۳۵۸۴۱۴
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

ساز ناکوک شاگردان لاريجانی؟

آن‌چنان‌كه در دوره‌هاي قبلي مجلس شاهد بوديم، عرف بر آن بوده كه نمايندگان وابسته به هركدام از دو طيف اصلاح‌طلب و اصولگرا، با تشكيل فراكسيون اكثريت يا اقليت، قدرت خود را به رخ رقيب مي‌كشند! اما در مجلس‌دهم داستان كمي متفاوت است.

روزنامه آرمان - كورش‌چهاردوري: آن‌چنان‌كه در دوره‌هاي قبلي مجلس شاهد بوديم، عرف بر آن بوده كه نمايندگان وابسته به هركدام از دو طيف اصلاح‌طلب و اصولگرا، با تشكيل فراكسيون اكثريت يا اقليت، قدرت خود را به رخ رقيب مي‌كشند! اما در مجلس‌دهم داستان كمي متفاوت است.

بر اين ‌اساس، نيروهاي اصلاح‌طلب و اصولگرا ازتعداد نمايندگاني كه تقريبا برابر هستند، برخوردارند. دراين‌بين شاهد حضور نمايندگان جديدالورودي هستيم كه يا باحضور در ليست انتخاباتي اميد توانسته‌اند به بهارستان راه‌يابند يا از اعضاي فراكسيون اكثريت مجلس قبل بوده‌اند. با آغاز به كار مجلس‌دهم، بخشي از كساني كه توانسته بودند باحضور در ليست اميد به مجلس‌دهم راه يابند، به فراكسيون‌اميد كه متشكل از نيروهاي اصلاح‌طلب و اعتدالگراست، پيوستند.

ازسوي‌ديگر، اصولگرايان معتدلي كه بين خود و اصولگرايان تندرو و وابسته به جبهه‌پايداري قرابتي نمي‌بينند، حاضرنشدند به فراكسيون «ولايت» كه يك‌روز پيش از انتخابات هيات‌رئيسه‌موقت مجلس، تشكيل‌شده بود و اكثريت اصولگرايان مجلس را شامل مي‌شد، بپيوندند. اين معما ضلع سومي هم دارد كه آن ضلع، نمايندگان مستقلي هستند كه نخستين‌بار است به عضويت پارلمان درمي‌آيند و شناختي از موضع‌گيري‌هاي سياسي آنها موجود نيست. ضمن‌اينكه آنها تلاش مي‌كنند براي ماندگاري درعرصه سياسي كشور از هرگونه شائبه نزديكي به جناحی چپ و راست اجتناب كنند.

اينجاست كه پاي فراكسيون‌سوم به ميدان گشوده مي‌شود. پيش ‌از اين شنيده ‌شده بود كه فراكسيون‌سوم «اعتدال» نام خواهد داشت اما سميه‌محمودي، نماينده مردم شهرضا و دبير فراكسيون‌سوم گفت: تاكنون نامي براي اين فراكسيون برگزيده نشده است! بخش اعظمي از آنهايي كه فراكسيون‌سوم را تشكيل داده‌اند، نيروهاي اصولگرايي هستند كه تحت عنوان اصولگرايان‌معتدل شناخته مي‌شوند و از رياست علي‌لاريجاني حمايت كردند.

گرچه در ميان آنها كم نيستند نمايندگاني كه به اعتبار ليست اميد راهي بهارستان شدند اما راه‌شان را از فراكسيون‌اميد جدا كردند. حال همان نمايندگان،‌سازي را كوك كرده‌اند كه شايد روزي در برابر علي‌لاريجاني نيز قد علم كنند!

رقابت با رئیس

غلامعلي‌جعفرزاده‌ايمن‌آبادي مطرح‌ترين عضو فراكسيون‌سوم است كه باحضور در رسانه‌ها، خط‌مشي اين فراكسيون را نشان داد. جعفرزاده و فراكسيون متبوع او امروز با گمانه‌زني‌هايي مواجه‌اند كه از احتمال عدم رضايت لاريجاني از تشكيل فراكسيون‌سوم خبر مي‌دهد! تاجايي كه شايد اين فراكسيون بدل به رقيبي براي لاريجاني شود، فراكسيون رقيبي كه رياست آن را يكي از نزديك‌ترين ياران لاريجاني در مجلس، يعني كاظم‌جلالي برعهده دارد! جعفرزاده دراين‌خصوص گفت:«ايرادي در اين مساله وجودندارد.

ما نه اصلاح‌طلب هستيم و نه اصولگرا و كار خودمان را انجام مي‌دهيم و به همان ميزان كه احتمال دارد در انتخابات هيات‌رئيسه اجلاسيه دوم از لاريجاني حمايت كنيم، احتمال دارد گزينه خودمان را معرفي كنيم.» بديهي است كه اگر اين فراكسيون تصميم به معرفي نامزدي در مقابل لاريجاني اتخاذ كند، آن فرد كسي جز «كاظم‌جلالي» نخواهد بود!

پيشنهاد جديد فراكسيون‌سوم!

نماينده مردم رشت دربخش ديگري از صحبت‌هاي خود از پيشنهاد جديدي پرده‌برداري كرد كه تشكيل «شوراي عالي فراكسيون‌ها» نام دارد. او با اشاره به ديدار خود با رئيس مجلس‌دهم، عنوان كرد: پيشنهادي كه براي آقاي‌لاريجاني داشتيم اين بود كه پس از تشكيل هر سه فراكسيون مجلس، شوراي عالي فراكسيون‌هاي سياسي مجلس را متناسب با تعداد اعضا شكيل دهيم. جعفرزاده گفت: براين اساس، ما در فراكسيون‌مستقلين شرط و شروطي در اساسنامه قرار مي‌دهيم كه هيچ عضوي حق عضويت در فراكسيون‌هاي ديگر يا حضور در جلسه‌هاي آنها را نداشته باشد و ديگر فراكسيون‌ها نيز به همين ترتيب عمل مي‌كنند و تعداد اعضاي دقيق هريك از فراكسيون‌هاي سه‌گانه مجلس مشخص مي‌شود.

در ادامه شوراي عالي فراكسيون‌هاي سياسي مجلس، به نسبت درصدي كه از كرسي‌هاي مجلس در اختياردارند، تشكيل مي‌شود. عضو هيات‌رئيسه موقت فراكسيون‌مستقلين يادآور شد: در اين شرايط، فارغ از اينكه كدام فراكسيون در اقليت است و كدام در اكثريت، شوراي عالي فراكسيون‌ها متشكل از نمايندگان هر سه فراكسيون تشكيل مي‌شود و درنهايت، با انجام رأي‌گيري، رئيس شوراي عالي فراكسيون‌هاي مجلس مشخص مي‌شود. او افزود: هركسي كه در شوراي عالي رأي بيشتري بياورد، به رياست شوراي عالي مي‌رسد. در اين رأي‌گيري لاريجاني، عارف و جلالي قادر به رقابت خواهند بود و البته افراد ديگري نيز مي‌توانند شانس خود را بيازمايند.

ادامه راه رهروان!

مهردادلاهوتي، سخنگوي فراكسيون‌مستقلين، روز يكشنبه، تشكيل اين فراكسيون را ادامه راه فراكسيون «رهروان‌ولايت» دانست. اوگفت: «افرادي در مجلس هستند كه تفكر معتدلي را دنبال مي‌كنند. ما در مجلس‌نهم فراكسيون رهروان‌ولايت را داشتيم كه همين نقش را ايفا كرد و در آن از اصلاح‌طلبان معتدل مثل آقاي تاجگردون تا اصولگرايان معتدل حضور داشتند.» لاهوتي بابيان اينكه فراكسيون مستقلين با ۴۰ عضو هيات موسس كار خود را آغاز كرده، تصريح كرد:درحال حاضر تعداد اعضاي فراكسيون به ۸۰ نفر رسيده و از هر دو فراكسيون سياسي در اين فراكسيون عضويت پيداكرده‌اند. البته ما اصراري به تعداد نفرات نداريم و ازنظر ما مهم اين است كه موضع واحد و مشتركي داشته باشيم.

با ما يا عليه ما!

از سوي ديگر، محمدرضاتابش در واكنش به تشكيل هيات‌رئيسه فراكسيون مستقلين گفت: قطعا تشكيل فراكسيون‌هاي سياسي به بالندگي مجلس ياري مي‌رساند اما آنچه مسلم است، تشكيل اين فراكسيون هيچ تاثيري درروند حركتي و عملكرد فراكسيون‌اميد نخواهد داشت. نايب‌رئيس فراكسيون‌اميد در واكنش به‌احتمال احياي فراكسيون رهروان‌ولايت، تحت عنوان فراكسيون‌مستقلين افزود: اگر اين فراكسيون همان رهروان‌ولايت مجلس‌نهم باشد كه درواقع با همان فراكسيون اصولگراي قبلي روبه‌رو خواهيم بود كه همكاران اصولگراي بنده در مجلس نهم و دهم، تا اين لحظه قادر به احياي آن نشده‌اند.

تابش تصريح كرد: اسامي جديد، ماهيت افراد و گروه‌هاي سياسي را دگرگون نمي‌كند و هر فراكسيوني كه در مقابل فراكسيون«اميد» تشكيل شود، طبيعتا فراكسيون اصولگرايي خواهد بود و اگر منظور از تشكيل اين فراكسيون جديد، احياي رهروان‌ولايت مجلس نهم باشد كه ديگر بحثي در رابطه با گرايش اصولگرايي اين فراكسيون وجود ندارد و تشكيل‌دهندگان اين فراكسيون بايد صريحا اين موضوع را اعلام كنند. همچنين، ابراهيم نكو، فعال سياسي، تشكيل فراكسيون جديد را اسباب ماتم‌زدگي سياسي افكارعمومي دانست.

او گفت:«مردم ‌زماني تصميم و اراده‌اي شكل دادند و گروهي به نام ليست اميد را به مجلس فرستادند تا مطالبات آنها را دنبال كنند اما اين انشقاق‌ها در مجلس از طرفي نفرت افراد تعيين‌كننده انتخاباتي را به دنبال خواهد داشت و از طرف ديگر انتخابات رياست‌جمهوري‌دوازدهم را تحت شعاع قرار خواهد داد. » نكو افزود:«افرادي كه به اعتبار ليست اميد به مجلس راه يافتند و مي‌خواهند فراكسيون مستقل را تشكيل دهند، متضرر اصلي خواهند بود و مردم به آنها اعتماد نخواهند كرد.»

حال بايد منتظر ماند و ديد كه اين مولود جديد چه ثمراتي خواهد داشت. آنچه مسلم است اين است كه كساني مثل كاظم‌جلالي كه حيات سياسي خود را مديون لاريجاني هستند، به اين سادگي حاضر نخواهند شد در مقابل او بايستند. گرچه در دنياي سياست، هيچ غيرممكني وجود ندارد!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج