۳۵۸۳۱۲
۴ نظر
۵۰۰۶
۴ نظر
۵۰۰۶
پ

وزیر سابق بهداشت:

در ایران جامعه پزشکی ناظر ندارد

وزیر سابق بهداشت گفت: در دنیا بخش سلامت بخشی است که همه ارگان‌های حاکمیتی به دلیل اهمیت این بخش بر آن نظارت دارند. در کشور ما جامعه پزشکی به عنوان ناظر حضور دارد و ناظر دیگری نیست.

خبرگزاری فارس: دکتر محمدحسن طریقت منفرد وزیر سابق بهداشت در گفت و گویی درباره روند پرونده عباس کیارستمی گفت: در جریان جزئیات نیستم و نمی‌دانم مسیر چگونه بوده و گزارشات ضد و نقیضی وجود دارد؛ اما به هر صورت این یک پدیده دلخراشی بود که می‌توانست به گونه‌ای دیگر به اتمام برسد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به فضای جامعه در این ماجرا مردم محق هستند یا جامعه پزشکی کشور گفت: آنچه که در دنیا داریم بخش پزشکی بیشترین نظارت را در جامعه می‌طلبد. زیرا به جان، مال آبرو و حیثیت مردم در ارتباط است. ما هیچ بخشی را نداریم که تا این حد حیاتی باشد. انواع نظارت حاکمیتی در دنیا به این بخش مشرف هستند. شما خودتان قضاوت کنید وقتی ما خودمان (پزشکان) ناظر بر اجرای جامعه پزشکی هستیم می تواند نظارتی وجود داشته باشد؟

وی ادامه داد: همه ارگان‌ها نظارت داخلی دارند؛ اما تا جایی که در طول سالهای طولانی در دنیا شاهدش بودم بخش سلامت بخشی است که همه ارگان های حاکمیت به دلیل اهمیت این بخش بر آن نظارت دارند. در کشور ما همه سرنوشت سلامت را به شریک ذی نفع دادیم. اهمیت بخش سلامت در دنیا همه شرکای ذی نفع اجتماعی در اداره آن مداخله می‌کنند که در راس بیمار (مصرف کننده) قرار می‌گیرد. فراهم کننده، تامین‌کننده منابع، حاکمیت و... همه در اداره این بحث مهم مشارکت دارند و همه نظارت می‌کنند و از همه بیشتر نهادهایی که صیانت کننده از حقوق مصرف کننده هستند. اما در کشور ما جامعه پزشکی به عنوان ناظر حضور دارد و ناظر دیگری نیست.

وی در پاسخ به این سوال که جامعه پزشکی تحمل نقد از سوی رسانه را ندارد گفت: انتقاد جدی به خود ما هست که چرا باید ما (جامعه پزشکی) فقط ناظر باشد اما انتقاد جدی دیگر بر رسانه است که آیا برای اطلاع رسانی و نقد تابع خواسته ما باشد. رسانه ماهیت وجودی اش این است که از خواسته ما تبعیت نکند.

دکتر طریقت منفرد در پاسخ به این سوال که پزشکان معتقدند نباید کیارستمی از کشور خارج می‌شد و بر این اساسا ما نمی‌توانیم پاسخگو باشیم گفت: اگر وضعیت بیمار به حدی برسد که جابجایی برایش خطرناک باشد نباید استرس حمل ونقل و مسافرت و پرواز به بیمار تحمیل شود. اینکه در چه مرحله ای بیمار از کشور خارج شده پزشکان می‌دانند. اما این که در مراحل نهایی که وضع بیمار خیلی بحرانی است هر نوع جابجایی می‌تواند به نفع بیمار نباشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    پزشکان بدون ناظر ...........خوبه اگه چیز دیگه ای بنویسم نشون داده نمیشه

  • بدون نام

    خدانابودشون کنه بااین معالجشون ادم فلج بشه نه اینکه بره زیر دست این پزشکا

  • حسن

    بسیاری از خطاها و قصور و سهل انگاری پزشکان آخرش به نفع پزشک متخلف تمام میشود و حقوق بیماران نادیده گرفته میشود

  • حسن

    ما یه مریض سکته مغزی داشتیم دقیقاششم عید ولی به علت نبودن پزشک که درتعطیلات بسر میبردن و همچنین سهل انگاری محرز و مسلم در تشخیص سکته مغزی و عدم توجه و اقدام به موقع منجر به ایراد صدمات شدید جسمی و روحی برای بیمار گردید اورژانس بیمارستان ... بدون هیچگونه اقدام اولیه حتی در حد دادن قرص فشارخون کوتاهی کردن و بعداز اسیرکردن مریض یه اشتباه بزرگی را که تزریق مسکن و آرام بخش به مریض و بردن مریض به حالت کما را مرتکب شدن.درحالیکه میتوانستن سریعا مریض را به قسمت سی سی یو یا آی سی یو انتقال دهند ولی با گفتن اینکه یه سر درد ساده هست و با مسکن خوب خواهد شدولی درعمل سکته مغزی شدید بوده و ما هم شکایت کرده ایم ولی درآخر ممکن هست به پزشک متخلف و سهل انگار مدال افتخار هم بدهند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج