در انسان میشود اگه به مردم اطلاعات درست در مورد مرغها داده شود آن وقت میبینیم که هیچکس مصرف نمیکند و قیمت آن به علت ضرر داشتن بسیار کاهش پیدا میکند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج